Bágyi Zsuzsanna

Bágyi Zsuzsanna

Magyar vagyok, szekszárdi.

A szemetet nem engedem magamhoz, semmilyen szinten. Büszke vagyok a hazámra, és nemzetem olyan tagjaira, akik teszik a dolgukat, tudásuk legjavával. Az idős emberekben látom és tisztelem a saját szüleimet. Minden fiatalban és kisgyermekben a sajátjaimat óvom. A tisztán látó, élő férfinak naponta kérek erőt az imámban. Bennem a nő, az anya, a „fényt őrző”, ami a legszentebb hivatásunk. Ha ez öntörvényűség, akkor az vagyok!

Nem festhetek emberhez méltót, ha nem izzok belül. S ezt az izzást elindíthatja egy emberi gesztus, egy vers, egy dallam, egy látvány élmény, a belső kín, fájdalom, öröm, beszélgetések. Nyitottan és befogadóan tudok csak tanulni mindenből és mindenkitől. Véleményem és gondolataim vannak, arról az emberi és tárgyi világról, amiben én is élek. Vigyázom és tisztelem a gyökereimet, megpróbálok jól látni és igazul gondolkodni. Hiszek az emberséges emberben és ezt sem ideológiák, sem múló divatok nem írhatják felül!

Voltam balett növendék, manöken, dolgozó nő. Lettem feleség, anya. Tanultam kiadvány-szerkesztést, újságírást. Arculattervezőként diplomáztam. Üzletasszonyként ruhát terveztem, egy modell csapattal személyre szabott stílusos öltözködést tanítottam.

Egy másik élet. Németországban festészetet, művészettörténetet tanultam. Tanulok ma is szüntelenül. Legelőbb embernek lenni! Csak azután minden mást. Például filozófiát, esztétikát. Ma már csak festéssel foglalkozom nappal, este írok. Erős és mély kapcsolatokban élek. Míg bírom fizikai és lelki erővel, megpróbálok egy bölcs gondolatot beteljesíteni, mi szerint „ annál teljesebb az ember, minél inkább szétosztja magát szüntelen”.

Szerkesztés dátuma: hétfő, 2015. május 18. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,476

Forrás:
bagyizsuzsanna.uni.hu
bagyizsuzsanna.n4.hu


   


Tetszik  



 

a teljesség igénye nélkül néhány gondolat azokról akik maradandót, szépet alkottak.