Szigeti Gyöngyi

Szigeti Gyöngyi

Budapesten születtem, egy olyan betegséggel, ami az egész életemet befolyásolja. Ez nem más, mint az albínizmus, ami teljes festékhiányt jelent. Nincs ami megszűrje a fényt a szememben, s emiatt nagyon keveset látok.

Egy éves korom óta Kaposváron élek. Itt jártam általános iskolába, és gimnáziumba is. Sajnos a Pécsi Képzőművészeti Gimnázium diákja nem lehettem a rossz szemem miatt, s ezért a Kézpzőművészeti- és az Iparművészeti Főiskola is csak álom maradt. Tizennyolc éves koromban derült ki, hogy kevéske látásom szemészeti szempontból vakságot jelent. Akkor lettem a Vakok Szövetségének tagja, ahol gyógymasszőr tanfolyamra iskoláztak be, s még mindig ebben a szakmában dolgozom.

Ám a művészet, az irodalom, annyira közel áll hozzám, hogy azt gondoltam magamnak, a családolmnak, barátaimnak, mindenféleképp kell alkotnom. Sajátos, egyedi technikát dolgoztam ki arra, hogy a képeim meg tudjam rajzolni, festeni, a meséimet le tudjam írni.

Kitartásom meghozta gyümölcsét, 1999-ben létrejött az első kiállításom, s utána jött sorban a többi. Hosszas keresgélés után talán a mesekönyvem kiadásra kerül.

Sajnos - média publikálása ellenére sem - találtam támogatóra, ezért, az utóbbi időben vissza kellett mondanom a kiállítók meghívását. Reménykedem, hogy anyagi helyzetem javulni fog. Sajnos nincs saját számítógépem, ezért a meseírást sem tudom folytatni.

Kiállításaim:

- 1999. Kaposvár, Petőfi Emlékkönyvtár

- 1999. Kaposfüred, Művelődési Ház

- 1999. Balatonszemes, Latinovits Zoltán Művelődési Ház

- 1999. Kaposvár, Gyergyai Albert Kollégiumi Galéria

- 1999. Budapest, Kájoni János Ferences Ház Kiállítóterme

- 2000. Kaposvár, Megyeháza Galéria

- 2000. Kaposvár, MTESZ Kaposvári Galéria

- 2000. Balatonlelle, Városi Könyvtár

- 2000. Kaposvár, Kaposi Mór Megyei Kórház aulája

- 2000. Gödöllő, Királyi Kastély Galéria

- 2000. Kalocsa, Érsekség Kiállítóterme

- 2001. Kaposvár, MTESZ Kaposvári Galéria

Szerkesztés dátuma: szerda, 2013. február 27. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,823

Forrás:
www.festomuvesz.hu


   


Tetszik  



 

a teljesség igénye nélkül néhány gondolat azokról akik maradandót, szépet alkottak.