Minden, ami számomra szent-és ami emiatt mások számára gyülöletessé tesz.

 

2013 -

Kurmányunk nagy daláról:

Talpaink egymásra lépnek: itt a Nemzeti Összetartozás Dala


Nyugat.hu2013.05.22.

2010 óta minden év június negyedikén Trianonra emlékezik az ország, amit most egy dallal is megfejeltek. Zenebloggerünk röviden kritikát is ír róla.





Három évvel ezelőtt hozott törvényt az Országgyűlés arról, hogy június 4-ét, a trianoni békediktátum aláírásának napját a Nemzeti Összetartozás Napjának nyilvánítja. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium idén megfejelte mindezt egy hivatalos dallal is, amiben nem csak tehetségkutatókból ismert énekesek - Antal Tímea, Bencsik Tamara, Baricz Gergő és Kállay-Saunders András -, de Csizmadia Anna népdalénekesnő és Gergely Éva is fejhallgatót öltenek, hogy a Magyar Rádió gyermekkórusával együtt énekeljék: „álmodtam egy barackfáról.” A dal zeneszerzője az egykori Back II Black szaxofonistája, Bársony Bálint.

Pozitív üzenetet kíván hordozni

A KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Balatoni Mónika azt mondta, hogy a nap ugyan egy fájdalmas történelmi pillanatról szól, az Összetartozás Dalát mégis pozitív üzenetet hordozónak szánták. Ezért az idei ünnepnapon este hatkor az egész országot közös éneklésre buzdítják (és ehhez még a kottát is közzétették a kormány vonatkozó weboldalán), és egyébként nem csak a közszolgálati csatornákon csendül fel a szám, de a Parlament kupolacsarnokában is a Szentegyházi Gyermekkórussal, illetve Szabadkán a zuglói Szent István Király Zenekar kórusának előadásában.

A 444.hu ügyesen lehalászta a dalt és közzétette a YouTube-on, bár kissé érthetetlen, hogy a kormány miért nem tette meg ezt maga, és miért csak saját oldalán hozta nyilvánosságra egy beágyazhatatlan videóval. De ez már részletkérdés, hiszen itt van, és mindenki nézheti, hallgathatja:



A dalról egyébként Kodály Zoltánt megidézve így írnak a kormányzati portálon: az ismert zeneművelő „hitt a közös éneklés léleknemesítő erejében. A zene nonverbális kommunikációs eszköz: ahová a szavak már nem érnek el, oda a zenén keresztül vezet az út. A dal megérinti az ember lelkét, vigasztalni tud, képes örömet fakasztani maga körül és saját maga számára. Kodály Zoltán máig vitathatatlan zenepedagógiai elképzeléseinek középpontjában az éneklés közösségi élményének megélése áll. A fenti gondolat ihlette az idei Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából született zeneművet.”

Ez itt pedig zenebloggerünk szakemberi állásfoglalása a dalról és a hozzá rögzített videóról.


A kezdő képsorok egy szokásosan ásítozós, puszta időkitöltésre szánt vasárnap délelőtti M1-es ifjúsági matinéműsort idéznek a kilencvenes évek elejéről, egy alternatív Cim-Cim-Cimborát (ráadásul úgyszintén iskolából kifelé szaladó gyerekekkel, plágiumgyanú?!), de némi derűs lálálázással gyorsan eljutunk egy alternatív We Are The World-ig („mind egyek vagyunk”, ugye), ahol a stúdió falai között élik meg az énekesek a bennük feltóduló érzelmeket, illetve tapsolva örülnek a gyerekekkel együtt annak, hogy együtt dobban szívük a Föld szívével.

A felfelé ívelő, boldogítóra szabott melódia a „kezeink összeérnek, talpaink egymásra lépnek” sornál csúcsosodik ki, és egészen eddig azt hinné az ember, hogy maradunk ezen a habkönnyűen kiénekelhető, semmitmondóan súlytalan vonalon, mígnem a második perc környékén váratlanul mélyre zuhanunk, és a kötelező népdalos kikacsintást követően egyenesen olyan kortárs popzenei előadók idéződnek meg, mint az egyik legjelentősebb hipszterbetevőnek számító Panda Bear (egyik jelentős és hasonló összhangzattani magaslatokba repítő dala itt hallgatható).

