Versek, riportok, novellák, emlékezetek, tervek...minden, amit az ihletett, milyen magyarnak, s embernek lenni.

 
kedd, 2012. szeptember 11. 01:38, Nézettség: 2258

Csak a szélCsak a szél maradt még,s néhány tegnap-törmelék.Cigi hamu az út mentén.Ennyi volt, véget ért,mint egy álom az ébredésnél,köszönés nélkül tovakélt.Alszik még a léptem,forró bögrére tapad a vérem,távoli tekintet tapogat párás föld felett,s gőzzel itatja egy mentás lehelet.

kedd, 2012. szeptember 11. 01:24 » Hangulatról hangulatra...
Csak a szél


Csak a szél maradt még,
s néhány tegnap-törmelék.
Cigi hamu az út mentén.
Ennyi volt, véget ért,
mint egy álom az ébredésnél,
köszönés nélkül tovakélt.

Alszik még a léptem,
forró bögrére tapad a vérem,
távoli tekintet tapogat párás föld felett,
s gőzzel itatja egy mentás lehelet.
Száradt kukoricán csorog a harmat,
penész ez, nem hajtás, halott áldomás,
délibábon játszó régi képfoszlány.

Felkel a nap, s valaki fürkészve vár,
de csak a szél ölel, csókot hint rám.



Lázasan érintünk, s elengedünk újra,
néha mély nyomot taposunk az útra.
Újból születünk egy útitársban,
s meghalunk minden búcsúzásban.

kedd, 2012. szeptember 4. 00:28, Nézettség: 2316

Cifra palotaCifra palota, zöld az ablaka...Cifra palota, zöld az ablaka...Anya!Anya!Anya, hogy van tovább?Anya, mondd már!- Te mondtad hitel kell,most mink marad? Fedél sem!- Nem vagyok bűnös, mit kiabálsz?neked prédikált a drága anyád!- A bank...a kamat...az autó...a barátok...mit szólnak...egy senki leszek...mit veszek...az életem...mi lesz velem...

péntek, 2012. augusztus 31. 17:02, Nézettség: 1750

Elrabolt nyomBár öleltem volna, mikor búcsúztam.Bár búcsúztam volna, mikor öleltem.Türkiz füstöt fúj a délután,a nap henyél a víz fodrán.Néz, s vár, elrabolja az órát.Halk hullámok hátánhomályba hamvad... Vetélt a lélek, néma a magzat.Ne, ne hunyd le...Ha hunyod, hunyd örökre!Vagy nézz, de nézz szemembe!Felperzselt tengerenfulladsz majd a könnyembe.S ölelve búcsúzunk...

csütörtök, 2012. augusztus 30. 19:25, Nézettség: 1541

Mindannyian elindulunk egy úton, ki ilyenen, ki olyanon, kié rögösebb, kié keskenyebb, kié hosszabb, kié rövidebb. Elindulunk, mint amikor elindulunk bevásárolni, vagy találkozni azokkal, akiket szeretünk. Elindulunk, mert van egy cél, amit követünk.

kedd, 2012. szeptember 11. 12:42
Különösen jó dolog a Zsidó Nyári Fesztiválon részt venni. A tehetséges ifjunak nagy karriert jósolok. Még sok hasonló fesztiválszerepléssel...
kedd, 2012. szeptember 11. 12:59
Más: Irtam neked kérésedre Annamari, hogy szó sincs arról, miszerint Magyarország egyetlen kontratenor énekese lenne Birta. Ő csupán abban egyetlen, hogy a Wallenberg-évfordulón közreműködik...mint leendő "próféta"
kedd, 2012. szeptember 11. 13:09
Életutja folyamatos ésegyenletes. A rögös utak másmilyenek. Mondjuk, egy tehetséges magyar gyereknek nincs anyagi - szellemi hátter, későn fedezi fel- ha igen- valaki, aztán zenei alapok nélkül felnőttként kezdi óriási áldozatokkal járni a képességei szerint számára kijelölt célhoz vezető utat. De mert Magyar Nyári fesztivál nincs, ahol háttérre találna, lehet, hogy eltünik a süllyesztőbe, mint jelentéktelen "akarnok", aki mindenek előtt kitartóan magyar. Nézd meg Tokody Ilona -és Rost Andrea repertoárját-és karrierét! Akkor majd megérted, mennyire csinján kell bánni olyan területekben megmártózni, amiben csak a sztárolt egyén által tálalt ismeretekkel rendelkezünk-nem látván át a helyét a szakma világában.


