Lehetsz-e bölcsebb a bölcseknél?

 

2013 -

kedd, 2013. március 5. 20:54, Nézettség: 611

Lehetsz-e a bölcseknél is bölcsebb?Mikor lehetsz a bölcsnél is bölcsebb?Van, aki a bölcsességet megfogalmazza.van, aki a bölcsességet tovább adja.A bölcs gondolat megalkotójánál és tanítójánáltalán csak a bölcsesség cselekvője a bölcsebb ... © B. Juhász Levente ©

péntek, 2013. szeptember 6. 16:13
A BÖLCSEK KÖVÉT NE KERESD…

A Bölcsek kövét ne keresd akkor, ha a saját életedben sem tudod megtalálni mindazokat a lehetőségeket, amelyek a mindennapjaidat szebbé és jobbá tehetik! A Mannát is csak akkor várhatod az Égből hullani az öledbe, ha Te magad is megteszel mindent azért, hogy az életed folyása ne olyan mederben haladjon, amelynek a vége zsákutcába torkollik!

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

Zirc. 2011. 08. 10.
péntek, 2013. szeptember 6. 16:54
"A Mannát is csak akkor várhatod az Égből hullani az öledbe, ha Te magad is megteszel mindent azért" na ez pontosan igaz a nemzeti felemelkedésünkre is. Ha csak vegetál az ember, akkor változást nem remélhet. Tenni kell, először magában rendet rak, aztán jöhet a következő lépés.
péntek, 2013. szeptember 13. 18:58
Sem a műveltség , sem az intelligencia , sem az életkor nem tesz senkit bölccsé . A bölcsesség ennél sokkal több . " A bölcsesség kezdete az Isten félelme " . Az Istenben való hit az alapja minden bölcsességnek . A szabad akarat helyes döntései csak ezáltal születhetnek meg . A világ nem is akar Istenről hallani , hisz önnönmagát isteníti : a pénzét , a testét , az eszét stb. Ismertem sok bölcs paraszt bácsit , akik nem végeztek magas iskolákat , de tudtak családjukban , közösségükben helyes döntéseket hozni , mert Isten volt a "kősziklájuk " , és sokan hallgattak rájuk . Biztos ma is vannak sokan , akikben az erény és az erkölcs szilárd , csak ők sehol nem jutnak szóhoz , mert nem "futnak " világi babérokért . És ki hallja őket ? , Csak az , ki önmaga is csendben van .
Igaza van Andrásnak : első lépésként saját magunkban kell rendet raknunk .
kedd, 2013. március 5. 20:53
Lehetsz-e a bölcseknél is bölcsebb?

Mikor lehetsz a bölcsnél is bölcsebb?

Van, aki a bölcsességet megfogalmazza.

van, aki a bölcsességet tovább adja.

A bölcs gondolat megalkotójánál és tanítójánál

talán csak a bölcsesség cselekvője a bölcsebb ...



© B. Juhász Levente ©
2 bejegyzés | 1 / 1 oldal