Varga Péter

Varga Péter

1974-ben születtem Ózdon. Putnokon élek és itt dolgozom, mint pedagógus. A festészettel 1998-ban kezdtem el foglalkozni, egy alkotótábor hatására. A kezdeti szárnypróbálgatásaimat Majercsik János kazincbarcikai festőművész segítette, majd megszakadt a kapcsolatunk, és önképzővé váltam. Témáim zömét lokálpatriótaként, lakóhelyem környékén keresem, bár általában nem adom vissza hűen a látnivalókat, azokat gyakran egészítem ki egyéni ötletekkel. Kizárólag a tájfestészet érdekel, azon belül is leginkább az ember nem járta érintetlen természet bemutatása. Saját benyomásaimat igyekszem visszaadni képeimen.

Ars poeticám, hogy nem veszek el az apró részletek kidolgozásában, csak az összképet tartom fontosnak, ill. azt a hangulatot, amelyet egy-egy alkotás közöl. Azt az elvet vallom, hogy a festmény nem fénykép, szükségtelen túl precízen visszaadni mindent. A festészet mellett több művészeti ág is érdekel, így faszobrászattal, tájleíró –és horgászelbeszélések írásával, zeneszerzés-szövegírással is foglalkozom alkalmanként. Aktívan gitározom is, saját formációnk van, önálló honlappal és több lemeznyi anyaggal (kizárólag saját számok) is büszkélkedünk. 2007 júliusában mutatkoztam be először a nagyközönségnek is, két festménnyel, a putnoki Holló László Galériában, ahol "Gömöri tájak" címmel időszakos kiállítást szerveztek. Ezt követően sorozatban kaptam a felkéréseket, és eleddig négy közös kiállításon szerepeltem, ugyanezen helyszínen. A jövőben önálló kiállítást is tervezek.

2008. márciusában a helyi televízióban készítettek egy hosszabb riportműsort velem, ahol átfogó képet adtak addigi munkásságomról.

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2013. január 7. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,474

Forrás:
www.festomuvesz.hu
users.atw.hu


   


Tetszik  



Képek

 

a teljesség igénye nélkül néhány gondolat azokról akik maradandót, szépet alkottak.