Hóhehér , fogak, olcsón, otthon, mellékhatások nélkül.. Kíméli a fogakat Növényi hatóanyag Nincs mellékhatása Tartósítót, adalékot nem tartalmaz Végy zsurlófüvet a herbáriában, ha szerencséd van gyűjtöttél tavaly. Tegyél bele a kávédarálóba 3 dkg-ot és őröld finom porrá. Ezután ezt szitáld át nagyon finom szitán. Keverd össze fele mennyiségű szódabikarbónával, jól keverd össze.. Fogmosáskor tegyél a porból a kefére és ezzel először moss fogat, utána öblíts.. Ezután

 
szerda, 2015. április 15. 09:51
Sok boldog születésnapot kivánok!
Dr. Varga-Damm Andrea veszprémi terveiről - EchoTV (2015-02-09)

Andrea már 4:35 perctől nagyon okos.

szerda, 2014. október 1. 14:00 » Cikkek
Örök Hála és Tisztelet a Hősöknek
Szerző: Kásler Árpád :: Megjelent: 2013. október 23., szerda

A Haza Nem Eladó Mozgalom országszerte koszorúzással emlékezett meg 1956 hőseiről. Tatabányán, Szigetszentmiklóson, Békéscsabán, Békésen, Gyulán, Egerben, Aszódon, Gödöllőn, Gyálon, Székesfehérváron, Pásztón, Nyíregyházán, Debrecenben, Miskolcon, Gesztelyen és még számos településen.
szerda, 2014. szeptember 24. 22:06 » Gondolatok a néptöl
Nincs Vissza Út
Szerző: Nagy Tibor (Vasas Pasas) :: Megjelent: 2013. december 6., péntek

Már nincs vissza út! A Haza Nem Eladó Mozgalom ujjá építi Magyarországot! Akik gáncsolnának, azok megbotlanak a saját lábaikban! Lassan szólunk mindenkinek, hogy mindenki értse! Csak lassan. Mert ha most mindent a nyakatokba zúdítanánk, akkor el sem hinnétek az igazságot. De mindennek napvilágra kell kerülnie, és napvilágra is fog! A Haza Nem Eladó Mozgalom, nem fog titkosítani semmit! Ebben biztosak lehettek!

A VÁLTOZÁS…….

A kormányok a háttérhatalom parancsa szerint működnek. Ezt elég gyakran halljuk és tudjuk, hogy így is van. Mostanában azonban egy olyan felülről jövő parancs igájában vergődnek, amit nem Sorosok vagy Rokkefellerek adtak ki, hanem egy teljesen ellenpólusú forrás, Kásler Árpád, aki a saját eladósításából finanszírozottan cafatokra tépte a janicsárok nyugalmát és vesszőfutásra ítélve őket rázza veri az uzsorakalózokat, minden hazatipró álmaikat sorra megtorpedózva.

Mára az államapparátus egy magyarázkodó kórussá vált, a NAV mentegetőzési fázisban pirul, a bírók arisztokratikus impotenciája nyilvánvaló, a főügyésznél a magyar igazságszolgáltatás többre menne egy másnapos sírásóval, a parlamenti mitugrászok Kásler átka alatt már egészen nevetségesek és bizonyítványukat Jehova sem mentheti meg.

A kisemberek bajnoka a mellette álló tényleges hatalmi háttérrel, a nemzet tisztességével az igazi és egyre inkább magára találó háttérhatalom.

Leválthatatlan félreállíthatatlan, felülérvelhetetlen, megkérdőjelezhetetlen. Ezért bokáznak egyre másra kényszeredetten a vesztükbe táncolók a mesék Kásler fújta csodasípjára leleplezetten, a nem miattuk tisztelt házban és az üssed üssed botocska még elő sem került. Amikor pedig előkerül, többé nekik nem lesz itt terülj terülj asztalka.

