Mindennapi hitvallásunk

Mindennapi hitvallásunk


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 720x603 (0.4 Mp)

Fotó megjegyzések

Safar Bela
hétfő, 2015. december 14. 15:10
Rendkívüli biztonsági készültség lép életbe Rómában a szentév kezdete előtt

Vasárnap reggel hat órától szerda este hat óráig tart a Ferenc pápa által meghirdetett szentév kezdetével egybeeső rendkívüli biztonsági készültség Rómában. Többek között lezárják az olasz főváros légterét, és megtiltották az üzemanyag-szállítást is.

Az intézkedéseket Franco Gabrielli római prefektus, az olasz polgári védelem volt vezetője jelentette be. A következő négy napban az olasz főváros területén tilos a fegyverek, lőszer, tűzijáték, robbanószer, valamint mérgező anyagok szállítása. Tilos olyan televíziós vagy mozifilmeket forgatni, amelyben fegyvereket vagy ezek utánzatait használják.
Safar Bela
hétfő, 2015. december 14. 15:11
December 8-án, a szentév megnyitásának napján, amikor Ferenc pápa kitárja a Szent Péter-bazilika szent kapuját, egész Rómában és a római körgyűrűn is tilos lesz az üzemanyag-szállítás.

Kedden reggel hét órától este hétig lezárják a római légteret, amelyet tiltott berepülési övezetnek (no fly-zone) minősítettek a városközponttól számított tíz kilométeres körzetben. A Rómába érkező és innen induló járatok esetében késéssel kell számolni. Szigorítják a római vasútállomások és metrómegállók rendőrségi ellenőrzését. A hatóságok figyelik az internetet is az esetleges veszélyekre utaló üzenetek, bejegyzések kiszűrésére. Egy hét leforgása alatt mintegy kétszáz új videokamerát szereltek fel a Vatikán környéki római utcákban.
Safar Bela
hétfő, 2015. december 14. 15:11
Számos más tömegeseménykor is alkalmazott óvintézkedésről van szó” – hangsúlyozta Franco Gabrielli, aki a polgári védelem vezetőjeként XXIII. János és II. János Pál pápák szentté avatását is felügyelte, amelyen 2014 áprilisában több mint egymillióan vettek részt.

A szentév megnyitásán jelen lesz XVI. Benedek nyugalmazott pápa, valamint számos olasz és külföldi magas szintű állami delegáció. Az ANSA olasz hírügynökség a Szent Péter térhez legközelebb eső római metrómegálló és a tér közötti egy kilométeres szakaszon nyolcvan egyenruhás katonát, rendőrt, csendőrt, tűzoltót számolt össze a civil ruhás biztonságiak mellett.

(Magyar Kurír)

Üzenet írása