hétfő, 2013. július 8. 00:44 » Csűry István - ÚJ-SZÖVETSÉG Erdély Magyarjaiért
Soraidban - Rozi - a hajdani reformáció lényege visszhangzik: "vissza a gyökerekhez, vissza a forráshoz". Ma, meglátásom szerint egyház-szervezetileg folyik a "re-katolizáció". Tehát, értsd jól, nem dogmatikailag, hanem a csúcs-hatalmi helyzetben levők hatalmi visszaéléseiről van szó. Ezért kérem, a r. katolikus olvasókat, ne értsék félre a fenti, idézőjelbe tett szót. Hanem bátran nézzenek utána, miért is jött létre assisi Szent Ferencben tisztulás iránti igénye. Miért volt BŰN páter Pio-t elhallgattatni. Miért lett áldozat Roger testvér?
De már ezek sem kérdések. Holnap már nem lesz kinek prédikáljál, ha elveszíti munkahelyét, elveszíti lakását, és már a könyöradományoddal sem fogod megtalálni. Öngól a lelkészek számára, a némaság, a hallgatás. Mi lett például Erdélyben azzal a lelkésszel, akit azért jelentett fel a püspöke, mert a központi akarat ellenére mert tovább prédikálni? Börtönre ítélték. Nem a kommunizmusban. Hanem most.
Mi lett a sorsa a római katolikus "tisztinek"? Kénytlen pártkatona lenni, mert - nem a kommunizmusban ! - ellehetetlenítette a közvetlen főnöksége a plébánosi mivoltát.
Ma már megváltozott a bűn fogalma. Csak nézz jól önmagadba. A lelkészi kulisszák mögött mi van? Azt gondolod, hogy az ateista hivatalnok nem látja, hogy mi történik az egyházi belvilágban? No, akkor mesélje már be neki valaki, hogy így szentül, meg úgy szentül élni. Bla-bla.
Azt tudni kell, hogy a kis falvak lelkészei a lelküket, szívüket kiteszik az övéikért. De nehogy okos legyen már az országos dolgokban, mert úgy fegyelmit vernek a nyakába, koholt vádak alapján, hogy ahhoz képes az Úr Jézus pere tanulni jár a mába.
Az Írás örök érvényű. Ne magunknak hizlaljuk a nyájat, hanem Isten dicsőségére legeltessünk. Hogy ők is tudjanak, adhassanak az Isten dicsőségére. Akkor fognak tudni adni a lelkészük eltartására is. És akkor újra taníthatja népét a prédikátor.
A fenti ÚJSZÖVETSÉGHEZ kanyarodtunk vissza.
Jer 31, kiemelve
14, 28, 29, 31-34
szombat, 2013. július 6. 04:17
Nitrolinguan - spay - receptre 300 HUF. Két-három befujás, a szív jobban dolgozik. Sürgősen beszerezni! Lényeg: vérnyomás 100 alá ne menjen. Sürgősen beszerezni!
Ha mentőt hív, elsősegélyként - nálunk is - ezzel könnyítettek a szíven.
szombat, 2013. július 6. 11:46
90/50 is volt. ....és vérnyomáscsökkentőt szedetett velem a körzeti. Spraym van, de csak a tüdőcsúcsokig jut el, alul meg olyan, mintha egy zárt zsák lenne. Várom a keddet, amikor végre talán több is kiderül. Van a sziv mögött egy 3-4 cm es árnyék, ami akár áttét is lehet, de lehet visszamaradt nyoma a kikezeletlen tüdőgyulladásnak, a billentyű pedig azért nem zár, mert elszakadt az izom, ami tartja..... Azért köszönöm. Ma reggel korán azértis sétáltam a kutyusomal- aki ugy kimél, csak nagyon lassan sétáltat és minden pillanatban néz rám, hogy mit gondolok..... Most pihengetek. Ülve fekszem- de azért is!!!!! haza akarok kerülni, mert van kikért, ők a négy lábúim. Sajnos a magyarv. gárdából sulyos leckéket, megalázást, bántást kaptam méltatlanoktól, sok-sok számitó kihasználást-és igen kiábrándultam. Nincs itt valódi nemzeti érzés, csak ritka madarakban, akit a többi halálra csipked. Mégegyszer köszönöm! Igyekszem -és Isten legyen Magával!

