Gyermekverseim tulajdonképpen Virág unokám gondolatai, kérdései, véleményei az őt körülölelő világról: emberekről, állatokról, tárgyakról, természetről, a hétköznapokról és ünnepekről, a jó és a rossz fogalmáról. Rácsodálkozások a mesékre és a valóságra, válaszok sok kis miértre és titokra. A versikék tükrözik a magyar nyelv játékosságát, sokszínűségét, szépségét, gyarapítják a gyerekek szókincsét, növelik fantáziájukat, humorukat és nevelő jellegűek. Szeretettel nyújtom át kicsiknek, nagyoknak.

 
szerda, 2016. július 13. 11:18, Nézettség: 711

Tóth Ágnes Nagyi kertjében   Nagyi kertjében forró délutánok nőnek. Egy bolondos tavaszon ültette el őket. Azóta mindegyik izzón virágzik. Nagyinak valami mégis hiányzik.   Látom amint hajlong, köténye meglebben hajnalpírt ültetget, az ablakkal szemben. hűvös estéket a palánk tövébe. Csillagvirágokat rakosgat köréje.

vasárnap, 2014. október 5. 23:47, Nézettség: 1556

Tóth Ágnes A lány és a kalap -mese (Wichy Gomez rajzához)   A városka kihalt volt és csendesen bóbiskolt a déli órákban, csak egy hosszú fekete hajú lány álldogált a kalapos üzlet előtt és sóvárogva nézte a kirakatban azt a különös kalapot, amit nap mint nap megcsodált.

szerda, 2014. május 7. 20:55, Nézettség: 1033

Tóth Ágnes                  A kockafejű pakulár (Anti-mese a csillagszemű juhászról)       Volt egyszer egy kétszer akkora palota, mint amekkora egy normális királynak dukál, de nem szóltak ellene az alattvalók egy árva szót sem, egyrészt, mert attól rettegtek, hogy kegyetlen és zsarnok uralkodójuk szokása szerint kivágatná a nyelvüket, másrészt őfelsége a sok parlag...

szerda, 2014. május 7. 20:51, Nézettség: 1289

Tóth Ágnes   A megtalált szavak -mese-   Durcás Dani harmadikos volt, göndör fekete hajú, izgága méregzsák, aki nem szeretett tanulni, iskolába járni és nagyon utált olvasni. Ki nem állhatta azt a sok kis fekete betűt, ami a könyvek oldalait ellepte, mint egy rakás hangya. Annál jobban szeretett  verekedni, verebeket parittyázni és focizni. Rúgni a labdát egész délután.

szerda, 2013. november 13. 19:06, Nézettség: 1583

Tóth Ágnes Sárkánytorok Fájdogál a sárkány torka, Szól a doki: - Egy kis torma, enyhítené ezt a náthát, igyon foró mézes zsályát. Jaj, csak azt ne, szól a nénje, Forró tea dehogy kéne, Hisz torkából ez a beste, Tüzet okádott az este. Most is tűzforró a helye, És hét nyakán a hét feje, Épp úgy tüzel mint a torka Jobb lesz a jég, mint a torma.

szerda, 2014. január 8. 18:41
Köszönöm, kedves Anna.
vasárnap, 2015. március 1. 18:17
Ha lesz unokám, a verseiddel nevelgetem!!!:)
kedd, 2015. március 3. 21:40
de tündéri!!
csütörtök, 2013. november 7. 00:10
Gyermekdalok a Macskadomb CD-ről. Tóth Ágnes-Trifán László szerzeményei
www.magyarvagyok.com/videok/listak/zene/10976-Gyermekdalok-Toth-Agnes-es-Trifan-Laszlo-dalai
csütörtök, 2013. október 31. 21:23, Nézettség: 800

Égi versek     Tóth Ágnes Égi taxi   Sirdogál a Csillag lány, Lekési a lagzit. Nyugtalan, mert nem talál Üres égi taxit. S hogy ne érje e miatt, esküvőjén szégyen, Épp időben bedöcög A kis göncölszekéren.   Tóth Ágnes Tankolás   Lankad már a seprűnyél, boszorkánk megtorpan, kénytelen lesz megtankolni a fényes Fél Holdban.

csütörtök, 2013. október 24. 21:37, Nézettség: 1283

Tóth Ágnes Kackiás Ó te kackiás szép kandúr, Jót tenne most egy kis hancúr.  Kunkori farkad égig ér, Minden felhőcske dalra kél. Nyár Zöldell a kert és víg a nyár, Lepkét kerget a napsugár. Kérdik az éhes méhecskék: - Virágok, nektárt adtok még? Hét kis testvér A szivárvány színes szalag, Pántján hét színecske ballag, Hét kis testvér, színes pára, Rákacag a napsugárra.

vasárnap, 2013. augusztus 25. 13:11, Nézettség: 4022

  Tóth Ágnes   Tökös versike   Tök a fejem nagy és kerek, Az egész kert rajtam nevet. Apámra a tökre ütök, De nem vagyok tökkelütött. Nevethet e zöld csőcselék, Leszek én még tökfőzelék.     Töklámpás   Nincsen lába Így nem csámpás, Hasából lesz a töklámpás, Gyomrában egy gyertya ég, Villogtatja két szemét, Fején ül a tökkalap, Fényes szája majd bekap.

péntek, 2013. augusztus 2. 19:05, Nézettség: 1526

    Tóth Ágnes Csali csemege   Horgomon csöpp giliszta csüng, Csinos csali csemege, Csusszan, csobban, bekapja majd   márna, csuka, kecsege.   Estig csak kecsegét fogtam, Karcsú, kecses, mind a tíz, sok kecsege csemegével kecsegtet e csoda víz   Ha nagy leszek harcsát fogok, harminc kilós darabot, előttem a nagy halászok  emeljenek kalapot!    

31 bejegyzés | 1 / 4 oldal