Egy több ezer éves - kőbe is vésett - gondolatnak a legelején rejtélyes jelek megfejtett üzenete olvasható. A kimondott SZÓ után TÖRTÉNIK, létrejön valami, vagy valaki. Ennek a megfejtett üzenetnek a mi csodálatos nyelvünkben a több ezer éves gondolattal teljes azonossága van. A magyarhoz e tekintetben és e fogalom terén két nyelv bír csak - de csak hasonlító - azonossággal: az angol és a holland.

 

2013 -

hétfő, 2013. szeptember 30. 00:18 » Legyetek nyugtalan keresztények
Lehet-e evangélikusként, reformátusként, unitáriusként elolvasni I. Ferenc, ( Jorge Mario Bergoglio ) szavait?
Természetesen, lehet. Róma 266. püspöke,
- egyben a hét egyetemes pátriárchátus legnagyobbikának a jelenlegi vezetője -
az első jezsuita egyházfő, az első az amerikai kontinensről és egyben a déli félgömbről, valamint az első nem európai (római) pápa. Széles látókörű ember. Dél-Amerikai bíborosként az egyetlen - ismereteim szerint - aki igen szerény körülmények között élt. I. János-Pál óta ő, aki szinte mindig mosolyog.
Evangélikus, református, és unitárius egyházi vezetők között is keresni kell, (aki talált, szóljon!!), akinek közvetlen magatartása egészséges mosoly kíséretében tapasztalható mindennapi életében és az Ige hirdetése alkalmával.
Én elfogadom, hogy a keresztyénségünkben egy SZENT nyugtalanság legyen!
Különösen most, amikor amerikai és több európai ország, közöttük hazánk külügyminiszterei pártolják azokat gyilkosokat, akik az európai civilizáció technikai eszközeivel felszerelten, gyilkolják Szíriában a keresztyéneket.
Idézem:
"Úgy tűnik, hogy a világ három részre szakadt:
a megőrült politikusokra, milliárdosokra, média-vezérekre,
az ókori rómaiakra hasonlító vérszomjas nézőseregre,
és egy maroknyi már vagy leendő lelki-testi vértanúra.
Forrás: Katolikus Honlap
Kyrie Eleison, Kyrie Eleison, Kyrie Eleison,"
(Uram irgalmazz, Uram irgalmazz, Uram irgalmazz)

Felteszem a kérdést: Mersz-e ezek után tanítvánnyá válni?
Mersz-e hirdetőjévé lenni Isten szolgájaként az Ő üzenetének?

Bár testünk templomában, mint törékeny cserépedényben nyerhet lakozást Istennek Szent Lelke. Mégis hatalmas erőt képvisel!
A Feltámadt Jézus Krisztus legyen a szívedben. Az életedben!
A mi földi sátorházunk összeroskadhat, törékeny cserépedényünk darabokra törhet, de a bennünk lakozó Feltámadt Jézus Krisztus -t senki, érted? Senki meg nem ölheti többé.
Legyünk nyugtalanok - imádjuk és hirdessük Isten Szent nevét, nyerhessen lakozást a Feltámadt Jézus Krisztus, a mi törékeny cserépedényünkben, testünkben, amely a Szent Lélek temploma.
hétfő, 2013. szeptember 30. 14:14
Kedves Tiszteletes úr!

Mindenek előtt hálásan megköszönöm,hogy magatok közé fogadtatok.Számomra,akinek nem adatott meg,hogy magassabb műveltségre tegyen szert,nagyon hasznosnak,tanulságosnak,és mindenekelőtt üdvösségesnek igérkezik ez a kapcsolat.Ugyanakkor abban is reménykedem,hogy a csoport üdvösséges tevékenységéhez,valami kevéssel magam is hozzájárulhatok.
Aki növekedni akar Isten igéjében,mindenekelott a Szentírást kell,hogy gyakorta tanulmányozza.De az is szükségeltetik,hogy olyan emberekkel legyünk élő kapcsolatban,akik élethivatásukként a lelkünket gazdagítják Istennek igéjével.A z a véleményem,hogy ahol,és akik Isten igéjét hirdetik,nem arra kell figyelnünk ami "elválaszt" bennünket,hanem arra,ami közös,vagyis Jézus Krisztusra,mert mindnyájan az ő teremtményei vagyunk.
Szerintem egy jó keresztény párhuzamosan jó evangélikus,református,vagy akár unitárius is lehet.
Nagyon megköszpnöm tartalmas,tanulságos kiegészítésedet,mert általa gazdagítottál az evaangéliumban,és növelted bennem a reményt az igazság megismerésére.Nagy tisztelettel:Béla.
csütörtök, 2013. szeptember 26. 01:10
"... békesség Istentől ..." (Fil. 1:2)
Tisztelt Fazekas Ferenc Úr,
Kedves Ferenc!
Bár nem kaptam még választ a korábbi, magánlevelemre sem, amit akkor írtam, amikor ismerősnek felkért, most ismét a billentyűkhöz ülök, mert jeles nap lesz holnap. Úgy tudom, hogy születésnapot ünnepelnek, amihez szeretnék én is szívemből miden jót kívánni. Ha egy - akár milyen kicsi - kép is fel lenne téve (avatarként), könnyebben nyújtanám kezem gratulációra:
"Kedves Fazekas Ferenc, születés napja alkalmából Isten, éltesse!!"

