Potyók Tamás

Potyók Tamás

1971-ben születtem. A rajzolás és festészet alapjait a debreceni Medgyessy Ferenc Képzőművészeti Körben sajátítottam el. 1990-95-ben a budapesti Képzőművészeti egyetemen festőművészként diplomáztam, majd 1995-97-ben ugyanitt a mesterképzőt végeztem el.

Debrecenben élek és alkotok. Tagja vagyok a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Festők Társaságának, és a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének.

Mondanivalóm maga a festészet. A festészet művelése a tudatosság és ösztönösség keveréke. Eszköz, mely számomra a harmónia és béke megteremtését szolgálja. A színekben és formákban rejlő lehetőségeket igyekszem minél jobban kihasználni, mert hatalmas erővel tudnak megszólalni. Színes-látványelvű festészetet képviselek. Munkáimhoz belső élmény alapján kezdek hozzá. A tapasztalatokat átengedem magamon, és megpróbálom általános érvényűvé tenni azokat az alkotás során. Úgy működöm mint egy szűrő. Első megközelítésben tehát rólam szól a folyamat. A tényleges festészet azonban akkor kezdődik, amikor a festő képes önmagán túllépni és olyanná gyúrja a képet, melyben mások is magukra ismerhetnek. Munkáimat mindenkinek szánom, de elsősorban azoknak ajánlom, akik szeretik a színeket és a belőlük pontosan megfogalmazott formákat. Képeim tartalma az, hogy a látást hogyan lehet az általánosból személyessé változtatni. ...az, hogy a színek és formák valamint a festészeti technikák által, hogyan lehet a látott valóság mélyére látni és felfedezni az élet gyönyörűségét és megismételhetetlenségét...

 

Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2013. szeptember 29. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,067

Forrás:
www.potyoktamas.hu


   


Tetszik  



 

a teljesség igénye nélkül néhány gondolat azokról akik maradandót, szépet alkottak.