Barátaim rendszeresen küldenek érdekes, irásokat szerte a nagyvilágból, időnként én is mazsolázok hasonló érdekességeket , ezekből kötök egy szines csokrot .

 

November 13: a magyar nyelv napja

November 13: a magyar nyelv napja
Megértés Táblázata

Megértés Táblázata

megertestablazata.hu

A magyar nyelvű lélektérkép. Alom és elem végű szavakkal írja le az emberi lélek felépítését. Tudatosodásunk forradalmian új eszköze. Rendkívül könnyen megjegyezhető. Bemutatja belső világunkat, hogy az érzések masszája letisztulttá, követhetővé válhasson. Egyedülálló felfedezés az önismeret és a lélektan területén.

Párizs. A francia Sorbonne egyetem kutatást folytatott arról, hogy melyik nyelv őrzött meg legtöbbet az ősműveltség elemeiből, az ős-etimonokból, alapszavakból. Mi lett az eredmény?

A mai angol nyelv 4 % etimont, a latin 5 %-ot, a héber 5 %-ot, a csendes-óceáni nyelvek 7 %-ot, az indiai mundakhol 9 %-ot, a tibeti szanszkrit 12 %-ot, az őstörök, türkmén 26 %-ot, a mai magyar nyelv 68 % ős-etimont tartalmaz! A magyar nyelv hordozza a legtöbb ősgyököt, a világ összes nyelve közül!

Budapest. Rengeteg, rengeteg csoda van a magyarban. A magyar nyelvet nemcsak ízlelgetni, bontogatni és vizsgálni érdemes – többet rejt, mint örök, elmés játék-gyönyörűséget. Mélylélektani felfedezések gazdag táptalaja és mindennapi boldogulásunk iránytűjeként is örömmel szolgál! A 2013-ban megjelent magyar nyelvű lélektérkép, a Megértés Táblázata és „A Magyarázat" című könyv a magyar nyelvből kiindulva összeállította és megfejtette az emberi lélek működési rendjét. Szerelem, védelem, kegyelem, félelem és gyötrelem, vonzalom, szorgalom, fájdalom és vigalom: több mint 80 elem és alom végű magyar szó hiánytalanul visszaadja azt, hogy mi van bennünk – ha tudunk róla, és akkor is, ha nem tudunk. A Megértés Táblázata elindult, már sok-sok magyar ember életét gazdagítja - a magyar nyelv rég elásott kincsei már tudatosan ékesítik gondolkodásunkat és beszédünket.

London. Ahogyan az angol nyelvész és irodalmár, Sir John Bowring „Poetry of Magyar" című verseskötetének előszavából kiderül: „A magyar nyelv messze magasan áll, magában. Egészen sajátos módon fejlődött, és szerkezetének kialakulása olyan időkre nyúlik vissza, amikor a legtöbb európai nyelv még nem is létezett. Önmagában, következetesen és szilárdan fejlődött nyelv, amelyben logika van, sőt matézis, erő, a hangzatok minden hajlékonyságával és alakíthatóságával. E nyelv a nemzeti önállóság, a szellemi függetlenség legrégibb és legfényesebb emléke... A magyar nyelv eredetisége még ennél is csodálatosabb tünemény! Aki megfejti, isteni titkot boncolgat, annak is az első tételét."

Készen vagyunk a megfejtésre?

Szerkesztés dátuma: kedd, 2013. november 19. Szerkesztette: Georgiu Marianna
Nézettség: 1,506


   


Tetszik 1 Nagy Piroska kedveli
Nagy Piroska

Megjegyzések

Georgiu Marianna
kedd, 2013. november 19. 11:27
Érdemes elolvasni!