Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Dániel

Dániel


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 267x189 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. június 29. 06:19
Emelkedett élet - Emeleti szobájának ablakai nyitva voltak Jeruzsálem felé Dániel 6,11
Dániel szakmai megbízhatósága és erkölcsi tisztasága egyre nagyobb tekintélyt adott neki,és Dárius alkirállyá akarta kinevezni.Korrupt ellenségei régóta irigyen nézték őt,de most elhatározták,hogy elteszik láb alól.Összeesküdtek ellene,kiagyaltak egy törvényjavaslatot, jóváhagyatták a mit sem sejtő királlyal,s mivel tudták,hogy Dániel a tilalom ellenére is fog imádkozni,biztosra mentek:Büntetésül az oroszlánok vermébe kellett őt dobni.
Milyen nagy különbség!Dániel emeleti szobájában dolgozik és imádkozik,ellenségei a földszinten(olykor a sötét alagsorban)főzik ki gyilkos tervüket.Dániel a birodalom érdekében fáradozik,ők a saját karrierjüket építgetik.Dániel Isten kezében vált áldott eszközzé mások javára,ellenségei az Ördög kezében lettek gyilkos eszközzé mások megrontására.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. június 29. 06:28
Dániel nyitott ablakai mutatják:Istentől kap világosságot, bölcsességet, vezetést,ellenségei pedig,mint a pincebogarak,szaladgálnak lenn,és keresik szennyes eszközökkel a maguk hasznát és érvényesülését.
Más síkon folyt az életük.Dánielt Isten felülemelte minden kicsinyes szemponton,alantas célon és saját magán is.Nem akart ő senki fölé kerekedni,nem lett fölényes,csak emelkedetten gondolkozott,és cselekedett.Tudta,hogy nincs magára utalva,Isten irányítja életét.
A Biblia azt tanítja,hogy mindnyájan a "földszintre" születtünk.S magunkban,"belenehezülünk a sárba". Isten tud kiemelni innen,gyermekévé fogad,s boldogan vallhatjuk:"Az Úr az én Kősziklám,váram és megmentőm...Lenyúlt a magasból és fölvett"(Zsoltárok 18,3.17)

Üzenet írása