Ha a változást csak egy szóval jellemezhetném, azt mondanám: feltartóztathatatlan.

hétfő, 2014. szeptember 22. 11:40 » Gondolatok a néptöl
A közös pont
Szerző: Töviskesné Dsupin Judit Ibolya :: Megjelent: 2014. január 16., csütörtök
A közös pont
” 2002 – TŐL 2010 – IG ITT MINDENKI VÍGAN VETT FEL DEVIZAHITELEKET MOST MIKOR BAJ VAN, MINDENKI EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA VÁRJA A MEGOLDÁST ”
Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter

9 perctől riporter: magyar jog alapján nem lehetett döntést hozni?

navracsicsNavracsics: helyes, hogy megvárja az EB döntést pár hónapon belül megérkezhet az EB döntés egyoldalú szerződésmódosítás, ami a szerződési jog világában elállást eredményezhet az ügyfél nem mondhatta föl a devizahitel szerződést

riporter: májusig is elhúzhatja a döntéshozatalt az európai bíróság a várakozás elhúzódhat, egyoldalú kamatemeléseket nem vizsgálja az európai bíróság ezt a testület sajtóosztálya már leszögezte a kérdést törvényalkotással kell megoldani

Navracsics: ILYEN SZÉLESKÖRŰ TÁRSADALMI PROBLÉMÁT A JOGALKALMAZÁS NEM TUD KEZELNI, EHHEZ MÁR JOGALKOTÁS KELL, a Kúria jogalkotást akar de meg kell várni az EB döntését, meg kell várni a Kúria döntését 2002-TŐL 2010-IG ITT MINDENKI VÍGAN VETT FEL DEVIZAHITELEKET MOST MIKOR BAJ VAN, MINDENKI EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA VÁRJA A MEGOLDÁST. A devizahitelek így nem homogén kategória ezernyi különböző feltétel, meg kell találnunk az általános pontokat JOGALKOTÓ EGYEDI ESETEKRE NEM HOZHAT JOGSZABÁLYT.

NAVRACSICS: NAGYON FONTOS EGY JOGSZABÁLY SZEMPONTJÁBÓL, HOGY MELYIK SZERZŐDÉSEKRE ÉRVÉNYES JÖVŐBENI A KORÁBBAN MEGKÖTÖTT SZERZŐDÉSEKRE, A TÖRVÉNY HATÁLYBA LÉPÉSE IDŐPONTJÁTÓL, csak a lakáscélú szerződésekre vagy a szabad felhasználásúra is

riporter: EBBEN A CIKLUSBAN LESZ-E MEGOLDÁS

Navracsics: szeretnénk

——————————————————

árpádAha. Tehát akkor jogalkotást akarnak a probléma társadalmi súlyára való tekintettel. De nézzük, kinek okozott ez mindeddig problémát. Mivel a Bankok részéről, kölcsönszolgáltatásról lévén szó, a főszolgáltatás a szerződéskötés után kellett (volna) hogy megtörténjen. Tehát a bank a főszolgáltatását teljesítettnek tekinti. Ezt követte az Adós kötelezettségeinek számon kérése a pénzkölcsönnyújtásról szóló törvényhelyek alapul vételével: tőke-és kamatfizetés. Ehhez társult az árfolyam különbözet tőkére, kamatra történő felszámítása és a kereskedelmi árrés felmerülése a vételi és eladási ár alkalmazása miatt. Dupla-tripla törlesztő részletek. A folyamat zajlik, felmondások, végrehajtási záradékok, végrehajtások, perek sokasága, fizetési felszólítások kibocsátása a Bank részéről, ellentmondás az adós részéről, peresítés. Aztán FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁS AZ ADÓS mint jogosult RÉSZÉRŐL, Bank általi ellentmondás, peresítés az Adós részéről. Aztán büntető feljelentések az adósok részéről, érdekvédelmi szervezetek által.

Azt mondja Navracsics Tibor, hogy ezernyi különböző feltétellel kötötték a hiteleket, és nem lehet jogszabályt hozni, csak ha a közös pontokat megtaláltuk. Az ezernyi eltérés a felek között a bank és az ügyfél eltérő igénye miatt vannak. Futamidő hossza életkortól függően, jövedelemtől függően. Kölcsönösszeg igény szerint. Tőketörlesztési moratórium az első időszakban. Kamat. Árrés mértéke, ami nem is merülhetett volna fel, ha maga a deviza lenne valóban rendelkezésre bocsátva, mert akkor a deviza konverzióval nem a nyilvántartásba vett követelés megállapítása történt volna forintra átszámítottan, mint ahogyan a Kúria elfogadta. Ez ekkor nem más, mint egy, a Bank által a forint vételárral megvett devizaösszeg jövőbeni követelése az adóstól egy másik típusú jogügylet keretében, amit úgy hívnak, hogy deviza adásvétel. De menjünk tovább.