(Módosítva: szombat, 2013. július 6. 11:52)
szombat, 2013. július 13. 23:13
Másfél hónapja Édesanyám (92 - hat és fél éve nem lát, kétszeres lábtörés miatt mozgásképtelen) vérnyomása a korábbi 150 - 160-ról lecsökkent 115 -121-re. Azonnal reagáltam a korábbi, lehúzó gyógyszereket illetően. Ennek megtétele a mi (alany) saját érdeke, érdekünk. Nem kívánhatjuk, hogy másnak is olyan fontos legyen az életünk, mint önmagunknak, vagy a legközelebb állónak.
péntek, 2013. július 5. 15:30
"... békesség Istentől ..." (Fil. 1:2)
Kedves Edith Asszony,
Néhány órával ezelőtti bejegyzés azt láttatja, hogy itt járt, megnézte a Boszniai Piramisról szóló cikket, amely tetszését felkeltette.
Ez arra enged következtetni, hogy számítógép közelben van, talán otthon.
Miután öt nappal ezelőtt említette a szívműtétet, amitől nagyon félt, ez a bejegyzés mos reménykedésre ad lehetőséget.
Kérem, mondjon valamit magáról, hogy van, mi újság? Imádságunkat hadd tudjuk a legmegfelelőbben megfogalmazva küldeni az Ég Urának!
Barátsággal:
péntek, 2013. július 5. 15:22 » Májat hoztak létre őssejtekből Japán tudósok
Semmi bajom a kutatásból eredő fejlődéssel, amíg a politika, a hadiipar és a kettő keverékéből mutálódó üzlet gellert nem ad neki.
csütörtök, 2013. július 4. 20:50
"... békesség Istentől ..." (Fil. 1:2)

Kedves Csaba! Köszöntve a "Magyar Vagyok" tagjai között, felajánlok egy segítséget. Olvastam, hogy lassú a gép. Én is ilyen gonddal küszködök. Addig keresgéltem, amíg találtam rá megoldást, hogy gyorsabb legyen anélkül, hogy újat, nagyobbat kellene vennem. Ha érdekel, és lehetséges, még távolról is szívesen segítek. Előfordul, hogy felesleges adatokat tárol el a gép, amiket megfelelő programmal el lehet távolítani, amitől a gép gyorsabbá válik.
Barátsággal:
péntek, 2013. június 28. 08:08
"... békesség Istentől ..." (Fil. 1:2)
Kedves Bíro Úr,
Tisztelt Béla,
Kedves Testvérem,
Szeretettel köszöntöm ebben a körben. Én is Magyar Vagyok!
Úgy tudom, hat gyermeket nevel. Egyedül? Minden becsülésem az Öné.
Virtuálisan nyújtom is a kezem. És valóságosan is. :)
Nekünk nyolcvan (nem kilencven, hanem: nyolc - van) gyermekünk van.
Legyen áldás a hétköznapjain és a pihenő, ünnep napokon is!
Meghívom szeretettel a csoportomba is:
www.magyarvagyok.com/csoportok/484-Eletnek-Lehellete
Barátsággal -
péntek, 2013. június 28. 07:40 » Csűry István - ÚJ-SZÖVETSÉG Erdély Magyarjaiért
Kedves Rozi, ma a "magyar felekezetek" (római- és görög- katolikus, evangélikus, református, unitárius, baptista, adventista, pünkösdista) számára nem az az elsődleges kérdés, hogy felekezeti dogmatikájában megmarad-e, hanem az a kérdés, hogy az általa pásztorolt lakosság életlehetősége (munkahely, lakás) megmarad-e?