A cikk, mint cikk - bizonyára kerek és bőséges, de - mert én erre figyelmeztettelek- alapos szakmai csúsztatásokkal . Kellett volna korrigálni.
Azért csak irogass és ---tájékozódj is a témával kapcsolatban, mert sok a sérülékenységi pont azok részére. akik az 'egyetlen" megnevezésével nemlétezőkké lettek cikkecskédben, vagy a karrierépités trükkmentes módját választották csupán tudásukra alapozva azt.
vasárnap, 2012. augusztus 5. 16:37, Nézettség: 1626

Bácskai láva hömpölygő árja,búcsúzó nappal szeretkező búzatábla.Csak nézd, mily délceg az otthon melegéna haragoszöld kukoricalevél.Csak nézd, ringatóznak a tiszai fák,koszorúba fonják a tüzes határt.Játszadozik a forró szél,majd a rónákba belevész.Homlokon csókol az otthonunk,lelkünkkel lélegző oltalmunk.Csak nézd a kavargó föld porát,elmossa egy messzi délibáb.

péntek, 2012. augusztus 31. 20:39
Nagyon szépen köszönöm, kívánom én is a legjobbakat!
péntek, 2012. augusztus 31. 22:15
Nagyon súlyos lett a szívem, gyönyörűségesen súlyos, mint minden sorod....
péntek, 2012. augusztus 31. 22:33
...akárcsak az én szívem...
vasárnap, 2012. augusztus 5. 16:35, Nézettség: 1309

Harmatot sír a pipacs a rozsdára,csillámpor hullik a síneken a homályra.Út út vasút,éber az életuntálmodni félő arc,minden ajtó kudarc... Álmos állomások nyárfáiba kapaszkodnak,induló s érkező titkok dermedt sikolyai.Út, út, vasút,valahol a kanyaron túl,ott vár-e a talány,én leszek, vagy valaki más? Elkopik az erdő, zöld köd a határ,koszos, de látok az ablakon át.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 16:34, Nézettség: 1181

Parázslik még a horizont,a nap füstöt fúj a városra,elfáradt, elég volt mára,s átfordul a világ másik oldalára. Ablakomban a város békefoltja,haldokló utcák, éledő ablakok,nem sír a nap, hogy egyedül vagyok,nélkülem is ragyognak a csillagok.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 16:33, Nézettség: 1108

Vörös lámpához éjjel,mint ínyenc eledelre törtetnek a rovarok,a szerelemből harapnak ígyaz éhező, álmodó koldusok. Hiányod végleg lelkembe zártaegy furfangos léptű, rohanó nyár,ne nézz vissza rám, szállj magasra,szeretlek, s a szeretetnek nincs birtoka. Álmodni még, csak egy percig volna jó,hogy beenged még a zárt ajtó.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 16:33, Nézettség: 1196

Bíbor palást hullámamossa a falakat,füstös szürkület omlásaolvasztja ajkamat,pezseg lassanaz üveg mélyérőlegy új, juharlevélenringó aranyló nap. Az öröklétbe szippantokpólusaid meleg parfümén,elhiszem hátamon dobogómellkasodon, szoríts még...Hajnal foszlányai gyűlnekkábult percek szekerén,oly gyors, s nincs fék...

103 bejegyzés | 5 / 11 oldal