Az azonosság itt van.
Az azonosság az, hogy egyetlen Bank sem bocsátotta az adós rendelkezésére azt a devizaösszeget, amit a kölcsönnyújtás törvényhelye szerint kamatokkal követel megfizetni.

Az is azonos, hogy mégis hitelfolyósításként könyvelte fel a forintot, mintha elegendő lenne a devizakövetelést megvenni deviza nélkül.

Az is azonos, hogy a valósan megtörtént devizavételtől eltérően hitelfolyósításként történő könyveléssel jogtalanul elindult a deviza kölcsöntőkeként történő követelése és a kölcsönkamat követelés, s a növekvő törlesztő miatt az árfolyam különbözet felszámításra került. És akkor most jogalkotáson van a sor az igazságügy miniszter és a Kúria szerint. Milyen jogot akarnak alkotni? Az Adósnak mindeddig a meglévő jogszabályok szerint kellett teljesíteni, adekvát módon a pénzkölcsönnyújtás törvényhelyei szerint és magát a pénztartozást a Ptk 231. §-a szerint, ami kimondja azt, hogy a devizában meghatározott pénztartozást forintra átszámítva kell megfizetni.

De ne torpanjunk meg. Ugyanis a Bankok esetén, akiknek most akadt gondjuk a sok per miatt, az Adósok fizetésképtelensége miatt, és az Európai Bíróság által meghozandó esetlegesen kellemetlen döntés miatt (az árrésre nézve még mindig nem tudjuk, mit fognak hozni, miközben tudjuk, hogy jogtalan, mert csak azért merült fel, mert a deviza nem volt benne a jogügyletben, EZÉRT A JOGÜGYLET KERETÉBEN MAGÁTÓL AZ ADÓSTÓL LETT MEGVÉVE, TEHÁT NEM A BANK ADTA A DEVIZÁT, HANEM, A BANK VESZI MEG ELŐRE AZ ADÓSTÓL, AKI KIFIZETI ÁTSZÁMÍTVA).

És a kereskedelmi árrés az nem más, mint a beszerzés és az eladás közötti haszon. Ezt minden boltos, kereskedő, Bankár tudja. Na de kérem. Most, amikor kiderül, hogy a Bankok csupán pénztartozást adtak meg az adósnak, de nem adtak kölcsönbe semmit, most meg a jogalkotással jönnek?

Nem kellene a hatályos törvényeket a bankokkal is betartatni?

Az Adósok kötelezése a tőke – és a kamatfizetésre akkor válhat jogossá, ha nem csupán veszik tőle a devizát, hanem a rendelkezésére is bocsátják. Ezt a pénzkölcsönnyújtást elrendelő törvényhelyek teszik kötelezővé. Mind ezidáig nem keletkezett meg a pénzkölcsön, mert egyetlenegy Bank sem bocsátotta az Adós rendelkezésére a devizát, csak követeli azt kölcsön jogcímen, azaz kamatokkal. A Ptk. 231. §-a a megkeletkezett pénztartozás megfizetésének módjáról rendelkezik, de a pénzkölcsönnyújtás törvényhelyei azok, amelyek mindkét fél kötelességéről rendelkeznek. A bankéról is! Ha itt jogalkotást akarnak, akkor két lehetőségük is van. Az egyik, hogy enyhítenek a terheinken, de ekkor nem mennek vissza időben a Bankok kötelességéhez, hiszen az már le van írva, csak nincs betartva. A másik, hogy visszamennek az időben is, és valamennyit visszakapunk, például a kereskedelmi árrést. A Bankok továbbra is élnek, de kérdés, hogy amit eddig tettek, azzal mi lesz. Valamint kérdés, hogy a lepusztult országban kinek lesz akár a fele mértékű törlesztőre is pénze. Hogy a hatályos törvények semmibe vétele ezzel meg fog történni, az biztos. Ez által az eddigi népnyúzással elvitt pénz a Bankoké marad, és az igazságszolgáltatásba vetett hite mindenkinek odalesz. A hatályos törvények alapján minden egyes szerződés esetén azonos módon sértették meg a Bankok a törvényt: nem szolgáltattak pénzkölcsönt, de kölcsönkamatot szedtek, és nem adóztak az árfolyam különbözet után, ami adásvételnél adóköteles lett volna. Mivel megkerülték a pénzkölcsönnyújtás törvényhelyét a pénzkölcsönnyújtási szolgáltatásuk során, de mégis hitelfolyósításként könyvelték le a folyósított forintot, sikeresen kifosztottak bennünket.

