Minden, ami számomra szent-és ami emiatt mások számára gyülöletessé tesz.

 
vasárnap, 2013. július 14. 20:49
Én rajtam jutsz a kínnal telt hazába,
én rajtam át oda, hol nincs vigasság,
rajtam a kárhozott nép városába.
Nagy Alkotóm vezette az igazság;
Isten Hatalma emelt égi kénnyel,
az ős Szeretet és a fő Okosság.
Én nem vagyok egykorú semmi lénnyel,
csupán örökkel; s én örökkön állok.


Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel”


Emlékezzünk Dantére!

vasárnap, 2013. július 14. 18:46
VÉGÜL: jönnek a vadak, a hiénák.

Vinnék a lakásod, az életed, a becsületed. Semmi nem elég számukra.Megaláznak, meggyaláznak......leköpnek..... megdicsőülve.


Ady ismerte ezt az érzést- ma már én is.

vasárnap, 2013. július 14. 18:48
Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.
Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?

Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.
kedd, 2013. július 9. 07:55 » Ezer székely leány napja
Miután megnyertem az ügy legnagyobb magyar pártfogóját,Béres Józsefet, jött egy követelő levél A .E től. hogy passzoljam nekik- mert hát ugye ők jogosultabbak.-lévén, hogy : Bösztör. ......és fizessen, ha már milliomos. Hát igen. Hozzánk szeretetből jött és ingyen. .........Mindenki el a porondról (!?)-hiszen ez , ahogy ők csinálják, mégiscsak kereskedelem....s nekik fütyül.
Ráadásnak ripityára verték a majki programot. - Ó, hát nem volt az előkelőségnek három személyes franciaágy, meg hasonlók-ingyen.....Persze, akadt az előző évben balkezes szerelmi fészek, amiből családok hulltak szét- erkölcsi példát "statuálva "a nagy létszámú gyermekalomnak....
hétfő, 2013. július 8. 21:25 » Bűneim- Bűneim?
jaj,kedves Levente! Dehogy Magáról szól a bánat. Nagyon is sokan tudják, milyen kollektiv irtóhadjárat zajlott itt főkolomposok részéről. Ha egyszer áttanulmányozgatja a teljes anyagaimat, meg fogja érteni. Remélem, lesz rá módom egyenes beszédben tisztázni - mekkora bűnt követ el az, aki nemcsak alkalmi magyar -és kitartóan teszi a dolgát. ..... Most várom a holnapot. Talán többet tudok egy nap mulva a jövőmről....????,!!!
péntek, 2013. július 5. 17:41
Kedves Levente! Itthon - Godotra várok. Az orvosok nyaralanak. A beteg- csak pénzforrás. Az éjjel majdnem megfulladtam. hisz nem kap oxigént a tüdőm .Végig ülöm az éjszakákat, hogy jöjjön már a hajnal. Vigyáznak rám a hűséges kis állataim. A barátok vizsgáznak..... Hogyan is?,,,Szóval: kedden fél 12 re adtak egy időpontot, amikor a kardiológus és sebész is megnéz ujfent. Mentő nincs. A háziorvos nem érintett a segitségnyujtásban.... fő, hogy legyen fizetésemelés. Már mindenféle gondolaton tul vagyok. Félek-talán már azt sem. Elkótyavetyéltem a lakásom, hogy addig meg rudjak élni..... Nagyjából.... a lényeg. Szép vagy, gyönyörű vagy , Magyarország- olyan szomoruan, ahogy szegény Bartók látta a Concertóban. Tragikomédia.


Köszönöm a figyelmességét. Nagyon hálás vagyok érte, hisz a hajdan volt barátok itt ellenséggé lettek-érdekszövetségből- és igazán nagy kincs az őszinte emberség, ami isteni adomány. Szeretettel köszöni- köszönti: Bedit
szombat, 2013. július 13. 08:49
Csodálatos szivsebészt kaptam, aki felelősséggel teszi a dolgát. Miután van a sziv mögött a tüdőn egy jelentős árnyék, ami lehet a tüdőgyulladás maradványa- kis meszes ponttal, de lehet áttét is, most PET- Ct- re várok. Az kis idő lesz még, mert a petes főorvos nyaral- s csak ő engedélyezhet. nem könnyű motzsolni a napokat-és bizonytalanságban- ráadásul majdnem teljes tehetetlen állapotban, de .....kitartok.
szombat, 2013. július 13. 23:16
Ha volt több orvosnak is azonos véleménye ... A bizalom, minden esetre nagyon fontos. Kérdezem, a szívbillentyű "leszakadás" (?) hogyan lett megállapítva? Mi volt az előzménye? Lélekben sok-sok nyugalmat kívánok, és szurkolok, teljes szívemből! Igen, kitartani!
csütörtök, 2013. június 6. 17:09 » Árviz 2013- Segits, ahogy tudsz!!!!!!!!!
Folyamatos a segitségkérések érkezése , ezért az én hivható tel. számaimat megadom:

20- 2766022

52- 418006

Erre segitséget adó jelentkezéseket várnék- befogadásra, szállitásra, élelemre, stb, mely KISÁLLATOK ÁTMENETI segitését jelentené.Mindent továbbitok!


