Egy több ezer éves - kőbe is vésett - gondolatnak a legelején rejtélyes jelek megfejtett üzenete olvasható. A kimondott SZÓ után TÖRTÉNIK, létrejön valami, vagy valaki. Ennek a megfejtett üzenetnek a mi csodálatos nyelvünkben a több ezer éves gondolattal teljes azonossága van. A magyarhoz e tekintetben és e fogalom terén két nyelv bír csak - de csak hasonlító - azonossággal: az angol és a holland.

 

2013 -

péntek, 2013. június 28. 08:08
"... békesség Istentől ..." (Fil. 1:2)
Kedves Bíro Úr,
Tisztelt Béla,
Kedves Testvérem,
Szeretettel köszöntöm ebben a körben. Én is Magyar Vagyok!
Úgy tudom, hat gyermeket nevel. Egyedül? Minden becsülésem az Öné.
Virtuálisan nyújtom is a kezem. És valóságosan is. :)
Nekünk nyolcvan (nem kilencven, hanem: nyolc - van) gyermekünk van.
Legyen áldás a hétköznapjain és a pihenő, ünnep napokon is!
Meghívom szeretettel a csoportomba is:
www.magyarvagyok.com/csoportok/484-Eletnek-Lehellete
Barátsággal -
péntek, 2013. június 28. 07:40 » Csűry István - ÚJ-SZÖVETSÉG Erdély Magyarjaiért
Kedves Rozi, ma a "magyar felekezetek" (római- és görög- katolikus, evangélikus, református, unitárius, baptista, adventista, pünkösdista) számára nem az az elsődleges kérdés, hogy felekezeti dogmatikájában megmarad-e, hanem az a kérdés, hogy az általa pásztorolt lakosság életlehetősége (munkahely, lakás) megmarad-e?

Kinek magyarázom a dogmát, a hitet, ha nincs munkahelye, nincs kenyere, nincs lakása? Amire egyetlen mai - jól fizetett földi egyházi vezető sem gondol () - hogy ha a pásztorolt nyáj elveszíti a munkahelyét, a lakását, a megélhetési lehetőségét, akkor nem fog tudni a templom perselyébe sem tenni sem perselypénzt, sem adományt - sem Isten dicsőségére, sem a lelkész eltartására.
Tehát, amely egyházi (felső, vagy alsó) egyházi vezető nem emeli fel szavát a pásztorolt nyája életterének elveszítése miatt, az mintegy elveszi a lehetőségét annak, hogy Isten Dicsőségére adományt adhasson a gyülekezete!
Az nem Isten dicsőségére való, hogy a központ pénzt kap az államtól, és akkor nem kell törődni az elszegényedett gyülekezetekkel. Mert Istennek az tetszik, ha az Ő Népe adja az adományt, és nem pedig külső megvásárlás tömi be az Élő Víznek Forrását.
Már pedig a történelmi nagyobb egyházak földi vezetői hallgatnak a deviza hitel, a munkahely elveszítés, az otthontalanná válás kérdésében. Ebből a nézetből olvasva a fenti Írást, érdemes elgondolkozni. A magyarság egyes pozicióban levő tagjai csúcs gazdagok, a lakosság pedig veszíti el a talajt. (vesd össze: Péld 30,7-9)
A lelkészek csak addig prédikálhatnak a templomban, amíg van lakosság. Nyugaton már húsz évvel ezelőtt elkezdődött a templomok bezárása, de ott az szekuralizáció miatt. (Mert a Biblia életet jelentő üzenete számukra már elveszett - merjük ezt bevallani és merjük együtt újra megtalálni!
csütörtök, 2013. június 27. 23:14 » Csűry István - ÚJ-SZÖVETSÉG Erdély Magyarjaiért
Tévedés, hogy a Biblia üzenete megreked a "kálvária, a szenvedés" mondandójánál. Fontos tudni azt, hogy van "bűn", ám átértékelődött a "bűn" fogalma az elmúlt húsz év alatt. Én nem hagyom magam a "nyugatról" jött téveszmék által befolyásolni. Nem hagytam magam a "keletről" jött téveszmék által sem befolyásolni magam, amelyről kiderült, az a "keletinek" mondott is "nyugatról" jött.
Én arra helyezem a hangsúlyt, ami a Bibliában benne van. Én az ÚJAT a Bibliában fedezem fel. Nekünk, Magyaroknak ez adta és ez fogja adni a megtartatást. Erre utal Csűry István felelősség érzete. Látja, hogy a politika szétszakítja az egy nyelvet beszélőket. Az egy családban, az egy felekezetben levőket is szétszakítja. A Globalizáció globális uralmat akar. A Biblia pontosan Jézus Krisztusban adja meg az egyén önmegtalálását.
Feladatomnak érzem a történelmi felekezetek több száz éves felismeréseinek a megértését, és annak saját gyökereikben való megértetését.

Olyan ez, mint nemzetünk hagyományainak, múltjának a megismerése nem befolyásolja családjaink tisztaságának, egyéni hagyományainak a megőrzését.

A fenti - Ú J - S Z Ö V E T S É G E T - magam is nem győzöm újra olvasni.
Saját családi (felekezeti, gondolati) helyzetünkre alkalmazva.
csütörtök, 2013. június 27. 21:26
Kedves Edith,
Minden műtét két ember döntése. Az egyik, aki jelentkezik és panasszal él. A másik, aki erre műtétet javasol.
A végső szó kimondása mégis az első emberé. Most - Edith Asszonyé.
Az életünk, az értelmünk -, a remek Pedagógusnak magyarázzam? - sokszor a felismerésünk és az akarásunk függvénye. Más tényezők is közrejátszhatnak, mégis elhanyagolhatóak.
Egy sok ezer éves mondatot helyezek a szívedre. Érdemes elolvasni az egészet. Szeretettel gondolok Edith Asszonyra. Imádságban. Szívben. Lélekben.

"És monda: Oh Uram, emlékezzél meg arról, hogy én előtted jártam, igazságban és egész szívvel, és hogy a mi jó előtted, azt műveltem! és sírt Ezékiás keservesen." (Ézs 38:3)
biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=23&c=38&v=3#v1
szerda, 2013. június 26. 12:56 » A magyar nyelv
Annyit hozzá teszek, hogy mint teológiát végzett, és a Magyar nyelvet magas fokon használó, művelő ember, szívesen kiegészítem és - ha van rá a szerkezstők részéről elfogadókészség, csiszolom mindazt, amiben áldozatos lélekkel fáradoznak. Mert a logikához az is hozzátartozik, hogy miközben isteni eredetűnek, és ős-nyelvnek mondjuk, aközben ne akarjuk elutasítani a Biblia eredeti teológiai üzenetét sem. (a végső célja a háttér sötétségnek, a magyar lélekből kiszakítani a Biblia egyes részeit).
Mind amellett a kezdeményezést támogatom.
5 bejegyzés | 1 / 1 oldal