Ebből egyébként valami óriási is kisülhetne, de sajnos csak Bársony Bálint sül ki, aki a világ legtenyérbemászóbb szaxofonszólójával kerget ki a szobából, azzal a negédesen giccses fajtával, amit a rendszerváltás utáni évek Képújságja alatt hallhatott a tévénéző. Ezután a maradék dalra fakadás már tényleg csak felüdíthet, ez azonban még nem magyarázza meg azt, hogy egy ilyen majálisos hangszerelésű, sok vizet nem kavaró, harmatgyenge zenével milyen formában tud erősödni a kötelék a határon túliakkal, illetve hogy mi az istent akar jelenteni az az áldott jó barackfa.


www.nyugat.hu/tartalom/cikk/a_nemzeti_osszetartozas_dala
Június 4-én ezt a vackot fogják énekelni kicsik és nagyok, ezzel lesz tele a rádió, a tévé.


Zenés ajándékkosarat küldött a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, az vesse rájuk az első követ, aki szerint a népszórakoztatást nem közpénzből kellene finanszírozni. Különben sem holmi popslágert rendelt meg a Navracsics-csapat, hanem mindjárt „a nemzeti összetartozás napjának zeneszámát”, az „Összetartozás dalát”, vagyis egy olyan művet, ami nem tréfadolog.










Legalábbis erre következtethetünk abból, hogy a dal premierje június 4-én, a nemzeti emléknapon (Trianon-évforduló) lesz, és úgy tűnt, hogy a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, Balatoni Mónika sem viccelt: „Sokan még nem tudják, miről szól az emléknap, az összefogás igénye azonban mindenkiben él, így született az ötlet, hogy az idei évforduló üzenetét az Összetartozás dala is erősítse. A KIM célja, hogy a Kárpát-medencében és a diaszpórában élő magyarok egy pillanatra ugyanazt az élményt éljék át, ezért a tárca mindenkit arra buzdít, hogy ekkor közösen énekeljék az Összetartozás dalát, készítsenek róla felvételt, és töltsék fel azt a nemzeti összetartozás napjának honlapjára.”

A minisztérium közleménye szerint „a dal szövege és kottája, valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közreműködésével felvett videoklipje letölthető a nemzetiosszetartozas.kormany.hu honlapról. A klipet a nemzeti összetartozás napján sugározzák majd a közszolgálati médiumok csatornái, majd 18 órakor a Parlament kupolacsarnokában a Szentegyházi Gyermekkórus és a művészek, Szabadkán pedig a zuglói Szent István Király Zenekar kórusának előadásában csendül fel a zeneszám.”

Ezek után természetesen arra következtetnénk, hogy e fontos darab megírására a NER Sosztakovicsát, Richard Straussát, de legalább Bruce Springsteenjét vagy Bonóját kérték fel, ha meg nem találnak ilyet (hol is találnának?), legalább egy Ákos–Hobó közös szerzeményt rendelnek, hiszen mindig van az a pénz.

Vagy még sincs? A közleményből kiderül, hogy „Bársony Bálint és Gergely Éva Barackfa című szerzeménye lesz a nemzeti összetartozás napjának zeneszáma”, ami persze még nem baj, sőt az sem, hogy tudomásunk szerint Bársonytól, aki korábban a Back II Black együttesben szaxofonozott, azért vált meg zenekara, mert az egyik koncert helyett inkább egy jobban fizető haknira ment el. De ettől még írhat kurva jó számokat, ahogy Gergely Éva táncdalénekesnő szövege is lehetne a költészet csúcsa, ám amit hallunk, az valami egészen más.



Átlagon aluli tinglitangli, minősíthetetlen szöveggel (az milyen már, hogy „kezeink mind összeérnek, talpaink egymásra lépnek, szemünkben a boldogság fénye ég”?), amibe sikerült behúzni a megasztáros, x-faktoros szerencsétleneket éppúgy, mint a Magyar Rádió Gyerekkórusát. (Tán azért kellett lapátra tenni Thész Gabriella karnagyot tavaly, mert ő ilyen gyalázatba biztosan nem vezényelte volna a lurkókat?)



