Versek, riportok, novellák, emlékezetek, tervek...minden, amit az ihletett, milyen magyarnak, s embernek lenni.

 
vasárnap, 2012. augusztus 5. 16:22, Nézettség: 1242

Elolvad lassan a vörös háztetőna szendergő hallgatag napsugár,fák friss levelein csorog merengőnaranypalástos délceg régi vágy. Újra látom, régi álom,valami néma dalt énekel,a szív húrjain menetel,maszatos ez a kotta,kiömlött a tinta.hangok közt homály,kéklő magány. Nem szól hozzám, becsaptam,csalóka csókokban csattantam.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 16:21, Nézettség: 1026

Fehér autó, forró beton,kezem árnya arcodon,fenyők hűse forrott csókunkon,az első csókunkon… Távolság dacára, lepedők ráncáratestünk idegen táncára,hotel meleg illatáraemlékszik a csillagok sírása. Távoli szelek sodortak el,rózsát hoztál tövissel,ígérted volna reménnyel,vagy tagadtad volna gyűlölettel.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 16:19, Nézettség: 1144

Két árva tulipán gúnyt köp a falra,kopott graffiti múltat fest a romokra,itt egy ház állt, ma sáros törmelék,gaz virágzik egykori otthon kövén,mennyi ünnepet ölelt keblére,tojást festő gyerekek nevetése,húsvéti ebédben ringó Megváltó reménye.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 16:18, Nézettség: 1157

Magányod pihen párnámon,pillámon őrzöm látásod,öröklétig kivárom,hogy újra járom járásod.Minden léptem lehet a vég,gyere, csókolj még.Vihar verte szenvedély,pihenj meg a lány ölén,míg tapint a léte,csak egy a reménye,eljön az örök nyárkarod oltalmán.Betonba gyúló szikrám,a soromig rád vár,minden más elmúlik majd,az idő fátyla betakar. 

vasárnap, 2012. augusztus 5. 16:17, Nézettség: 1175

Nézd, mily kacérez a bolond tavaszi szél,mint csapongó kéjbeletép minden ágba,őrült dallamát játsszaa kopasz nyárfa.Az égbe karmol kegyelemért,de túl messzi a fehérség,zúgása eltompul,de ő kiált konokul. Szerelem, szerelem,rohanó rejtelem,szívrabló rettenet,süvítő tűzparipa,gyors gyönyör a magasban,arcul csapás a betonban.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 16:16, Nézettség: 1109

Sziklán állok,csapkodó hullámoknem érnek el.Türkiz tengernapot csókolködös horizonton.Szürke selyem,meztelen testemnapfényt lángolhullámzó ruhámon.Szél párnán szunnyad a lét,felszippant a vég.Felkap, felborzol,elhint, feloldoza rabló messzeség. Ázott virágutcakő porán,rozsdás kerítés árnyahalott szirmokutolsó látomása.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 16:15, Nézettség: 1210

Kegyetlenül kattog a falon,megkondul utcán, téren,díszben őrzi karom,egy szavát sem értem.Ismeri minden vétkem,átkos tévedésem,múló létem, halálom,rajta kérem számon,senki máson.Ő tudja egyedül,csak ő, csak ő,a múló idő...

vasárnap, 2012. augusztus 5. 16:14, Nézettség: 1260

Halk suhanás simul az ágakon,meztelenül virágbontó tavaszon,ablakon át szédül a hajamba,könnyet simít meredt arcomra.Kék a pokróc, régi a magány,rám talált fuldokló pilláim nyomán. Szemembe néz, hűvösen figyel,megragad, nem ereszt el.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 16:13, Nézettség: 1282

Parfüm a polcon, tollak az ágyon,testem halott agyhullámon,képeken létem, ruhák a széken,hogy mennyit érek, könnyet kérek. Pszichológusok hada, mindenki tudja,miért nem kattan egy boldog óra,miért rángat az álomgyötrő hajnalt szülő párnámon? Vörösek a rózsák, forró a tűz,ég a bőröm, csontomon gyengül,ravatalom máglya, egyedül a másvilágra,utolsó csókom virágok koszorújára.

vasárnap, 2012. augusztus 5. 16:11, Nézettség: 1048

Fehéren gördül a sziroma beton repedésein,míg hervadást lelaz öröklétben.Vihar volt.Még mindig néma a csend.Lassan elhalkul a moraj,mint ahogy visszatéra ház illata,ha eltűnik az emberek szaga.Cafataiban sír a remény,hogy még visszatéra felakasztott boldogság... Mily könnyű volnaeltűnni a porral,magasan szárnyalvaszeretkezni a széllel,s napot siratniegy kopott tetőn.

103 bejegyzés | 7 / 11 oldal