Egy órája megérkezett hozzám /is/egy népes cicacsalád- Duna melletti ehagyott nyaraló mentett cicái. Egyelőre ismerkedünk,de az almot azonnal megtalálták, alapos uzsonna után ugy tünik, most aludni is tudnak talán- ha eldöntötték, mely védett zugát választják otthonomnak-átmeneti menedékül.


Az én saját állatkáim kissé idegenül féltékenykednek, de nem bántják egyiket sem.


Nem lesz könnyű, de végig fogjuk csinálni.

Várom az állatbarátok /segitők, befogadók/jelentkezését bárhonnan az országból. Fuvar- jóemberek segitségével megszervezhető.


A menhelyek telve vannak, de a segitők embersége a veszélyeztetett területeken áldozatból maximális. Rájuk számithatunk, de ez most csak töredéke a szükségesnek.

Légy megértő és segitőkész! A szeretet megsokszorozódik, amig képes vagy adni!Bőségesen visszakapod.

Köszönöm, ha megpróbálsz csatlakozni e nem fölösleges
cselekedethez!

Tel. szám mégegyszer: 20 2766022
kedd, 2013. július 16. 16:48
Az én kinlódásom eredménye megérkezett egy lakóházambéli támadó humánus csoport akciójával.Ez az érem másik oldala.

(Módosítva: kedd, 2013. július 16. 16:50)
csütörtök, 2013. július 18. 11:58
Lehet ők ezt gondolták segítségnek :(
csütörtök, 2013. július 18. 17:56
Hiába forog a Föld?!


Sinka István: Íme a hazám.

2013. július 18., 15:29Ez az ország Magyarország;

itt a jókat szembeköpik.

Ez az ország az én hazám,

itt az álom összetörik.

Ha könny nem hullna e földre,

a szív is mind összetörne.
péntek, 2013. július 19. 12:04
Szerintem számukra nem :(
szerda, 2013. június 5. 07:07 » A trianoni katasztrófa okai és legfőbb tanulsága
Egyházi vezetőink - és a nemzethez tartozásuk. Vajh, kik ....és mit keresnek a székeikben?

"Az alábbiakaban közöljük a történelmi egyházak vezetőinek levelét, amelyet a Nemzeti Összetarozás Napján tervezett harangzúgással kapcsolatos megkeresésre válaszolva küldtek Kovács Zoltán államtitkárnak.

Tisztelt Államtitkár Úr!

Köszönettel vettük május 25-i megkeresését, amelyben arra kér bennünket, hogy június 4-én, a Nemzeti Összetartozás Napján délután 1 perces harangzúgással kapcsolódjunk be a megemlékezésekbe. Kérésének sajnos nem áll módunkban eleget tenni, mert templomi harangjaink istentiszteleti alkalmakkor, illetve az egyház liturgikus rendjéhez kapcsolódva szólnak.

Ezúton is megerősítjük ugyanakkor, hogy mindennapi szolgálatunkban is megjelenő módon egyházaink szívükön viselik a nemzeti összetartozás ügyét hazánkban, a Kárpát-medencében és a világban élő magyarság között.

Budapest, 2012. május 29.

Válaszunk elfogadását kérve, az ünnep előkészítéséhez sok erőt kívánva,

Erdő Péter, bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke

Bölcskei Gusztáv, püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke"
szerda, 2013. június 5. 13:08
Ehhez nem sokat lehet hozzáfűzni :(((((((((((((((
Mintha ők sem a nemzetet tekintenék elsődlegesnek.
kedd, 2013. június 4. 10:10 » Viccek
Jó lenne nem feledni:


1. Nem mindenki az ellenséged, aki sz..ik rád.
2. Nem mindenki a barátod, aki kiránt a sz..ból
Kurmányunk nagy daláról:

Talpaink egymásra lépnek: itt a Nemzeti Összetartozás Dala


Nyugat.hu2013.05.22.

2010 óta minden év június negyedikén Trianonra emlékezik az ország, amit most egy dallal is megfejeltek. Zenebloggerünk röviden kritikát is ír róla.