Ez a közös pont. Ezt akarják jogalkotással eltüntetni?

A jogalkotás jelenleg nem a társadalom legfőbb igazgatási eszköze, hanem politikai hatalmi eszközzé süllyedt.
hétfő, 2014. szeptember 22. 11:27 » Cikkek
Bírósági Végzés
Szerző: Kásler Árpád :: Megjelent: 2014. január 17., péntek

A tavalyi év utolsó hónapjaiban, közel egy tucat ügyben sikerült a végrehajtást felfüggesztetni bírósági perek megindításával. Ez mindenképp pozitív eredmény, ideiglenes megnyugvás és remény ezen családoknak. Érdekessége az ügyeknek, hogy Békés megyében kisebb a siker százalékosan és azonos ügyekben teljesen nyilvánvaló, hogy bíró függő, sok esetben egymással ellentétes ítéletek születnek.

Az idei (2014. január) első említésre méltó eredmény a Kunszentmiklósi Járásbíróságon történt, ahol a BAÉSZ által megírt ellentmondás folytán perré alakult az eljárás. A felperes az OTP Faktoring Zrt. volt aki határozott kereseti kérelmet terjesztett elő a BAÉSZ tagjával (szerintük adós – szerintünk kifosztott) szemben. Egy személyi forint kölcsönről volt szó CHF-ben nyilvántartva.

A követelést az OTP és Kereskedelmi Bank Nyrt. engedményezési nyilatkozattal ruházta át az OTP Faktoringra. (Csányi jobbkeze átadta a balkezének a jogtalan követelést), de egy vidéki karakán bíró elhajtotta őket a búsba azzal, hogy:

V É G Z É S

„A bíróság a felperes keresetlevelét idézés kibocsátása nélkül e l u t a s í t j a.”

INDOKLÁS

…”– figyelemmel arra, hogy a „kifizetéskori forint-ellenérték” fogalma nem egyértelműen definiált – a bíróság a felperes keresetlevelét idézés kibocsátása nélkül elutasította.”

Vajon ilyenkor ízlelgeti-e Csányi a bukás zamatának illatát, amely egyre közelebbről csapdossa a fosztogatók nagy orrát?

Még egy mondat erejéig meg kell emlékeznem Kovács Levente, Bankszövetségi Főtitkár úrról is, aki a bankrobbantást követően úgy nyilatkozott, hogy a „devizaügy már kezd kifulladni”.

Szerintem kifulladásról akkor beszélhetünk, ha már a nép markának szorításától kezdenek kifulladni a fosztogató bankárok, de ez az én véleményem és nem biztos, hogy egyezik a Kovács úréval…

Ha már megemlékezés, akkor Navracsics miniszterelnök helyettes úr kijelentéséről sem feledkezhetünk meg.

A miniszter úr beszólt a kifosztottaknak:

„2002-TŐL 2010-IG ITT MINDENKI VÍGAN VETT FEL DEVIZAHITELEKET MOST MIKOR BAJ VAN, MINDENKI EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA VÁRJA A MEGOLDÁST”

A pofátlanságának nincs határa, azt látom de, hogy hülyének nézi az embereket az is biztos. Eddig azt kiabálták, hogy a hitelezés tartja életben a gazdaságot, most meg az a bajuk, hogy az általuk kínált szolgáltatást miért vették igénybe az emberek. Ezeknek tényleg semmi sem jó. Egy előző cikkemhez, az egyik hozzászóló azt írta, hogy „ezeknek már csak az ólom hiányzik az arcukból”, van neki némi igazsága, meg kell hagyni.

Egyik napról a másikra várjuk a megoldást? Miniszter úr, ide-s-tova négy éve züllesztik az országot a kétharmadjukkal, négy év az nem néhány nap, hanem sok embernek egy örökkévalóság.

