Ozsváth György

Ozsváth György

A rajzolás, festés kora gyermekkorom óta része életemnek. Középiskolai tanulmányaimat műszaki iskolában végeztem, ahol a rajztanítás jelen volt ugyan, de inkább csak szakkörökben volt lehetőségem hódolni szenvedélyemnek. Szakmai végzettségem szerint gépészmérnök vagyok. Képzőművészeti ismereteimet autodidakta módon szereztem és jelenleg is folyamatosan bővítem. Szabadidőmben mind gyakrabban festek. Az akvarell elkötelezett híve vagyok, és magamra nézve kötelezőnek tartom a klasszikus akvarellfestési szabályokat és korlátokat.

De érdeklődöm más festészeti technikák iránt is. Szívesen festek akrillal, olajjal, és a pasztellt is kipróbáltam. Kísérletező, az új iránt fogékony festő vagyok. Képeim készítése során a realista ábrázolást részesítem előnyben, de a kompozíció kialakításánál nagy figyelmet fordítok az absztrakt formákra és a tónusokra.

Előszeretettel ábrázolom a természet jelenségeit, a tájat, az erdőt, a falut, a városi forgatagot, a virágokat, az évszakok változásait, a különleges fényhatásokat, de csendéletet is szivesen festek. Egyre inkább kedvet kapok a szabadban való festés (plein-air) nagyszerű érzéséhez, és ha lehetőségem van rá mind gyakrabban művelem.

Érdeklődéssel tanulmányozom mások műveit, beleértve a korábbi korok nagy festőinek alkotásait ill. a kortárs művészeti alkotásokat is.

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2014. július 21. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,158

Forrás:
www.akvarell.eoldal.hu


   


Tetszik  Képek

 

a teljesség igénye nélkül néhány gondolat azokról akik maradandót, szépet alkottak.