Három évvel ezelőtt hozott törvényt az Országgyűlés arról, hogy június 4-ét, a trianoni békediktátum aláírásának napját a Nemzeti Összetartozás Napjának nyilvánítja. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium idén megfejelte mindezt egy hivatalos dallal is, amiben nem csak tehetségkutatókból ismert énekesek - Antal Tímea, Bencsik Tamara, Baricz Gergő és Kállay-Saunders András -, de Csizmadia Anna népdalénekesnő és Gergely Éva is fejhallgatót öltenek, hogy a Magyar Rádió gyermekkórusával együtt énekeljék: „álmodtam egy barackfáról.” A dal zeneszerzője az egykori Back II Black szaxofonistája, Bársony Bálint.

Pozitív üzenetet kíván hordozni

A KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Balatoni Mónika azt mondta, hogy a nap ugyan egy fájdalmas történelmi pillanatról szól, az Összetartozás Dalát mégis pozitív üzenetet hordozónak szánták. Ezért az idei ünnepnapon este hatkor az egész országot közös éneklésre buzdítják (és ehhez még a kottát is közzétették a kormány vonatkozó weboldalán), és egyébként nem csak a közszolgálati csatornákon csendül fel a szám, de a Parlament kupolacsarnokában is a Szentegyházi Gyermekkórussal, illetve Szabadkán a zuglói Szent István Király Zenekar kórusának előadásában.

A 444.hu ügyesen lehalászta a dalt és közzétette a YouTube-on, bár kissé érthetetlen, hogy a kormány miért nem tette meg ezt maga, és miért csak saját oldalán hozta nyilvánosságra egy beágyazhatatlan videóval. De ez már részletkérdés, hiszen itt van, és mindenki nézheti, hallgathatja:A dalról egyébként Kodály Zoltánt megidézve így írnak a kormányzati portálon: az ismert zeneművelő „hitt a közös éneklés léleknemesítő erejében. A zene nonverbális kommunikációs eszköz: ahová a szavak már nem érnek el, oda a zenén keresztül vezet az út. A dal megérinti az ember lelkét, vigasztalni tud, képes örömet fakasztani maga körül és saját maga számára. Kodály Zoltán máig vitathatatlan zenepedagógiai elképzeléseinek középpontjában az éneklés közösségi élményének megélése áll. A fenti gondolat ihlette az idei Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából született zeneművet.”

Ez itt pedig zenebloggerünk szakemberi állásfoglalása a dalról és a hozzá rögzített videóról.


A kezdő képsorok egy szokásosan ásítozós, puszta időkitöltésre szánt vasárnap délelőtti M1-es ifjúsági matinéműsort idéznek a kilencvenes évek elejéről, egy alternatív Cim-Cim-Cimborát (ráadásul úgyszintén iskolából kifelé szaladó gyerekekkel, plágiumgyanú?!), de némi derűs lálálázással gyorsan eljutunk egy alternatív We Are The World-ig („mind egyek vagyunk”, ugye), ahol a stúdió falai között élik meg az énekesek a bennük feltóduló érzelmeket, illetve tapsolva örülnek a gyerekekkel együtt annak, hogy együtt dobban szívük a Föld szívével.

A felfelé ívelő, boldogítóra szabott melódia a „kezeink összeérnek, talpaink egymásra lépnek” sornál csúcsosodik ki, és egészen eddig azt hinné az ember, hogy maradunk ezen a habkönnyűen kiénekelhető, semmitmondóan súlytalan vonalon, mígnem a második perc környékén váratlanul mélyre zuhanunk, és a kötelező népdalos kikacsintást követően egyenesen olyan kortárs popzenei előadók idéződnek meg, mint az egyik legjelentősebb hipszterbetevőnek számító Panda Bear (egyik jelentős és hasonló összhangzattani magaslatokba repítő dala itt hallgatható).

Ebből egyébként valami óriási is kisülhetne, de sajnos csak Bársony Bálint sül ki, aki a világ legtenyérbemászóbb szaxofonszólójával kerget ki a szobából, azzal a negédesen giccses fajtával, amit a rendszerváltás utáni évek Képújságja alatt hallhatott a tévénéző. Ezután a maradék dalra fakadás már tényleg csak felüdíthet, ez azonban még nem magyarázza meg azt, hogy egy ilyen majálisos hangszerelésű, sok vizet nem kavaró, harmatgyenge zenével milyen formában tud erősödni a kötelék a határon túliakkal, illetve hogy mi az istent akar jelenteni az az áldott jó barackfa.


www.nyugat.hu/tartalom/cikk/a_nemzeti_osszetartozas_dala
Június 4-én ezt a vackot fogják énekelni kicsik és nagyok, ezzel lesz tele a rádió, a tévé.