Mai programokBarlangos testek – Rutkai Bori tárlata2013. május. 24. 19:00Jurányi Galéria.MÁV Szimfonikus Zenekar – koncert2013. május. 24. 19:00Olasz Kultúrintézet.És ha már zenés ajándékkosarat említettünk az elején… Nyakunk rá, hogy a Barackfát a hetvenes évek rossz emlékű, keletnémet esztrádműsorának szerkesztői is cikinek tartották volna, no de az a hetvenes évek volt, meg az NDK… A KIM szándéka szerint június 4-én viszont ezt a vackot fogják énekelni kicsik és nagyok, ezzel lesz tele a rádió, a tévé. Tényleg azt hiszik, hogy ha Michael Jacksonnak bejött a We are the World, nekik is bejön ez a szánalmas We are the magyars. Hát nem! Három év alatt sem tanulták meg, hogy etetni is csak finomságokkal érdemes. Persze lehet, hogy tudják, ám annak még a gondolatától is irtóznak, hogy náluk kreatívabb, tehetségesebb embereket a kondér közelébe engedjenek.


magyarnarancs.hu/narancsblog/we-are-the-magyars-kozpenzbol-84912
Mert az egyház éppoly hazug, mint a pártok. Nem disznó az, aki a tiszta lapokkal játszott játszmákat keresi. Majd ha az egyház nem lesz tele ügynökökkel, átkeresztelt sosem- volt- magyarokkal /Itt, nálunk!./ akkor nem menekül a gyülekezet..... de az nem következik be. Ezek Jézust ma is felfeszitenék....
szerda, 2013. május 22. 13:36 » A hét verse
Virág Benedek: Békesség-óhajtás


Virág Benedek: Békesség-óhajtás
Szállj le felséges palotád egéből,
Béke! mennyeknek koronás leánya!
Szállj le, s Európánk mezején jelenj meg
Már valahára!

A vadon Marsnak dühödött kezéből
Üsd ki dárdáját; raboló vitézit
Puszta honnyoknak telekére vissza-
Menni parancsold.

Ily soká tartó viadal piaccán
A szeléd lelkek fene tigrisekké
Válnak, elszokván az igaz s az érző
Emberi szívtől.

A dühösséggel keresett dicsőség
Vesszen el, Múzsám szabadon kiáltja;
A borostyánág, ha vereslik, undok
Címer előttem.

Szállj le! s vigasztald meg az árvaságot,
Béke, mennyeknek koronás leánya!
Haj! sok országok szava kér, jelenj meg
Már valahára.
szerda, 2013. május 22. 13:38
„Létkérdés számunkra, miként őrizzük meg kincseinket,és hogyan tudjuk felmutatni őket a világnak!”



Szőnyi Erzsébet

(Módosítva: szerda, 2013. május 22. 13:39)
szerda, 2013. május 22. 13:42
Kodály műve:
Miért? - Mert:
















1429. A százéves háború javában tart, bár a szembenálló felek harci kedve megkopott, összecsapás helyett inkább fosztogatnak, foglyokat ejtenek, akiket váltságdíj fejében szabadon engedhetnek. De megjelenik egy lány, Jeanne D'Arc, és minden megváltozik. Pedig nem mond sokkal többet annál, mint hogy támadni kell, menni előre és hinni a győzelemben – mert vele van Isten. És valóban mintha csoda történne: felszabadul Orléans, a francia csapatok szinte akadálytalanul haladnak.
Jeanne megkoronázza a trónörököst. De ezután szinte egyedül marad. Sorban pártolnak el tőle azok, akik sokat köszönhetnek neki. A francia nemességnek terhére van, hiszen csorbult hatalmuk Jeanne megjelenése óta. Az újdonsült király örül, hogy van legalább egy kis országrész, amin uralkodhat, ezért abba akarja hagyni a háborút. És talán az is eszébe jut, hogy ha Jeanne koronázta királlyá, akkor meg is foszthatja a tróntól. Az egyház fél befolyása elvesztésétől. Jeanne azt mondja, hogy Isten angyalokon és szenteken keresztül szól hozzá – márpedig a közvetítő szerepét az egyház szeretné magának megtartani. A francia katonákon és népen kívül leginkább az angol katonák hisznek abban, hogy Jeanne-t égi erő segíti. Az angol hadvezetés könnyen szót ért a franciákkal: egyszerűen megveszik tőlük a lányt. Pedig a francia királyi udvar és főpapság tudja: ha Jeanne az angolok kezébe kerül, halott.
Jeanne D'Arc 1431-ben, máglyán halt meg.