A Fidesz alatt oly mértékben fosztották ki az embereket, hogy a kétharmaddal elzavart balliberálisok Gyurcsányostól, Bajnaistól megváltóként készülnek visszatérni. (Ramasz után szabadon).

De talán ebbe lesz beleszólása A Haza Nem Eladó Mozgalomnak és „vígan” fogjuk elzavarni Önöket, tisztelt arcátlanok, …na ne…, mondjuk ki nyugodtan, hogy pofátlanok!

Kásler Árpád.
szombat, 2014. szeptember 20. 22:58 » Cikkek
Harc a Koronáért

Hivatalosan is nyilvántartásba vették A Haza Nem Eladó Mozgalom Pártot!

A Nemzeti Választási Bizottság 40-es sorszámmal nyilvántartásba vette A Haza Nem Eladó Mozgalom Pártot, az új párt jelképpel (logóval) együtt, tehát a korábbi határozatukat – mely szerint a pártunk logója nem szerepelhetett volna a választólapokon – felülbírálta, és engedélyezte azt a tegnapi napon. Ezzel a Mozgalmunk és pártunk ellehetetlenítését elhárítottuk. Alig két héttel a hivatalos kampány megkezdése előtt az egyetlen járható utat választottuk.

A felvételeken látszik, hogy váratlanul érte őket az új jelkép bedobása. Előzőleg megterveztük és felkészülten mentünk. A délelőtt, még a bizottsági ülés előtt lezajlott „beszélgetést” követően kétszer hívtak fel telefonon a BRFK-tól, hogy mire számíthatnak délután? Elmondtam nekik is ugyanazt mint a videón és higgyék el a hangkitakarások nem trágár szavakat takarnak.

A lényeg, hogy menetelünk tovább megállíthatatlanul. Mindenki koncentráljon a munkára. Szervezzék meg előre, a szórólapok kihordásának menetét, csináljanak úti terveket, keressék fel minden létező ismerősüket, barátjukat és vonják be a munkába. A tét óriási.

szombat, 2014. szeptember 20. 22:42 » Gondolatok a néptöl
Araczki András
szerda, 2014. február 19. 11:52

Ángyán doktor sajnos egy esélytelen mozgalommal próbál nekifutni a választásnak

Az Élőlánc Magyarországért jelölteket állít az országgyűlési választásokon - jelentette be a volt agrárállamtitkár. Ángyán szeretettel kéri a szavazók támogatását.
A Tisztesség és Emberség Szövetsége mozgalom kezdeményezőjeként örömmel adom hírül, hogy a helyi közösségek akaratából, az ő képviseletükben és a TESZ mozgalom támogatásával az Élőlánc Magyarországért jelölteket állít az országgyűlési választásokon. Olyan jelölteket, akik a saját helyi és hivatásrendi közösségük képviseletére, boldogulásának szolgálatára teszik fel az életüket - írta szerda reggeli közleményében Ángyán József független országgyűlési képviselő.
Akik visszahívhatók, mert nem az országunkat kirabló gazdasági érdekcsoportokat kiszolgáló pártközpontoknak, hanem az őket küldő közösségeknek tartoznak elszámolással. Akik vallják, hogy az ember nem annyit ér, amennyi az összeharácsolt vagyona, hanem – Kodály Zoltán szavaival - annyit, "amennyit embertársainak használni, hazájának szolgálni tud". Akik szerint soha többé nem lehet törvényes az, ami erkölcstelen - olvasható a közleményben.
Nem csak a rossz és a még rosszabb közül lehet választani! Szeretettel kérem hát kedves mindnyájukat: előbb támogató aláírásukkal, majd szavazataikkal is segítsék jelöltjeinket, az Élőlánc listáját, és hívjanak erre másokat is - zárta közleményét Ángyán József.
(MTI)
péntek, 2014. szeptember 19. 23:43 » Gondolatok a néptöl
Hétfőn benyújtjuk a feljelentést
Szerző: Töviskesné Dsupin Judit Ibolya :: Megjelent: 2014. május 12., hétfő

Kedves Barátaim!

Nagyon komoly gondolkodással állunk a kérdéshez mindannyian, ami az általunk beadandó feljelentést illeti.
Sokan érdeklődnek, ki csatlakozhat hozzánk, milyen iratokra van szükség, s hogy mit várhatunk a beadványtól.