Barátsággal --
B. Juhász Levente
csütörtök, 2013. szeptember 26. 00:13 » Mire használták fel a közjegyzői okiratot?
Mire használták fel a közjegyzői okiratot?
"...a közjegyző a tartozáselismerőbe foglalt adattal kapcsolatosan nem tette meg a szükséges ellenőrzést, hogy mint közhiteles adat, mire lett felhasználva. Ezt az adatot arra nem lehet felhasználni, hogy folyósítottként kezelje, mert ez az adat a következőt jelenti az eredeti tartozáselismerő közjegyzői okiratban:

Elismeri az Adós, hogy tartozik megfizetni ezt az összeget kölcsön jogcímen a szerződés szerinti módon. De nem jelenti azt, hogy ez a devizaösszeg átadott, hiszen a szerződés aláírásakor még nincs más irat a szerződéssel kapcsolatban, mint a szerződés maga. Nincs gazdasági esemény semmi. A közhiteles adat szerinti devizaösszeg akkor válik pénzkölcsönné, amikor megtörténik a rendelkezésre bocsátása. A folyamat alatt mindvégig kimutatható, hogy a devizaösszegből kölcsön jogcímen az adós mennyivel tartozik. A szerződés aláírásakor fennálló kölcsöntartozás nulla. A folyósításkor fennálló kölcsöntartozás maga a devizaösszeg, ha rendelkezésre van bocsátva. Mivel nincs rendelkezésre bocsátva a devizaösszeg, hanem annak vételára, ezért a folyósításkor a kölcsöntartozás továbbra is nulla, hiszen nem felel meg a pénzkölcsön nyújtásban foglaltaknak a Bank szolgáltatása. Ezért nem is jogosult a pénzkölcsön nyújtás szerinti elszámolásra, nem követelhet aszerint az adóstól. A devizát nem bocsátja rendelkezésére, hanem a forint ellenében követeli megfizetni. Tehát nincs kölcsönnyújtás, ezért nem számolhat fel kölcsönkamatot.

Tehát a közjegyzők a felmondáskor visszaélnek az adós aláírásával, aki kötelezettséget vállalt a közokiratba foglalt kölcsönösszeg, a devizaösszeg kölcsön jogcímen történő visszafizetésére, miközben a kölcsönösszeggel szemben fennálló tartozás mértékét nem lehet másképpen megállapítani, mint ha a Bank szolgáltatását megtekinti, hogy adott-e kölcsönt az adósnak.

A Bank akkor élt vissza az adattal, amikor a közokiratba foglalt devizaösszeget úgy vette hitelnyilvántartási számlára, mint kölcsöntartozást, de mást, ellenértéket folyósított, a közjegyző pedig a felmondáskor élt vele vissza. Hiszen nem nézte meg ezt az adatot ott, ahol ezt meg kell nézni. Nem nézte meg azt, hogy ezen közhiteles adat mire lett felhasználva a Bank részéről. Megnézte a bank hitelnyilvántartási számláját, amiről az Ügyészség megírta azt, hogy nem közhitelesek az abban lévő adatok. De nem nézte meg azt, hogy a közokiratba foglalt közhiteles adat arra lett-e felhasználva, amire fel kellett volna használni. Azaz: hogy a hitelnyilvántartási számlára azért lett-e felkönyvelve, mert kölcsön jogcímen pénztartozása keletkezett eközben az Adósnak?
Ezt kizárólag az adós banki kivonata tanúsíthatja, ami a törvény által előírt rendelkezésre bocsátási kötelezettség bizonyítéka. ..."

MEGLÁTÁSOM SZERINT:
Jó pár évig törhették a fejüket, hogyan lehet átverni a "szabadság mámorában" úszó magyar lakosságot. Minden "agymosás" csak azt sulykolta, hogy már elmentek a "csúnya megszállók", lehet táncolni! Csurka István lett arra felhasználva, hogy ismételgesse: "kimentek a tankok, bejöttek a bankok". Ez a mondat persze kevés volt ahhoz, hogy közjegyzők által felvett adatokkal való vissza-élését egy banki ügylet folytán felismerje! Pedig más csatornákon állandóan mert a figyelmeztetés, hogy "KÉSZ ÁTVERÉS". De ki gondolhatta azt, hogy egy kvízjátékba burkolják majd bele a hitel felvétel átverésére való felhívást??? A bennfentesek meg kenegethetik a lelkiismeretüket, hogy lám, mi mindent megtettünk, hogy tájékoztassunk mindenkit .....