Nem feladatunk eldönteni, mik voltak és honnan jöttek a hangok, amelyeket Jeanne hallott.


Egyszerű falusi lány volt, akit a hite tett különlegessé. Nőnek született, de ő nem fogadta el azt a sorsot, amit a társadalom és az írott, íratlan, de ember alkotta szabályok diktáltak neki. Hitt a saját erejében, és abban, hogy cselekednie kell. Kínhalált kellett halnia – az arc nélküli hatalom erre ítélte.
...és a titkos dossziékból:


anne D'Arc, héroïne française, dite aussi la Pucelle d'Orléans ou sainte Jeanne d'Arc. La petite bergère de Lorraine qui commanda les armées du roi de France et qui redonna confiance à Charles VII aux jours les plus noirs de la guerre de Cent Ans fut dès son vivant un mythe. Son destin exceptionnel, qui a suscité une multitude d'interprétations, passionnées ou critiques, est en réalité celui d'une authentique héroïne populaire.

szombat, 2013. május 18. 07:34
Köszönet....kinek is?


A Jóistennek-

Karol Wojtila csodálatos felvételével -a kifogástalan vérképemért, tumormarkerért- az erőért, hogy végig csinálhattam e rémséget...Tudom, hogy bármi jöhet még, de akkor is: Köszönöm!!!.

Köszönöm a bántóknak, ellenségeskedőknek, cserben hagyóknak a kiközösitést, az átkokat, melyek megtartó erőt adtak a MUSZÁJ_ HERKULESségemhez.Kivánom, hogy nekik is legyen segitségükre minden körülmény, ha ugy hozza a Sors!

És köszönet az egy kézen megszámolható, de megmaradt BARÁTOKNAK, akiket nem tántoritott el a rengeteg rám zúditott mocsok..

... köszönet a szerény , de nagy tudós FÜVESEMBERNEK,Gyuri bácsinak, aki rávezetett az ambrózia csodájára.




Egy hatalmas pápa hatalmas hite legyen a példaképük e Gounod Ave Maria szépségéből fakadó tisztasággal!

ÁÁÁÁÁÁ, semmi korrupció a Fideszben, csupán FIGYELMESSÉG a trafikos kegyek gyakorlása során:

Napi trafik: a nyertes feleségek és lányaik

Újdonsült kormányhivatali feleség, volt fideszes képviselő lányai, mostani fideszes városatya kolléganője. Debreceni nexusok

vagy.hu2013.05.14.06:34

Debrecen – Amikor a helyi óvodavezető férje (állítólag) segédkezett az alpolgármesteri ház építésében, majd ő és a lánya dohánykoncessziót nyert, akkor ösztönösen vetődik fel a kérdés: csak nem haveri alapon ment Józsán is a mutyi?






.

Szögezzük le: józsai olvasóink nem tekinthetők hivatalos hírforrásnak, elképzelhető, hogy csak az irigység beszél belőlük. Éppen ezért azokat az információkat szűrtük ki elmondásaikból, amiket az internet segítségével magunk is ellenőrizni tudtunk. Az eredmény – nem rózsás… hanem némiképp narancsba hajló.

