Schneider Angéla

Schneider Angéla

Schneider Angéla vagyok. Komlón élek. Komlón is születettem 1967-ben. Másodikként és lányként.

Édesanyám szerint pontosan délután 2 órakor, egy havas téli napon, amikor az Erőmű “fújt”!

Kétkezi, szorgalmas, dolgos családból származom. Egy kis, baranyai faluban nőttem fel. Minekután -valószínűsíthetően-édesanyám saját, be nem teljesült álmát nem tudtam megvalósítani a zene területén, így zenész, énekes nem lettem. A zene, az éneklés szerete megmaradt, a lelkemet mindez gazdagítja, és erősíti.

Rajzolni sem rajzoltam többet, mint kortársaim, talán kicsit figyelmesebben, és színesebben. De ez nem keltette fel senki kitüntető figyelmét. Pályaválasztásom időszaka volt utolsó próbálkozásom arra, hogy talán mégis a kreatív, a kézműves dolgok irányába kellene mennem. De a szüleim nem így gondolták.

Aztán teltek az évek, jöttek az örömök, a sikerek, a bánatok a kudarcok.

Az emberi test okos; gyógyítja önmagát. Tette ezt velem is 2005 telén, amikor ceruzát adott a kezembe. Akkor kezdtem el rajzolni, majd festeni. A sors döntött. Nehéz volt kivárni, de megérte. Amilyen kusza és feledhető volt a múltam, olyan kusza, változatos és színes a jelenem.

Nincs kialakult stílusom. Nem is törekszem rá. Azt festem, amihez éppen kedvem van. Színesen, feketén-fehéren, tájba öntve, vagy éppen lecsurgatva egy fatáblán.

Iskolában ugyan nem tanultam a festést, rajzolást, de önképző módon folyamatosan tanulom, és formálom a megszerzett tudást, hogy az lehessek, aki szerettem volna lenni. Talán sikerül. A féltucatnyi kiállítás sikere erről tanuskodik.

Aki ismer, annak elég a szemembe néznie, és mindent tud rólam. Aki nem ismer, annak oldalakat írhatnék, akkor sem tudná ki vagyok.

Legyenek itt helyette a képeim, a munkáim.

Ez vagyok én!

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2013. július 1. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,934

Forrás:
www.festegeto.hu
festomuvesz.hu


   


Tetszik  

Megjegyzések

Gero Tibor
szerda, 2013. július 17. 14:37
Nagyon szep festmenyek, elenk szinek!!


Képek

 

a teljesség igénye nélkül néhány gondolat azokról akik maradandót, szépet alkottak.