Jót, jól, olcsón: Várjuk válságenyhítő, éhségcsillapító receptjeiket! Jót, jól, olcsón – e cím alatt kapnak helyet a csoport oldalán a receptek. Többségük Önöktől, a csoport olvasóitól származik, kipróbált, és sokak tetszését elnyert ötletek.

Archívum

 

Túrós-barackos rétes réteslapból recept

Túrós-barackos rétes réteslapból recept
Hozzávalók 6 főre

2 cs réteslap (én teljes kiőrlésűt szoktam venni, ez 6 lapos)
750 g túró
3 tojás
4-5 ek cukor vagy ízlés szerint
1 vaníliás cukor
1 citrom lereszelt héja
1 doboz barack konzerv (nagy)
csipet só
zsemlemorzsa, a tészta megszórásához
75 g vaj
150 ml napraforgó olaj

Elkészítés

Először a túróhoz hozzáütjük a tojásokat, a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük.
A vajat felolvasztjuk, és hozzáöntjük az olajat.
Az első tésztalapot nedves konyharuhára tesszük, az olvasztott vajjal-olajjal megkenjük. (Én 2 lapot szoktam egymásra tenni, 90 fokkal elforgatva, de aki "tésztásabban" szereti, csinálhatja 3 lappal is.)
A zsemlemorzsát szórunk a tészta felénk eső szélére vékonyan, de ez függ a töltelék nedvesség tartalmától.
A morzsára tesszük a túró harmadát, majd a csíkokra vágott barackot egyenletesen elrakjuk rajta, majd még morzsát szórunk rá.
A tészta széleit először behajtuk (kb. 1,5 cm), ide nem került a töltelékből, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Nem kell szorosan, mert a töltelék meg fog dagadni és akkor kireped.
Sütőpapíros tepsire rakjuk, és megkenjük a tetejét, oldalát vajas olajjal.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. december 14. Szerkesztette: Koronczi József
Nézettség: 1,659


   


Tetszik