hétfő, 2013. szeptember 9. 20:58 » Ébresztő
Némi félreértés eshetett ezen az oldalon. A beszélgetést indító vélemény és tapasztalat megosztást kér.
Erre nem a legalkalmasabb egy weboldal bemásolása. Hacsak, nem a saját írása lett volna, valakinek. Mert, ha nincs saját megfogalmazható tapasztalat, vagy élmény, inkább provokációnak tűnhet. Vagy az is?
Az évtizedek múlásával már nem annyira a serdülő kakas szárnyát letaposva a tyúkok, jércék utáni igyekezet a kérdés. Hanem a felelős együtt maradás. más a tempója a férfinek, más az elvárása a nőnek.
Ez pedig nem is olyan egyszerű dolog.
Dr. Csenus Imre (aki a hajdani Jugoszlávia területéről átjőve, 18 évesen, az új környezetben, Budapesten hamar hírnevet és jó praxist szerez magának) és remek tanácsokat tud adni - másoknak. Annyira, hogy híres terapeuta válik belőle. A saját kapcsolatában pedig tehetségtelen. Miért? Mert a saját életében nem tudja megvalósítani azt, amit a könyveiben leír.
Házasodik, elválik, majd évekig boldog párkapcsolatban él, amelynek 2010-ben hirtelen vége szakad. Hol van hát, az a tudás, amit önmagán, saját belső viszonyában gyakorolva, mint megvalósítható életformát tovább tud adni?

Dr. Sarkadi Nagy Pál újszövetségi professzor (Budapest) mondta anno, az evangélium megfelelő hírdetését illusztrálandó, egy olaszországi, fagylaltárus lány esetét elmondva. A lány nagy, széles gesztusokkal kínálja a fagylaltot. Taglalja ízét, zamatát. Sarkadi megkérdezi tőle, milyen az íze? Finom? A lány zavarba jön és így felel: "megmondom őszintén, én még nem kóstoltam meg, soha." Még nem kóstolta meg soha, de kínálja, a vevőknek. Reklámozza azt, amit még életében nem is tapasztalt meg. Ez a példa az élet minden területére, így a házasságban élő emberek kapcsolatára is érvényes.

Évtizedek múltával is együtt, egymásnak örömöt, boldogságot adni, és kapni a családon belül - ennek megvalósulásáról beszélgetni igen hasznos dolog. Amit önmagunk átélünk és sikeresen megtapasztaltuk, az továbbadásra érett.

Tisztelt Saliga uram, mint a fenti soraiból olvashatóan, valamint Paulo Coelho -t idézve sejtetni engedi, hogy remek tapasztalattal bír az életnek kényes területén is. Így, mint kényes kérdésekben is jártas szakembert kérdezem, hogy van-e ilyen, évtizedek múlásában is, saját, házasságon belül megélt élménye, aminek révén a bezárkózást és szívünk megkérgesedését, sikerült elkerülnie azért, hogy megmaradjon házaséletében a szerelem szikrája?
szombat, 2013. szeptember 7. 06:27
Egy magyar gólya viszontagságai. A film és az alatta levő hozzászólások érdekfeszítő és tragikus leírását adják egy, nemzeti szimbólumként is ismert gólya madár útjának.
www.magyarvagyok.com/videok/13-Hirek/308268-Szabadon-engedttek-Menest.html
szerda, 2013. augusztus 14. 02:54 » Ébresztő
A párkapcsolattal kapcsolatos kérdés felvetése helyénvaló. Természetes velejárója az életünknek. Sőt, nagyon hiányzik, hogy olyan természetesen beszéljünk férfi és nő, férj és feleség, szerető és szerető közötti kapcsolatról, ahogyan azt a Biblia is teszi. Kendőzetlenül.
És mégis úgy, hogy nem botránkoztat, de mindenről beszámol. A természetes szexualitás I....-től belénk plántált tulajdonság. Nem, a felvetett kérdés nem tabu.
Azt azért megérti bárki, hogy "sáros lábbal" a nappali szobába sem kívánok bemenni. És, egyetlen bort élvező embernek sem ment el az esze, hogy a frissen fejtett bort úgy töltse kóstolásra a pohárba, hogy szándékosan élesre csorbítsa-rondítsa az üvegpohár szélét, mielőtt inna belőle. Azaz, a természetesség, nem durvaság.

