Fotó megjegyzések

Mindennapi hitvallásunk Safar Bela
hétfő, 2015. december 14. 15:10
Rendkívüli biztonsági készültség lép életbe Rómában a szentév kezdete előtt

Vasárnap reggel hat órától szerda este hat óráig tart a Ferenc pápa által meghirdetett szentév kezdetével egybeeső rendkívüli biztonsági készültség Rómában. Többek között lezárják az olasz főváros légterét, és megtiltották az üzemanyag-szállítást is.

Az intézkedéseket Franco Gabrielli római prefektus, az olasz polgári védelem volt vezetője jelentette be. A következő négy napban az olasz főváros területén tilos a fegyverek, lőszer, tűzijáték, robbanószer, valamint mérgező anyagok szállítása. Tilos olyan televíziós vagy mozifilmeket forgatni, amelyben fegyvereket vagy ezek utánzatait használják.
Safar Bela
hétfő, 2015. december 14. 15:11
December 8-án, a szentév megnyitásának napján, amikor Ferenc pápa kitárja a Szent Péter-bazilika szent kapuját, egész Rómában és a római körgyűrűn is tilos lesz az üzemanyag-szállítás.

Kedden reggel hét órától este hétig lezárják a római légteret, amelyet tiltott berepülési övezetnek (no fly-zone) minősítettek a városközponttól számított tíz kilométeres körzetben. A Rómába érkező és innen induló járatok esetében késéssel kell számolni. Szigorítják a római vasútállomások és metrómegállók rendőrségi ellenőrzését. A hatóságok figyelik az internetet is az esetleges veszélyekre utaló üzenetek, bejegyzések kiszűrésére. Egy hét leforgása alatt mintegy kétszáz új videokamerát szereltek fel a Vatikán környéki római utcákban.
Safar Bela
hétfő, 2015. december 14. 15:11
Számos más tömegeseménykor is alkalmazott óvintézkedésről van szó” – hangsúlyozta Franco Gabrielli, aki a polgári védelem vezetőjeként XXIII. János és II. János Pál pápák szentté avatását is felügyelte, amelyen 2014 áprilisában több mint egymillióan vettek részt.

A szentév megnyitásán jelen lesz XVI. Benedek nyugalmazott pápa, valamint számos olasz és külföldi magas szintű állami delegáció. Az ANSA olasz hírügynökség a Szent Péter térhez legközelebb eső római metrómegálló és a tér közötti egy kilométeres szakaszon nyolcvan egyenruhás katonát, rendőrt, csendőrt, tűzoltót számolt össze a civil ruhás biztonságiak mellett.

(Magyar Kurír)
Mindennapi hitvallásunk Safar Bela
hétfő, 2015. december 14. 15:07
"Olyan kereszténységre van szükség, amely mindenekelőtt az imádság művészetében tűnik ki. Meg kell tanulnunk imádkozni, újból és újból el kell sajátítanunk ezt a művészetet."

Szent II. János Pál pápa
Mindennapi hitvallásunk Safar Bela
hétfő, 2015. december 14. 15:03
Ferenc pápa homíliája az Irgalmasság évét megnyitó szentmisén

Ferenc pápa homíliájában három témát érintett. Az első téma a kegyelemmel teljes Máriában szemléli az Isten művét, mely képes átformálni a szívet és azt igazi örömre nyitja meg. A második a szent kapura tekint, melyen átlépve a hívő emberek Isten irgalmas szeretetében részesülnek. A harmadik gondolat a II. Vatikáni Zsinatot méltatja, melyen a zsinat atyák ötven évvel ezelőtt megnyitották az egyház kapuját a kortárs világ felé.
Mindennapi hitvallásunk Safar Bela
hétfő, 2015. december 14. 14:59
"Mennyi jót tehetünk a jó példával és mennyi rosszat a képmutatással."

