Pünkösdi ifi istentisztelet

Pünkösdi ifi istentisztelet
Isten szereti az embert, szeret vele lenni, vele beszélgetni. Erre teremtett, hogy vele közösségben legyünk. Annak idején az Édenkertben együtt sétált az emberrel és beszélgettek, sztoriztak, együtt csodálták a teremtett világ szépségeit, megbeszélték a terveket. Aztán Ádám azt is elmondta Istennek, hogy néha jó lenne még mással is beszélni egy jót, egy olyannal, mint amilyen ő maga is. És akkor elmosolyodott az Isten, és tudta, mire vágyik Ádám: egy hozzá hasonló hús-vér ember társaságára, egy olyanra, mint amilyen ő maga, de mégis legyen másabb, legyen vonzó, legyen kedves, lebilincselő, nyűgözze le az embert... Isten tudta mi az ember szíve vágya, bár Ádám maga meg se tudta fogalmazni kívánságát. És teremtette Évát, akitől Ádám szeme-szája elállt. A lélegzete is akadozott. Volt nagy öröm. Most már hármasban beszélgettek, sétáltak, sztoriztak.

....
de jött egy szomorú nap, amikor becsapódtak, amikor engedetlenek lettek, amikor már nem bíztak meg Istenben:  vétkeztek.

....

És a vétek, a bűn elszakította őket Istentől. Azóta meg szerencsétlenkedik az ember, Isten nélkül próbál boldogulni, előrébb haladni, és Kőműves Kelemen tragédiáját éli át újra és újra. Van amikor minden összeomlik, amit épített, máskor meg mindent feláldoz, hogy mégis megmaradjon, amit épít... de mindig könnyel jár ez a kínlódás.

Az Isten szíve szakadt meg, látva az ember szerencsétlenkedését, kínlódását: és küldött megoldást: JÉZUST. Jézus által újra közel kerülhet az ember Isten szívéhez, újra kapcsolatba kerülhet Teremtőjével.

Pünkösdkor a Jézus Lelke, a Szentlélek töltetett ki azok szívébe, akik hittek, és azok az emberek kapcsoltba kerültek az élő Istennel.

Ennek a csodájáról beszél a Pünkösdi történet.

A hit hallásból van,
a hallás Isten Igéje által.
Ahhoz, hogy halld, el kell jönnöd,

mi ezt tesszük lehetővé a számodra!

Isten Lelke munkálkodik Benned, már hív, már indít,
Te pedig engedj neki!

Szerkesztés dátuma: szerda, 2013. május 15. Szerkesztette: Demeter Sándor
Nézettség: 1,202