Egy - hajdan - nyolcvan éves néni, (gyermektelen, és mai szemmel nézve iskolázatlan) ő mondta a valaha elhangzott legbölcsebb szavakat, amely bölcs megállapítást még a világ leghíresebb sexológusai, teológusai sem tudtak ilyen jól megfogalmazni (talán a tanultság miatt eszükbe sem jutott, azaz nem látták a fától az erdőt):

"A férfi és a nő, mint férj és feleség, mint apa és anya - eszközei a Teremtő I....-nek, teremtése gyakorlásában" (K-né P. Júlianna).
csütörtök, 2013. augusztus 1. 03:04
Tudós-Takács János: Az Egyház ősi és liberalizált teológiája

mkh.valosag.net/index.php/temakoeroek/igazsag-kutatasa/1728-tudos-takacs-janos-az-egyhaz-si-es-liberalizalt-teologiaja

"A Summa teológiája a Tízparancsolat megszegését bűnnek tekinti. Elítéli a homoszexualitást, a szexuális perverzitásokat, az abortuszt, a pedofíliát és a prostitúciót, a házasságtörést és kategorikusan tiltja a válást, mert a házasság elsődleges céljának az egymásnak való lehető legtökéletesebb testi-lelki önátadást tekinti, amely csak két személy közötti olyan kapcsolatban valósulhat meg, amelyben nem kell félni attól, hogy az ember a szeretett társát elveszítheti." - Tudós - Takács által írott cikk és az általa kiemelt rész komoly szelektált emlékezete:

kimarad a NE ÖLJ parancsolatának említése. A modern gazdaság egyik legfontosabb bevétele a fegyver gyártásból ered. A keresztyén civilizáció fegyverei elképesztő méretekben gyilkolnak ma is - a közel Keleten, Afrikában.
A segély szállítmányok mögött álló terület foglalások is a NE ÖLJ parancsolat ellenében történnek. Ahol elveszik az őslakosok életterét, ott halálra ítélik az őslakosokat.
hétfő, 2013. július 29. 05:13
Tisztelt Bíró Úr!
Kedves Béla!
Köszönöm, jelentkezését az "Életnek Lehellete" csoportba.
Olvasom verseit, gondolatait. Becsülöm, őszinte szavait, megnyilvánulásait.
OLVASOM:
"szombat, 2013. július 27. 21:10
.....ki is vagyok én valojában...?? egy áldozat...papirokkal tudom bizonyitani hogy ártatlanul...(biroi mérlegelés) miatt ültem 12 honapot......nincs ügyvédre pénzem....kártérités jogos lenne pedig.....ezzz van....ugyhogy ennyit a mai joggyakorlatrol...ami itt van......ugye kedves Csendom Ferencné.....(én amit irok állok elébe)"
Itt találok egy cikket Csendom Ferencné nevével. www.minap.hu/news.php?extend.30252.4 - Talán másról van szó? Itt ugyanis, (talán névazonosság lehet, egy károsultról van szó.)
Nem régen kerestem én is ügyvédet, és tanácsot kaptam, hogy a "nép ügyvédje" több megyében is tart irodát, több megyében található már irodájuk.
www.jogiforum.hu/kozerdeku/403
OLVASOM, TOVÁBB:
Biro Béla
szombat, 2013. július 27. 21:29
szabadságról és szeretetről
s aztán nagyot hallgatunk, mint a vének;
de az is ajándék, ha ezzel
legalább holnapig élek -

Biro Béla
szombat, 2013. július 27. 21:30
......a becsület ennél mégis többet ér.....

Biro Béla
szombat, 2013. július 27. 21:33
Csak a lelkiismeret lehet bírád, hóhérod vagy pártfogód, senki más! Ha írsz, csak a lelkiismeretnek tartozol számadással, senki másnak. Mindegy, mit várnak tõled, mindegy az is, mivel büntetnek, ha nem azt adod nekik, amit remélnek tõled, vagy amit hallani szeretnek! A börtön és a szégyen, a pellengér és a meghurcoltatás, a hamis vád és a nyelvelõ megalázás, a szegénység és a nyomorúság, mindez nem érint igazán. Csak lelkiismereted tud büntetni, csak ez a titkos hang mondhatja: „Vétkeztél." Vagy: „Jól van." A többi köd, füst, semmiség

Biro Béla
vasárnap, 2013. július 28. 09:04
Ez lett belőlem, egy mocskos szar ember
Mondod te, de én tudom, hogy mi van mögöttem
Egyenesen állok, fegyverek rám szegezve
Még akkor sem adom fel, nem leszek olyan mint te.

