Tóth Ferenc

Tóth Ferenc
1959-ben születtem Miskolcon..
Sajószögeden, Debrecenben és Nyíregyházán tanultam. A tanárképző főiskola tanítói szakán szereztem rajz – népművelés képesítést 1981-ben. Rajztanáraim Dr. Lantos Jánosné (Grubits Gizike), Bényi Árpád és (Alexáé) Székhelyi Edit. Amíg tanítottam - Ároktőn és Tiszaújvárosban - néhány képet festettem pedagógiai melléktermékként melyeket elajándékoztam. A pedagógiával felhagyva pár évig művészek kiállításait rendeztem a Derkovits Művelődési Központban. A művészeti autonómia, a társadalmi presztízs és perspektíva keresése közben sorkatona, szűrrátét-készítő, játszóház-vezető, üzlettulajdonos, családapa, horgász, TV riporter és ki tudja még mi lettem.
 
A tapasztalatként – 25 év alkotói szünet után – felhalmozott vizuális információkat lendületesen létrehozott képeimbe foglalom. Nem tulajdonítok túlzott jelentőséget egy – egy színfoltnak, ecsetvonásnak, így stílusom inkább lírai absztraktnak mondható.
Azt kell mondanom, hogy a képeimet nézve a látogatóknak a fantáziájára, alkotó képzeletére bízom a távoli asszociációk és absztrakciók megtalálását.
A képeim témái csak a kompozícióhoz szükségesen, esetlegességükben, tűnékeny kis részekként vannak kiragadva a világból.
Számomra az individuális megnyilvánulás e formája ad lehetőséget a technikai korlátaim keretei között az önkifejezésre.
Szerkesztés dátuma: péntek, 2013. január 18. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,283

Forrás:
festomuvesz.hu


   


Tetszik  



 

a teljesség igénye nélkül néhány gondolat azokról akik maradandót, szépet alkottak.