Most lett megtalálva a jó megoldás. Na, vajon sikerül-e a szépen kéréssel rábírni őket, a közjegyzőket, a ténytanúsítvány visszavonására? Avagy inkább "kényszeríteni" kellene őket?? - - - - - Jób 31,6
"Az ő igazságának mérlegével mérjen meg engem, és megismeri Isten az én ártatlanságomat!"

Valamiből megélt eddig is. Nem is rosszul. Minden "vagyon-tárgy-csere" az ő kezén fut át. És mit gondol a holnappal? Vajon az orsz.gyül.képv.-ket érdekelte, hogy ha kiprivatizálják a szocialista államvagyont saját zsebre, és munkanélkülivé lesz az ország, akkor nem lesz, aki adót fizessen? És az egyházak földi csúcsvezetőit érdekelte, érdekli-e, hogy ha a gyülekezetük tagjai elveszítik állásukat, lakásukat, akkor nem lesz, aki Isten dicsőségére adományt adjon???? - - - - - - - - Zakariás próféta könyve 10. rész
1. Kérjetek esőt az Úrtól a késői eső idején! Az Úr villámlást szerez, és záporesőt ad nékik, és kinek-kinek füvet a mezőn.
2. Mert a bálványok hazugságot szólnak, a varázslók pedig hamisságot látnak és üres álmokat beszélnek, hiábavalósággal vígasztalnak; azért elszélednek, mint a juhnyáj, a mely sanyarog, mert nincs pásztora.
3. Haragra gerjedtem a pásztorok ellen, és megfenyítem a bakokat. Bizony megfenyíti a Seregeknek Ura az ő nyáját, a Júda házát, és olyanokká teszi őket, a milyen a harczra felékesített ló.

Most lett megtalálva a jó megoldás. Na, vajon sikerül-e a szépen kéréssel rábírni őket, a ténytanúsítvány visszavonására? Avagy inkább "kényszeríteni" kellene őket?? - - - - - Jób 31,6
"Az ő igazságának mérlegével mérjen meg engem, és megismeri Isten az én ártatlanságomat!"

Dsupin Judit - Hivatalos oldal - - - Meglátjuk, belátják-e, hogy az Adós annak írt alá, hogy megfizeti kölcsön jogcímen a devizát. És nem írt alá másnak. Ha egyszer devizakövetelésnek írt alá kölcsön jogcímen, akkor csak akkor van kötelezettsége, ha a devizaösszeggel szembe a tartozása kölcsön jogcímen létrejött. Ha nem jött létre ez a tartozás, akkor a devizaösszeggel nem tartozhat. a kötelezettségvállalása fennáll ugyan, de mivel nem kapott devizát, ezért a devizaösszeggel szemben fennálló tartozása kölcsön jogcímen N U L L A - AZAZ - - A KÖZJEGYZŐI TÉNYTANÚSÍTVÁNY EGY DARAB HULLA

Levente B. Juhász És, ha a közjegyző ellenáll? Lehet-e a közjegyzőt perelni, rajta kártérítést követelni? A végén nem is a kormányfő háza előtt kell tüntetni, hanem a közjegyzői irodák és lakásaik előtt .... - - - - - - - - - - - - - - - - - Ésaiás próféta könyve 10. rész

1. Jaj a hamis határozatok határozóinak, és a jegyzőknek, a kik gonoszt jegyeznek,
2. Hogy elriaszszák a gyöngéket a törvénykezéstől, s elrabolják népem szegényeinek igazságát, hogy legyenek az özvegyek az ő prédájok, és az árvákban zsákmányt vessenek.
csütörtök, 2013. szeptember 26. 00:05
"... békesség Istentől ..." (Fil. 1:2)
Érdekelne, hogy egy sok nyelvet ismerő ember látása szerint milyen jelentés alapján alakult ki a magyar nyelvben az "Isten" szó?
A német és az angol - eltérő írásmóddal és némileg másként ejtve, de mégis a "jó" fogalmát hordozza az általuk használt "Isten" (God) névben, mint egy "rá utalva". Jól látom?
A többi nyelvben való ráutaló jelentése is érdekelne.
Pl. A görög "deus"