Ilyen vagyok, soha meg nem változok
A véleményedre magas ívben szarok
Ilyen vagyok és nem is akarok
Más leni, mert én legalább önmagam vagyok

Biro Béla
vasárnap, 2013. július 28. 09:08
Nem leszek olyan mint te, nem kötik meg két kezem
Nem leszek kétszínű ember, nem hagyom, hogy ezt tegyék velem
Hogy egy reggelen, ha tükörbe nézek
A saját képem legyen az, mitől a legjobban félek

Biro Béla
vasárnap, 2013. július 28. 09:08
Nem így képzeltem, de az élet ilyenné tett
Megtanultam, hogy miben vagy miben ne higgyek
Sírtam sötétben, fényben nevettem
De nem szégyenlem életem egyik percét sem
= = = = =
IDÁIG jutottam az olvasásban. Tisztelt Bíró Úr!
Kedves Béla - bár rövid "i"-vel írja nevét, mégis, mint "biró" - kemény kritikát, bírálatot mondott a jelenlegi társadalomra. Ítélete, mint a bíróságok hirdető tábláin, harminc nap után JOGERŐRE emelkednek. Keresem önmagamban a lehetőséget, mimódon adjam tudtára, hogy "önmaga felett" ne mondjon ítéletet. Őszinte szavai megfogtak. Most a gondolat erejével állok Ön mellé. Ha elfogadja.
Barátsággal - B. J. Levente
szombat, 2013. július 27. 15:43
Hallgattam Ümit Hamit előadását. www.magyarvagyok.com/videok/32-Egyeb/301905-Lehull-a-lepel-Az-ujgurok-elete-napjainkban-Umit-Hamit-eloadasaban.html
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UUhKSfyln1k
Mint egyetemista ismerkedett meg egy, később házi őrizetben tartott és ott meghalt író három kötetes művéből a saját gyökereivel.
Az újgurok, muzulmánok, Olyan muzulmánok akik bort ihatnak.
Hasonló ez a görögkatolikus papságra. Akik olyan katolikus papok, akik házasodhatnak. Miért?
Mert mindkettő kultúrájában több ezer éves múltra tekinthetnek vissza, amely megelőzte az újkori előírásokat és tiltásokat.
Az újgurok fenti, ősi szőlőművelő kultúrája egy új, a bibilai szövegben meglevő, általánosságában eddig mégis tévesen tanított felismerésemet erősítette meg.
Tudniillik, az Ismael utódaiként élő iszlám - noha Mohamed számon tartott fellépése 622-re van datálva - az iszlám, a családi szájhagyományon keresztül sokkal ősibb ismereteket hordoz.

"„Adnék egy ötletet a magyar kormánynak (hatalmon levőknek), mert mi, ujgurok, akik évszázadokon át éltünk a kínaiak mellett, jobban ismerjük a lelkületüket” - mondta. „Aki gerincesen kiáll valamiért, például az ujgur testvéreiért, azt a kínaiak is tisztelik, és így gazdasági ügyekben is jobb alkupozíciókba kerül. Az USA, Németország, Törökország, de még a parányi Észtország is nyíltan támogatja az ujgur jogvédőket, pedig nagyon jó gazdasági kapcsolatuk is van Kínával. Aki viszont meghunyászkodik Kínával szemben, azzal annál keményebben bánnak, mert látják, hogy lehet”. (Ümit Hamit)
csütörtök, 2013. július 25. 06:25
Kedves Annamária!
Örömmel olvastam (saját?) verseidet. Érdemes a nevedet eléjük (vagy alájuk) írni. Aki - engedélyeddel kimásolja - az rögtön a neveddel együtt tudja kimásolni. Nagyon jó gondolataid vannak! Gratulálok!

"míg olcsó cseléd a szeretet rangja,
elveszett lesz a drága haza."

