Egy több ezer éves - kőbe is vésett - gondolatnak a legelején rejtélyes jelek megfejtett üzenete olvasható. A kimondott SZÓ után TÖRTÉNIK, létrejön valami, vagy valaki. Ennek a megfejtett üzenetnek a mi csodálatos nyelvünkben a több ezer éves gondolattal teljes azonossága van. A magyarhoz e tekintetben és e fogalom terén két nyelv bír csak - de csak hasonlító - azonossággal: az angol és a holland.

 

2013 -

szerda, 2013. augusztus 14. 02:54 » Ébresztő
A párkapcsolattal kapcsolatos kérdés felvetése helyénvaló. Természetes velejárója az életünknek. Sőt, nagyon hiányzik, hogy olyan természetesen beszéljünk férfi és nő, férj és feleség, szerető és szerető közötti kapcsolatról, ahogyan azt a Biblia is teszi. Kendőzetlenül.
És mégis úgy, hogy nem botránkoztat, de mindenről beszámol. A természetes szexualitás I....-től belénk plántált tulajdonság. Nem, a felvetett kérdés nem tabu.
Azt azért megérti bárki, hogy "sáros lábbal" a nappali szobába sem kívánok bemenni. És, egyetlen bort élvező embernek sem ment el az esze, hogy a frissen fejtett bort úgy töltse kóstolásra a pohárba, hogy szándékosan élesre csorbítsa-rondítsa az üvegpohár szélét, mielőtt inna belőle. Azaz, a természetesség, nem durvaság.

Egy - hajdan - nyolcvan éves néni, (gyermektelen, és mai szemmel nézve iskolázatlan) ő mondta a valaha elhangzott legbölcsebb szavakat, amely bölcs megállapítást még a világ leghíresebb sexológusai, teológusai sem tudtak ilyen jól megfogalmazni (talán a tanultság miatt eszükbe sem jutott, azaz nem látták a fától az erdőt):

"A férfi és a nő, mint férj és feleség, mint apa és anya - eszközei a Teremtő I....-nek, teremtése gyakorlásában" (K-né P. Júlianna).
csütörtök, 2013. augusztus 1. 03:04
Tudós-Takács János: Az Egyház ősi és liberalizált teológiája

mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/igazsag-kutatasa/1728-tudos-takacs-janos-az-egyhaz-si-es-liberalizalt-teologiaja

"A Summa teológiája a Tízparancsolat megszegését bűnnek tekinti. Elítéli a homoszexualitást, a szexuális perverzitásokat, az abortuszt, a pedofíliát és a prostitúciót, a házasságtörést és kategorikusan tiltja a válást, mert a házasság elsődleges céljának az egymásnak való lehető legtökéletesebb testi-lelki önátadást tekinti, amely csak két személy közötti olyan kapcsolatban valósulhat meg, amelyben nem kell félni attól, hogy az ember a szeretett társát elveszítheti." - Tudós - Takács által írott cikk és az általa kiemelt rész komoly szelektált emlékezete:

kimarad a NE ÖLJ parancsolatának említése. A modern gazdaság egyik legfontosabb bevétele a fegyver gyártásból ered. A keresztyén civilizáció fegyverei elképesztő méretekben gyilkolnak ma is - a közel Keleten, Afrikában.
A segély szállítmányok mögött álló terület foglalások is a NE ÖLJ parancsolat ellenében történnek. Ahol elveszik az őslakosok életterét, ott halálra ítélik az őslakosokat.
2 bejegyzés | 1 / 1 oldal