A beadványtól nagyon sokat várhatunk, mert az általunk felmutatott iratanyag prezentálja azt, hogy Magyarország megszállása FOLYIK.

Évekig tartó, jelentősen növekvő havi törlesztéseink ellenére forintban számoltan többel tartozunk, mint amit a Bank folyósított számunkra.
Ezzel elérik azt, hogy a kölcsönnyújtás biztosítékait beválthatják, s a szétzüllesztett ingatlanpiac miatt semmiért értékesíthetik az ingatlanjainkat, s az így fennmaradó jelentős hátralékot a munkajövedelmünk, s a nyugdíjak megskalpolásával elveszik tőlünk.
Persze ha a végrehajtást követően tudunk hol lakni, és képesek leszünk munkába állni.

De ez nem érdekel senkit.
Mert mi van akkor, ha nem leszünk képesek dolgozni?
Akkor vége a családunk nyugalmának, a terveinknek.
És ha ők ezt akarják, akkor mi van?

Akkor nekünk kell jobban akarni azt, hogy mindez ne legyen így.

Ma egy kedves csatlakozó hölgy mesélte telefonon, hogy az egyik testvére alig merte megtartani a kisbabáját, mert félt, hogy hogyan tudják felnevelni.
Egy férfi azt mesélte, hogy a kamionparkját hétmillió forintért vette el a Lombard lízing, ami után ő már kifizetett 22 millió forintot, a kamionok 47 millióba kerültek, s jelenleg szerényen számolva is értek 30 millió forintot. Így a vállalkozása tönkrement, át lettek játszva a kamionok egy osztrák cégnek, s most a családi házát akarják elvenni a ” tartozás ” fejében.

Mindeközben a parlamentben Schiffer András azt mondta, hogy közjegyzői okiratba foglalt ténytanúsítványra alapozva nem volna szabad végrehajtást indítani.
Miért is nem?
Ha a ténytanúsítvány a valós adatot tartalmazná, azt, hogy a devizaösszegből nem állhat fenn tartozásunk, mert nem kaptuk meg, akkor nem volna gond.
De a közjegyzők által, a banki nyilvántartás alapján, a pénzmozgásokat igazoló bizonylatok nélkül készült ténytanúsítvány elmebeteg ötlet.

Elszámolás pénzösszegek összevetése nélkül?
Kölcsönkövetelés a kölcsön átadása nélkül?
Két fél elszámoltatása az egyik fél részvétele, bizonyítékai nélkül?
Ügyleti kamat kölcsön átadása nélkül?
Kereskedelmi árrés felszámítása deviza átszámításkor, miközben nincsen csak egy pénznem az ügyletben?
Fiatal anyáktól elvett házak, ahol a gyerekeiket szeretnék felnevelni?
Idős nyugdíjasok életének bizonytalanná tétele?
Magyarország elvétele a magyar emberektől?

Álljon már meg a menet!

A HAZA NEM ELADÓ!
péntek, 2014. szeptember 19. 23:44
Juhász Levente
kedd, 2014. május 13. 13:04
Kásler Árpádot jól becsapták. Mivel részt vett, mint párt elnök a választáson, szentesítette azt, hogy nem a népfölség, hanem a párt hatalom az irányadó, a kifogásolt deviza alapú hiteleknek közjegyzők általi ténykedésében.
- Bronz János felé kérdésem, hogy egyedül, avagy többedmagával teszi, tette meg a lépéseket?

(Módosítva: péntek, 2014. szeptember 19. 23:44)
péntek, 2014. szeptember 19. 21:14 » Gondolatok a néptöl
Fair bankok jönnek
Szerző: Töviskesné Dsupin Judit Ibolya :: Megjelent: 2014. július 2., szerda

“Orbán Viktor miniszterelnök szerint a devizahitelek ügyében elfogadott kormányzati akciótervvel új korszak veheti kezdetét: a tisztességtelen bankok után eljöhet a fair bankok ideje. “

Eljöhet. Most jöhet el, amikor kifektettek minket.
Mert Orbán Viktor így akarta.

Csak a tisztességtelen bankok után jöhet el a fair bankok ideje.
De mivel büntető eljárásról szó sincsen, a tisztességtelen bankok elvégezték piszkos munkájukat, és folytathatják tovább.
Nem normálisak, az biztos.