Gyönyörű!
Szívből remélem, és azon munkálkodom, hogy ne legyen olcsó cseléd a szeretet rangja!
Mivel magam is írok verseket, ezért különösen - is - nagyra értékelem rigmusba ültetett gondolataidat.
Barátsággal: Levente
csütörtök, 2013. július 25. 09:47
Köszönöm szépen kedves Levente! Örülök, hogy tudok adni valamit velük.
Köszönöm a tanácsot, megfogadom. : )

Szép napot! : )
kedd, 2013. július 9. 12:54
Balesetet szenvedett druszámnak javulást kívánok.
M. Leventét biciklijéről leesve ütötte el egy autó. Ha valaki a Szatmár megyei kórház közelében lakik, kérem, látogassa meg és nevemben is adja át köszöntésemet. Kívánom, hogy Isten segítségével épüljön fel!
HÍR: ----->

Elütötték az eleső kerékpárost2013-07-09 12:19:48
• hírek • Szatmar.ro
A baleset július 9-én, 02.00 óra körül történt Szatmárnémetiben, a Gorunului utcán. A szatmárnémeti illetőségű M. Levente ismeretlen okból elesett kerékpárjával, majd, mikor még a földön feküdt, személygépkocsijával elütötte őt a Máramaros megyei Viorel M..
A baleset következtében a 22 éves fiatalember súlyos sérüléseket szenvedett, a Szatmár Megyei Kórházba szállították.
www.szatmar.ro/index.php?p=news&act=show&cid=59275
hétfő, 2013. július 8. 20:55 » Bűneim- Bűneim?
Megnéztem. A Kommentek olyan beszédesek!
Edith Asszony, miért a szomorúság? Fél mondatból nem lehet megérteni semmit. Én igazán nem tettem rommá semmit Edith asszony körül.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=300948186695214&set=a.300926026697430.66620.235588759897824&type=1&permPage=1
hétfő, 2013. július 8. 12:10
www.magyarvagyok.com/videok/13-Hirek/221466-Izraeli-gazsagszolgaltatas-Rachel-Corrie-maga-kereste-es-idezte-elo-a-sajat-halalat.html

Jeney Zsolt
hétfő, 2013. július 8. 08:52
Rachel Corrie halála cenzúrázva lett, vagyis törölve, nem is halt meg, ezek szerint feltámadt és nem aktuális a videó. Ez az új világrend!


Juhász Levente
hétfő, 2013. július 8. 11:17
Rachel Corrie
Rachel Corrie egy 24 éves amerikai fiatal leány, aki a Nemzetközi Szolidaritási Mozgalomhoz csatlakozva Gázába ment, hogy tiltakozzék a palesztin területeken folyó izraeli katonai hadműveletek ellen. Wikipédia
Született: 1979. április 10., Olympia, Washington, Amerikai Egyesült Államok
Meghalt: 2003. március 16., Rafah, Palesztin Nemzeti Hatóság

Rachel Corrie (1979. április 10. – Rafah (Gáza), 2003. március 16.) egy amerikai fiatal, aki a Nemzetközi Szolidaritási Mozgalomhoz csatlakozva Gázába ment, hogy tiltakozzék a palesztin területeken folyó izraeli katonai hadműveletek ellen. Egy palesztin orvos házának eldózerolásakor megpróbálta feltartóztatni Rafahban az izraeli hadsereg egy „Caterpillar D9”-es katonai buldózerét, ami keresztülment rajta.


Juhász Levente
hétfő, 2013. július 8. 11:48
Jer 31,15
Ezt mondja az Úr: Szó hallatszott Rámában, sírás és keserves jajgatás; Rákhel siratta az ő fiait, nem akart megvígasztaltatni az ő fiai felől, mert nincsenek.

Mt 2,18
Szó hallatszott Rámában: Sírás-rívás és sok keserves jajgatás. Rákhel siratta az ő fiait és nem akart megvigasztaltatni, mert nincsenek.

Építsd meg a közösséget, hogy legyen változás Palesztinában, Izraelben és az Egyesült Államokban. e

Tarts egy eseményt, cselekvést, a házibulit, étkezést, amivel meg lehet jelölni ezt a 10 éves évfordulót. Ne feledje el senki se, mit tett Rachel.
Osszad meg Rachel történetét - miért volt a Gázai övezetben, hogy mi történt.

rachelcorriefoundation.org/peaceworks/join-the-worldwide-observances
42 bejegyzés | 3 / 5 oldal
 

Egy több ezer éves - kőbe is vésett - gondolatnak a legelején rejtélyes jelek megfejtett üzenete olvasható. A kimondott SZÓ után TÖRTÉNIK, létrejön valami, vagy valaki. Ennek a megfejtett üzenetnek a mi csodálatos nyelvünkben a több ezer éves gondolattal teljes azonossága van. A magyarhoz e tekintetben és e fogalom terén két nyelv bír csak - de csak hasonlító - azonossággal: az angol és a holland.