Zenés ajándékkosarat küldött a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, az vesse rájuk az első követ, aki szerint a népszórakoztatást nem közpénzből kellene finanszírozni. Különben sem holmi popslágert rendelt meg a Navracsics-csapat, hanem mindjárt „a nemzeti összetartozás napjának zeneszámát”, az „Összetartozás dalát”, vagyis egy olyan művet, ami nem tréfadolog.


Legalábbis erre következtethetünk abból, hogy a dal premierje június 4-én, a nemzeti emléknapon (Trianon-évforduló) lesz, és úgy tűnt, hogy a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Balatoni Mónika sem viccelt: „Sokan még nem tudják, miről szól az emléknap, az összefogás igénye azonban mindenkiben él, így született az ötlet, hogy az idei évforduló üzenetét az Összetartozás dala is erősítse. A KIM célja, hogy a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarok egy pillanatra ugyanazt az élményt éljék át, ezért a tárca mindenkit arra buzdít, hogy ekkor közösen énekeljék az Összetartozás dalát, készítsenek róla felvételt, és töltsék fel azt a nemzeti összetartozás napjának honlapjára.”

A minisztérium közleménye szerint „a dal szövege és kottája, valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közreműködésével felvett videoklipje letölthető a nemzetiosszetartozas.kormany.hu honlapról. A klipet a nemzeti összetartozás napján sugározzák majd a közszolgálati médiumok csatornái, majd 18 órakor a Parlament kupolacsarnokában a Szentegyházi Gyermekkórus és a művészek, Szabadkán pedig a zuglói Szent István Király Zenekar kórusának előadásában csendül fel a zeneszám.”

Ezek után természetesen arra következtetnénk, hogy e fontos darab megírására a NER Sosztakovicsát, Richard Straussát, de legalább Bruce Springsteenjét vagy Bonóját kérték fel, ha meg nem találnak ilyet (hol is találnának?), legalább egy Ákos–Hobó közös szerzeményt rendelnek, hiszen mindig van az a pénz.

Vagy még sincs? A közleményből kiderül, hogy „Bársony Bálint és Gergely Éva Barackfa című szerzeménye lesz a nemzeti összetartozás napjának zeneszáma”, ami persze még nem baj, sőt az sem, hogy tudomásunk szerint Bársonytól, aki korábban a Back II Black együttesben szaxofonozott, azért vált meg zenekara, mert az egyik koncert helyett inkább egy jobban fizető haknira ment el. De ettől még írhat kurva jó számokat, ahogy Gergely Éva táncdalénekesnő szövege is lehetne a költészet csúcsa, ám amit hallunk, az valami egészen más.Átlagon aluli tinglitangli, minősíthetetlen szöveggel (az milyen már, hogy „kezeink mind összeérnek, talpaink egymásra lépnek, szemünkben a boldogság fénye ég”?), amibe sikerült behúzni a megasztáros, x-faktoros szerencsétleneket éppúgy, mint a Magyar Rádió Gyerekkórusát. (Tán azért kellett lapátra tenni Thész Gabriella karnagyot tavaly, mert ő ilyen gyalázatba biztosan nem vezényelte volna a lurkókat?)Mai programokBarlangos testek – Rutkai Bori tárlata2013. május. 24. 19:00Jurányi Galéria.MÁV Szimfonikus Zenekar – koncert2013. május. 24. 19:00Olasz Kultúrintézet.És ha már zenés ajándékkosarat említettünk az elején… Nyakunk rá, hogy a Barackfát a hetvenes évek rossz emlékű, keletnémet esztrádműsorának szerkesztői is cikinek tartották volna, no de az a hetvenes évek volt, meg az NDK… A KIM szándéka szerint június 4-én viszont ezt a vackot fogják énekelni kicsik és nagyok, ezzel lesz tele a rádió, a tévé. Tényleg azt hiszik, hogy ha Michael Jacksonnak bejött a We are the World, nekik is bejön ez a szánalmas We are the magyars. Hát nem! Három év alatt sem tanulták meg, hogy etetni is csak finomságokkal érdemes. Persze lehet, hogy tudják, ám annak még a gondolatától is irtóznak, hogy náluk kreatívabb, tehetségesebb embereket a kondér közelébe engedjenek.


magyarnarancs.hu/narancsblog/we-are-the-magyars-kozpenzbol-84912
38 bejegyzés | 1 / 4 oldal