A pártos cigarettabiznisz debreceni nyertesi közt szerepel például Simon Imréné, az Alsójózsai Kerekerdő Óvoda vezetőnője, valamint a lánya, Bednár (született Simon) Noémi is. A családfő Simon Imre, a józsai részönkormányzat nem képviselő tagja, aki saját elmondása szerint az építőiparban igyekszik kamatoztatni tudását (erre mondták a helyi rossznyelvek, hogy ő „építette” Somogyi Béla alpolgármester házát). Az óvodavezető és a leány 1-1 elárusítóhelyet nyert a mutyipályázaton.

Bednár Noémi – a fészbukos adatlapja szerint – ismerőse Miklósvölgyiné Nagy Zsuzsának, aki szintén árulhat cigarettát a kormánydöntés értelmében. Bednár Noémiről az is kiderül, hogy Bednár József felesége, akiről pedig azt mondják, ő a debreceni Média Markt üzletvezetője. Ez persze, ha így van, nem bűn. Kereskedés ez is, az is, az elektronika mellett biztosan jól megfér majd a dohány. (A férjek, Bednár József és a campusos Miklósvölgyi Péter egyébként szintén ismerősei egymásnak a közösségi oldalon.)

Két nagy lány

A fideszes vonalat tovább húzva megjegyezzük: szinte minden nyertes mögött van egy (a Somogyi Béla-féléhez hasonló) konkrétan kimutatható kapcsolat. A múltkori cikkünkben például nem jegyeztük meg, de most igen, hogy az úszásoktató-testépítő Szőllősy Janka és testvére, Zsanett, úgy tudjuk, Czirják Anikó lányai. Czirják Anikó pedig a debreceni önkormányzat fideszes képviselője volt, két felnőtt leánygyermeke összesen 3 elárusítóhelyhez jutott.

Zöld, fény, kocsma

A nyertesek közt szerepel egy Debrecenben igen jól ismert név: a Fácska Krisztiáné. Bár inkább talán a vezetéknév lehet az ismerős, ő maga ugyanis „A vidám fiúk” nevű kocsma tulajdonosaként még nem tett szert akkora hírnévre. Fácska Károly neve viszont már ismertebb, hiszen ő a városi jelzőlámpák egy részét működtető Zöld Fény Kft. műszaki ügyvezetője. A fészbukos adatlapján Krisztián a fiaként van feltüntetve, aki egyébként egy koncessziót nyert.

Az intézményvezető-feleség

Két elárusítóhellyel gazdagodott ugyanakkor Verdó Brigitta – Verdó György, a Hajdú-Bihar Megyei Intézményfenntartó Központ vezetőjének a felesége. (A MIK újdonsült igazgatóját elsőként a vagy.hu mutatta be itt.) Az asszony egyébként a Lilla téri iskolában szülői munkaközösség élén is tevékenykedett, emellett pedig a Vexillum Alapítvány elnökeként említi a net.
És a végére egy rövidecske információ: bár nem mutatható ki egyértelműen a kapcsolat, Sápiné Teleki Mária az Irinyi-szakközépiskolában tanít, ahol Szilágyi László fideszes önkormányzati képviselő a kollégája.




www.vagy.hu/tartalom/cikk/4474_napi_trafik_a_nyertes_felesegek_es_lanyaik












A hozzászólásokból:

bellamájus.14.10:16ÚjVálasz



Lesz-e egyetlen tisztességes ember a Fidesz debreceni közgyűlési képviselői közül, a korrupciósan elnyert trafikoltatás kedvezményezettei vagy rokonaik közül, lesz-e egyetlen becsületes ember a debreceni fideszesek közül, aki ki meri borítani a trafikmutyis bilit? Egyetlen tisztességes ember, aki azt meri mondani, hogy bocsánatot kérek, ez már túl sok, ezt nem kellett volna?

Vagy egyetlen egy becsületes ember sincs ebben a pártban?!




#1akovacsmájus.14.09:12ÚjVálasz



Nem lesz ennek jó vége! Nem tudom, hogyan tud ebből kimosakodni a Fidesz, de ha valahogyan tisztázni akarja magát, akkor már most el kell kezdeni visszacsinálni ezt az egész korrupt vircsaftot.


