Rovó Edina

Rovó Edina

„Egész életemet áthatotta a rajz szeretete így nem is emlékszem olyan idõszakra, amikor ne rajzoltam, festettem volna. Már általános iskolában rajzversenyekre jártam és végtelenül boldoggá tett mikor kezdtem felismerni milyen sok öröm és szépség rejlik az alkotó tevékenységben.

Fiatal éveimet fõleg az emberi formák iránti kíváncsiság és szépség keresés jellemezte, így a portrék váltak erõsségemmé. Fõleg szénnel készítettem arcképeimet és nagy örömmel ajándékoztam el ismerõseim között.

Mindig szerettem volna mûvész lenni, de nem mertem túlságosan elragadtatni és álmokba ringatni magam, hogy ebben a mai, realista világban is van igény arra, amit én nyújthatok. Így tanár lettem, igaz angol-rajz tanár, mivel a mûvészethez ragaszkodtam.

A fõiskola után további útkeresés jellemezte életemet, festményekkel tarkítva, majd a szerelem Bali szigetére hozott. Ettõl kezdve az életem és a hétköznapjaim egyet jelentettek a folyamatos ihletettséggel és alkotással.

A balinéz, vallással mélyen átitatott kultúra, a csodálatos természeti formációk illetve a gyermekek, emberek szépsége elvarázsolt és alkotásra buzdított. Így született meg elsõ kiállításom Szegeden. A nem várt elismerés és a pozitív visszajelzések bizonyosságot adtak hogy munkámnak, mely az alkotás tiszta szeretetébõl születik, van létjogosultsága a mai, modern ember életében is, és sikerül átadnom és közvetítenem azt a harmóniát és szépséget, amit én élek át ebben az idegen, mégis szívemhez oly közel álló kultúrában.

Mély meggyõzõdésem hogy művészettel teljesebbé tehetjük életünket. Személyes vágyam az, hogy a képeim szebbé tegyék mások életét és megszólítsák az embereket, Önöket.”

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2013. augusztus 12. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,526

Forrás:
rovoedina.hu


   





 

a teljesség igénye nélkül néhány gondolat azokról akik maradandót, szépet alkottak.