Kinek magyarázom a dogmát, a hitet, ha nincs munkahelye, nincs kenyere, nincs lakása? Amire egyetlen mai - jól fizetett földi egyházi vezető sem gondol () - hogy ha a pásztorolt nyáj elveszíti a munkahelyét, a lakását, a megélhetési lehetőségét, akkor nem fog tudni a templom perselyébe sem tenni sem perselypénzt, sem adományt - sem Isten dicsőségére, sem a lelkész eltartására.
Tehát, amely egyházi (felső, vagy alsó) egyházi vezető nem emeli fel szavát a pásztorolt nyája életterének elveszítése miatt, az mintegy elveszi a lehetőségét annak, hogy Isten Dicsőségére adományt adhasson a gyülekezete!
Az nem Isten dicsőségére való, hogy a központ pénzt kap az államtól, és akkor nem kell törődni az elszegényedett gyülekezetekkel. Mert Istennek az tetszik, ha az Ő Népe adja az adományt, és nem pedig külső megvásárlás tömi be az Élő Víznek Forrását.
Már pedig a történelmi nagyobb egyházak földi vezetői hallgatnak a deviza hitel, a munkahely elveszítés, az otthontalanná válás kérdésében. Ebből a nézetből olvasva a fenti Írást, érdemes elgondolkozni. A magyarság egyes pozicióban levő tagjai csúcs gazdagok, a lakosság pedig veszíti el a talajt. (vesd össze: Péld 30,7-9)
A lelkészek csak addig prédikálhatnak a templomban, amíg van lakosság. Nyugaton már húsz évvel ezelőtt elkezdődött a templomok bezárása, de ott az szekuralizáció miatt. (Mert a Biblia életet jelentő üzenete számukra már elveszett - merjük ezt bevallani és merjük együtt újra megtalálni!
csütörtök, 2013. június 27. 23:14 » Csűry István - ÚJ-SZÖVETSÉG Erdély Magyarjaiért
Tévedés, hogy a Biblia üzenete megreked a "kálvária, a szenvedés" mondandójánál. Fontos tudni azt, hogy van "bűn", ám átértékelődött a "bűn" fogalma az elmúlt húsz év alatt. Én nem hagyom magam a "nyugatról" jött téveszmék által befolyásolni. Nem hagytam magam a "keletről" jött téveszmék által sem befolyásolni magam, amelyről kiderült, az a "keletinek" mondott is "nyugatról" jött.
Én arra helyezem a hangsúlyt, ami a Bibliában benne van. Én az ÚJAT a Bibliában fedezem fel. Nekünk, Magyaroknak ez adta és ez fogja adni a megtartatást. Erre utal Csűry István felelősség érzete. Látja, hogy a politika szétszakítja az egy nyelvet beszélőket. Az egy családban, az egy felekezetben levőket is szétszakítja. A Globalizáció globális uralmat akar. A Biblia pontosan Jézus Krisztusban adja meg az egyén önmegtalálását.
Feladatomnak érzem a történelmi felekezetek több száz éves felismeréseinek a megértését, és annak saját gyökereikben való megértetését.

Olyan ez, mint nemzetünk hagyományainak, múltjának a megismerése nem befolyásolja családjaink tisztaságának, egyéni hagyományainak a megőrzését.

A fenti - Ú J - S Z Ö V E T S É G E T - magam is nem győzöm újra olvasni.
Saját családi (felekezeti, gondolati) helyzetünkre alkalmazva.
csütörtök, 2013. június 27. 21:26
Kedves Edith,
Minden műtét két ember döntése. Az egyik, aki jelentkezik és panasszal él. A másik, aki erre műtétet javasol.
A végső szó kimondása mégis az első emberé. Most - Edith Asszonyé.
Az életünk, az értelmünk -, a remek Pedagógusnak magyarázzam? - sokszor a felismerésünk és az akarásunk függvénye. Más tényezők is közrejátszhatnak, mégis elhanyagolhatóak.
Egy sok ezer éves mondatot helyezek a szívedre. Érdemes elolvasni az egészet. Szeretettel gondolok Edith Asszonyra. Imádságban. Szívben. Lélekben.

"És monda: Oh Uram, emlékezzél meg arról, hogy én előtted jártam, igazságban és egész szívvel, és hogy a mi jó előtted, azt műveltem! és sírt Ezékiás keservesen." (Ézs 38:3)
biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=23&c=38&v=3#v1
szerda, 2013. június 26. 12:56 » A magyar nyelv
Annyit hozzá teszek, hogy mint teológiát végzett, és a Magyar nyelvet magas fokon használó, művelő ember, szívesen kiegészítem és - ha van rá a szerkezstők részéről elfogadókészség, csiszolom mindazt, amiben áldozatos lélekkel fáradoznak. Mert a logikához az is hozzátartozik, hogy miközben isteni eredetűnek, és ős-nyelvnek mondjuk, aközben ne akarjuk elutasítani a Biblia eredeti teológiai üzenetét sem. (a végső célja a háttér sötétségnek, a magyar lélekből kiszakítani a Biblia egyes részeit).
Mind amellett a kezdeményezést támogatom.
42 bejegyzés | 4 / 5 oldal
 

Egy több ezer éves - kőbe is vésett - gondolatnak a legelején rejtélyes jelek megfejtett üzenete olvasható. A kimondott SZÓ után TÖRTÉNIK, létrejön valami, vagy valaki. Ennek a megfejtett üzenetnek a mi csodálatos nyelvünkben a több ezer éves gondolattal teljes azonossága van. A magyarhoz e tekintetben és e fogalom terén két nyelv bír csak - de csak hasonlító - azonossággal: az angol és a holland.