“Itt lehet majd figyelembe venni a stabilitási szempontokat.

Végül pedig, remélhetőleg az év végéig, megszületik a devizahitelek kivezetéséről szóló jogszabály, és ez, a kölcsönök – bizonyos feltételek melletti – kötelező forintra váltása jelent majd teljes körű megoldást a hiteleseknek – ismertette a menetrendet

Orbán Viktor, aki szerint ennél a fázisnál lehet majd üzleti, bankstabilitási szempontokat figyelembe venni. Ugyanekkor kerülhet elő az állami szerepvállalás kérdése is – jegyezte meg.”

Kötelező forintra váltás.
Köteleznek arra, hogy miután a tisztességtelen bankok lenyúlták, amit le kell nyúlni, az állam kényszert alkalmazva engedi az ügyletet tovább folyni.
Ekkor fog nekik az állam besegíteni, hogy stabilak maradjanak.
Természetesen akiket ekkorra tönkretesznek, azok már nem számítanak. Azok vagyunk mi, akiknek már felmondták a szerződését vagy akiknél már végrehajtottak, vagy végrehajtás alá kerültek.
Tehát összefoglalnám magamnak, mert szét vagyok esve.

1. Előbb tisztességtelenül leraboltak

2. Felmondták a szerződésemet közjegyző előtt, miközben dupla törlesztőt fizettem az eredetihez képest

3. A közjegyző, aki közhiteles személy, egy banki kivonatomat nem nézett meg, miközben a szerződésben és a tartozáselismerőben le volt írva, hogy annak alapján és a bank belső nyilvántartása alapján fogja leigazolni, hogy a banki felmondáskor mennyi a hátralékom. Ja és a törvény is előírja azt, hogy a tartozás jogcíme nem változhat meg a tartozás elismerését követően (Ptk.242.§)

4. Ezzel szabad utat nyitott a végrehajtási kényszerrel történő teljes tönkretételemnek-végrehajtó elé lettem lökve minden ingó és ingatlan vagyonommal, és a kevés, minden jövőbeli béremmel, nyugdíjammal

5. És akkor eljött a fair bankok ideje, mert Orbán Viktor így akarta.
Eljöhetett volna előbb is, mert a Kúria döntését éppen nem veszik figyelembe, amikor forintosítanak, de most jött el, amikor ők akarták.

6. Miután tisztességtelen bankok a felmondás bekövetkeztéig hajszoltak, a közjegyző leigazolta kontroll nélkül, hogy lehet végrehajtás alá vonni minket, a Kúria kijelentette, hogy minden árfolyam kockázat az adóst terheli.
Ezek után a kormány azt mondja, hogy nem terheli minden árfolyam kockázat az adóst, és vissza kell neki adni az árrést és az egyoldalú kamatemelés összegét.
Annak az adósnak, akinek volt még annyi ereje, hogy mostanáig fizetett.

Akinek nem volt pénze, azt tönkretették, és ássa ki magának a sírt, mert van rá tanfolyam is.
Aki pedig eddig bírta, azt kötelezik rá, hogy forintosítva legyen a hitele,
- miután eladta amit el lehetett adni,
- kölcsönkérte a szüleitől barátaitól, amit kölcsön lehetett kérni,
- elvált vagy nem vált el és kiment külföldre hogy hazatolja a törlesztőre valót,
- nem ment el nyaralni telelni és nem festette ki a lakást,
- nem tartottak lagzit a gyerekének, mert nem volt rá való,
- nem beszélget a szomszédjával, mert az beszólt neki a hitele miatt,
- tönkrement a cége, mert a többi embernek sem volt pénze és nem volt megrendelése,
- nem tudta a gyerekét fizetős iskolába íratni, ha nem vették fel államilag finanszírozott szakra.

És akkor jött Orbán Viktor.

És segít. Annak, aki még él. A bankstabilitási szempontok
figyelembe vételéről és állami szerepvállalásról beszél.
És azt mondja, hogy ez a menetrend.

A FIDESZ és a bankok menetrendje.
Ki akar erre a vonatra felszállni?
Vagy aki felszállt nem akar leszállni?
Akit/akiket lelöktek, nem akarják a száguldó vonatot megállítani?
37 bejegyzés | 1 / 4 oldal