Igen, én is hallottam már a strómanokról, az érintett fideszesek munkatársainak trafiknyeréséről. Tényleg nagyon szánalmas ez a fideszes banda, ahogy lenyúlják a trafikoltatást ebből élő családoktól, rokkantaktól, szegény emberektől



bellamájus.14.19:55ÚjVálasz



Idézet: kertitorpe
Ne is mondd, állítólag több olyan ember is nyert koncessziót aki személyesen látta Orbán Viktort, vagy ismer olyat aki látta.

Ez is érdekes:

www.korrupedia.hu/index218c.html?
...

Aha, értem már a hivatkozásodból, tehát a Hajdú-Bét miatt lopnak pofátlanul a fideszesek! Végre megértettem neked köszönhetően, hogy mi az oka annak a dühödt eltulajdonlási hullámnak, ami a Fideszr jellemzi. Kösz!
Te is ebben a súlyos nagytételű kleptomániában szenvedsz?


Lehet személyeskedni egy kertitörpével? Aztán meg ki az igazi liberális? Sásdi ex-frakcióvezető (Fidesz) feleségének és érettségi előtt álló lányának miért kell három trafik? Meg miért kell az önkormányzati frakcióiroda-vezető egyetemista lányának trafik? A havi többmilliós bevételért? És minderről semmit nem tudott Kósa Lajos?
És hová varrjuk a gombot az egészre?




Dakotamájus.15.06:00ÚjVálasz



A múltkor olvastam itt, hogy Szilágyi Lacika "előbb visszautasította interjúkészítési szándékunkat, majd – szóban és írásban is – megerősítette, hogy nem járul hozzá a vele készült beszélgetés közzétételéhez", amikor levideózták, hogy a képviselő-testületi ülésen internetezik. Gondolom, ha semmi köze a kolléganője nyeréséhez, most is jelentkezett egyből szóban is meg írásban is. Annak pedig nyilván semmi köze az egészhez, hogy Szilágyi a Debreceni Reptér Eszközkezelő felügyelő bizottsági tagja.




csak mintának. Debrecen, meg a korrupcióüldöző Fidesz vezérkar?,,, _ Röhögőgörcs!!!!!!
péntek, 2013. május 17. 06:53 » Elgondolkodtató
Igazságok sora..... de valamit a betegek szemszögéből hozzátennék: Nem kenyeztetném, kenyerezném le az orvosi kart mindaddig, amig a betegeket meg nem nyilatkoztatnám a gyakorlatban megszenvedett orvosetikáról, mert kétségbeejtő dolgok látnának napvilágot. Éppugy nem érdemlik a megkülönböztetett emelt összegeket, mint a pedagógusok többsége, akik csupán sirnak és hangoskodnak, de rég nem a hivatásukat teljesitik./Alkalmam van iskolák munkájába alaposan betekintve teljes kétségbeesésbe zuhanni a gyakorlatban folytatott tevékenységük láttán/ Akad természetesen kivétel, de őket kiutálják, megsemmisitik. Szegény gyerekek, akikben ott a lehetőség, de nincs lámpás, ami világitana előttük.....Nagyon erősen él a vadon törvénye a szellemi - magát elitnek tartó, /de korántsem az/ rétegeknél.
péntek, 2013. május 17. 17:07
Akkor mi lesz a jövő nemzedékével? Egyre jobban elkorcsosulnak?
Megjelenés ideje: 2013.05.11.


Ma már minden attól a hangfelvételtől hangos, ami a hvg.hu birtokába jutott és azt hivatott bizonyítani, hogy a Fidesz milyen kommunista módra osztogatja a trafikokat a csókosoknak. Ha valakinek egy szemernyi kétsége lenne a dolog valóságalapja felől, hát nyugodtan tegye csak félre. A diktafonnal készített korpuszt ugyanis a DopeManTV hangstúdiójában varázsoltuk érthetővé és a hírek az utolsó szóig igazak. A jobboldali "maffia" sajnos nem az alvilág egy részét, hanem az országot kormányozza Magyarországon

szombat, 2013. május 11. 22:33
Már miért lenne kétsége az embernek?
Eddig sem viselkedtek másként.
14 bejegyzés | 1 / 2 oldal « 1 2 »