Zugor Zoltán

Zugor Zoltán

„Hogy lehet tökéletes képet festeni? Válj tökéletessé és engedd el magad!” „Hogy lehet tökéletes univerzumot (egy verziót) létre hozni? Válj tökéletessé és teremtsd meg!” A képeim ezen munkás út megpróbáltatásainak lenyomatai.

Zugor Zoltán néven 1964-ben születtem. Képzőművész pályára készültem, kitérőket tettem és sok akadályon átjutottam, aztán most képzőművész vagyok. Jelenleg Kecskeméten és Balatonfüreden élek. Munkámat is e két helyen végzem.

A képzőművészet alapjait elsősorban szakkörökben, táborokban és magán úton, mesterektől tanultam és természetesen a kollégáktól. Mestereim: Újhelyi Gábor, Pálffy Károly, Kozma Imre, Ifj. Hegyeshalmi László, Misch Ádám festőművészek és Orr Lajos szobrászművész. Képességeim nap mint nap, folyamatosan fejlesztem. 

Műalkotásaim 1983 és 1995 között több mint 40 kiállításon mutattam be, köztük a Balatoni kisgrafikai biennálén (Tihany), az Országos rajzbiennálén (Salgótarján), a Fiatal Művészek Stúdiója éves kiállításán (Ernst Múzeum)

1985-től tevékenykedek hivatásos, alkalmazott grafikusként is.

Könyvborítóimmal és az általam illusztrált könyvekkel 1993-tól vagyok folyamatosan jelen a magyar és nemzetközi könyvkiadás területén. A Zugor Műterem illusztrátor stúdiót 1998-ban hoztam létre.

A portrérajzolás és festés az egyik erősségem.

Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2012. szeptember 20. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,431

Forrás:
www.zugor.hu
www.festomuvesz.hu


   


Tetszik  



Képek

 

a teljesség igénye nélkül néhány gondolat azokról akik maradandót, szépet alkottak.