Az allergia

 

 

Ez a betegség, mint mindenkit, engem is elégé rozoga állapotba kényszeríttet. Ennek ellenére kénytelen vagyok emberek közé menni, különösen, ha szükségem van a feketepiac termékeire. Lévén más bajom is az allergián kívül. Többek között itt szerzem be, az energia szükségleteimet a műfülem részére. Szerencsémre, kormányunknak csak a saját gazdaságát sikerült tönkre vágnia és a háttér kereskedelem még működik. Tehát, az elemeket a fülhallgatómhoz, megkaphatom tized annyiért, mint a hivatalos kereskedelmi juttatásban.

  Ennyit az öregkori gondoskodásról, kormányunk részéről!

   Rászánva magam, a feleségemmel felmegyünk, a piacra. Nyüzsgés minden felé, ami fokozza az allergiámat, ideg alapon is. (gondolom én)

   Az utunk a temetkezési vállalkozás előtt vezetett el. A vállalkozó az ajtóban állva fúja a füstöt és megelégedett pofával fikszírozza a tömeget, feltételezem, fejben számol, hogy milyen kilátásai vannak a vagyona gyarapodásának.

   Elmenve előtte, nagyot köszön, mintha ismernénk egymást! Mindjárt szöget ütött a fejemben a gondolat, hogy már ennyire rosszul néznék ki, hogy a hullaszállító potenciális anyagot lát bennem?  Visszafordulok. Kérdem tőle – Ismerjük egymást valahonnan? Nem! –mondja, de ő előbb utóbb mindenkivel megismerkedik a térségben, - mondja vigyorogva!(.?)..-És, azt képzeli, hogy olyan nagy megtiszteltetés magával ismeretségben lenni?- kérdem én. - Hebeget valamit, és bement a boltjába, gondolkozni a történteken. A feleségem, katicabogárnyi humorának köszönhetően, viszont felháborodva próbált elrángatni a helyszínről, hogy – „te az élő fába is belekötsz, ha valami nem tetszik neked!” Pedig, én élőfából még nem láttam koporsóst?! Elismerem, hogy tönkre tettem a /dögkeselyű/ hangulatát, de ismerve erkölcsösségüket, miért nem választott egy becsületes szakmát magának? Vagy legalább, ne villogjon vele! Az én hangulatomról nem is beszélve! Feltételezem, ezek után gyalog mehetek a temetőbe, hónom alatt a koporsóval, mikor eljön az ideje!:))))

     Így telnek öreg napjaim, tele kalandokkal, meg küzdelmekkel, remélhetőleg még elég távol a gödör mélyétől! :))

 

Szerkesztés dátuma: szerda, 2018. október 10. Szerkesztette: Sztankovics István
Nézettség: 369


   


Tetszik