A héber "Jah" - (jelenlét) - kapcsolódhat -e a mai nemzeti nyelvi látástól függetlenül, ősi kifejezésmódjában az angol és a német "ja" "ye (s)" =igen hangképhez?
Barátsággal -
kedd, 2013. szeptember 17. 17:42
"... békesség Istentől ..." (Fil. 1:2)
Tisztelt Safar Úr!
Kedves Béla Bátyám,
Tisztességgel kopogok be e virtuális hajlék ajtaján. A "megsütött Biblia" története, amit itt olvashattam, arra tanít, hogy az "igazság szavát" az öncélú hatalom nehezen, sőt egyáltalán nem viseli el még akkor sem, ha az az öncélú hatalom önnön magát az "Igazság egyedüli letéteményesének" tartja. Vagy inkább, a hatalomban megrészegedett embereknek magatartása. Még akkor is, ha magukat akár a vallás egyedüli tanítóinak vallják. Az egyszerű emberek lelkében kikristályosodott hit (hit=hűség), azaz régies szóval: hívség által őriztetik meg Istennek igaz Igéje és tanításának tisztasága. Úgy, amint a Schebold család hajdan élt asszonya tette, a kenyérbe sütött Bibliával.
A két év alatt - szlovák nyelven - Nagysurányban letett érettségihez még fél évszázad elmúltával is, csak gratulálni tudok. Igazi "magyar" virtus volt!
Örömmel vettem a jelentkezést az "Életnek Lehellete" csoportba.
Barátsággal:
B. Juhász Levente
hétfő, 2013. szeptember 9. 20:58 » Ébresztő
Némi félreértés eshetett ezen az oldalon. A beszélgetést indító vélemény és tapasztalat megosztást kér.
Erre nem a legalkalmasabb egy weboldal bemásolása. Hacsak, nem a saját írása lett volna, valakinek. Mert, ha nincs saját megfogalmazható tapasztalat, vagy élmény, inkább provokációnak tűnhet. Vagy az is?
Az évtizedek múlásával már nem annyira a serdülő kakas szárnyát letaposva a tyúkok, jércék utáni igyekezet a kérdés. Hanem a felelős együtt maradás. más a tempója a férfinek, más az elvárása a nőnek.
Ez pedig nem is olyan egyszerű dolog.
Dr. Csenus Imre (aki a hajdani Jugoszlávia területéről átjőve, 18 évesen, az új környezetben, Budapesten hamar hírnevet és jó praxist szerez magának) és remek tanácsokat tud adni - másoknak. Annyira, hogy híres terapeuta válik belőle. A saját kapcsolatában pedig tehetségtelen. Miért? Mert a saját életében nem tudja megvalósítani azt, amit a könyveiben leír.
Házasodik, elválik, majd évekig boldog párkapcsolatban él, amelynek 2010-ben hirtelen vége szakad. Hol van hát, az a tudás, amit önmagán, saját belső viszonyában gyakorolva, mint megvalósítható életformát tovább tud adni?

Dr. Sarkadi Nagy Pál újszövetségi professzor (Budapest) mondta anno, az evangélium megfelelő hírdetését illusztrálandó, egy olaszországi, fagylaltárus lány esetét elmondva. A lány nagy, széles gesztusokkal kínálja a fagylaltot. Taglalja ízét, zamatát. Sarkadi megkérdezi tőle, milyen az íze? Finom? A lány zavarba jön és így felel: "megmondom őszintén, én még nem kóstoltam meg, soha." Még nem kóstolta meg soha, de kínálja, a vevőknek. Reklámozza azt, amit még életében nem is tapasztalt meg. Ez a példa az élet minden területére, így a házasságban élő emberek kapcsolatára is érvényes.

Évtizedek múltával is együtt, egymásnak örömöt, boldogságot adni, és kapni a családon belül - ennek megvalósulásáról beszélgetni igen hasznos dolog. Amit önmagunk átélünk és sikeresen megtapasztaltuk, az továbbadásra érett.

Tisztelt Saliga uram, mint a fenti soraiból olvashatóan, valamint Paulo Coelho -t idézve sejtetni engedi, hogy remek tapasztalattal bír az életnek kényes területén is. Így, mint kényes kérdésekben is jártas szakembert kérdezem, hogy van-e ilyen, évtizedek múlásában is, saját, házasságon belül megélt élménye, aminek révén a bezárkózást és szívünk megkérgesedését, sikerült elkerülnie azért, hogy megmaradjon házaséletében a szerelem szikrája?
szombat, 2013. szeptember 7. 06:27
Egy magyar gólya viszontagságai. A film és az alatta levő hozzászólások érdekfeszítő és tragikus leírását adják egy, nemzeti szimbólumként is ismert gólya madár útjának.
www.magyarvagyok.com/videok/13-Hirek/308268-Szabadon-engedttek-Menest.html
7 bejegyzés | 1 / 1 oldal