Ferenc pápa
Mindennapi hitvallásunk Safar Bela
hétfő, 2015. december 14. 14:57
Ferenc pápa: Hagyjuk, hogy Isten irgalmassága megsimogasson bennünket

Isten beleszeretett kicsinységünkbe, irgalmassága végtelen. Ezt szögezte le Ferenc pápa csütörtökön reggel a Szent Márta házban bemutatott szentmisén, amelyen részt vettek a Kilencek Tanácsát alkotó bíborosok, akik délelőtt megkezdték 12. munkaülésüket a Szentatya részvételével. Homíliájában a pápa hangsúlyozta, hogy az irgalmasság olyan, mint egy simogatás, mint a gyermekének vigaszt és biztonságot nyújtó szülő ölelése.
Mindennapi hitvallásunk Safar Bela
hétfő, 2015. december 14. 14:53
ÉN vagyok a Világ világossága . Aki követ , nem jár többé sötétségben , hanem övé lesz az élet világossága .
Szép képek Szlovákiából Safar Bela
hétfő, 2015. május 11. 02:37
Bajmóci vár
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
vasárnap, 2015. június 14. 17:23
Bajmóc. Kis város.Nyitra megyében.Kénes hőforrásai ismeretesek(Bajmócfürdő)13.századi várát gróf Pálffy János romantikus lovagvárrá építtette át.
Szász Bea
hétfő, 2015. augusztus 24. 17:47
Hát ezt nagyon szeretném meglátogatni!
Lorincz Klara
vasárnap, 2015. december 13. 18:23
Egyszer voltam, gyönyörű...!
Mindennapi hitvallásunk Safar Bela
vasárnap, 2015. december 13. 15:29
Szent Lucia, akinek alakját köszöntik ezen a napon, a legendák szerint Kr.u. a III. és IV. század fordulóján élt Szicília szigetén, Siracusában. Nemesi család tagja volt, fiatal lány, aki egy alkalommal elkísérte beteg édesanyját Szent Ágota sírjához, hogy a szent közbenjárását kérjék a gyógyulás érdekében. Itt álmában megjelent neki a szent, és hívta az égiek seregébe.
Mikor felébredt, Lucia kérte meggyógyult édesanyját, ne adják férjhez, mert ő immár örökre Jézus Krisztus jegyesének tekinti magát. Ebbe az elhagyott vőlegénye nem tudott belenyugodni, s ezért feljelentette a lányt keresztény hite miatt Pascasius fejedelemnél.
Safar Bela
vasárnap, 2015. december 13. 15:30
A fejedelem mindent megkísérelt, hogy Luciát a pogány bálványok előtti áldozat bemutatására kényszerítse, de hiába. Ekkor megpróbálta elvitetni a bordélyházba, hogy ártatlanságában megszégyenítse, de Isten segítségével nem sikerült – még ötven igavonó barommal sem – elvonszolni a szüzet.
A fejedelem ezután kiadta a parancsot: olajjal és szurokkal öntsék le és égessék el! Ám a tűz sem fogott Lucián. Végül rabtartói elvágták a torkát, de addig nem halt meg, míg imádságát be nem fejezte…
Mindennapi hitvallásunk Safar Bela
vasárnap, 2015. december 13. 15:16
"Az Irgalmasság Szentéve hozza el mindenkinek Isten jóságát és gyengédségét!"

Ferenc pápa (Twitter üzenet)
Mindennapi hitvallásunk Safar Bela
vasárnap, 2015. december 13. 15:11
Ferenc pápa homíliája a Guadalupei Szűz Mária ünnepén: Isten örvendezik és gyönyörködik bennünk

Ferenc pápa december 12-én, a Guadalupei Miasszonyunk liturgikus ünnepén szentmisét mutatott be este hat órakor a Szent Péter-bazilika katedra oltáránál. A Vatikánban Mexikó és az egész Amerika patrónája ünnepén jelentették be, hogy a Szentatya 2016. február 12. és 18. között Mexikóba látogat.
Mindennapi hitvallásunk Safar Bela
vasárnap, 2015. december 13. 15:00
Ferenc pápa megnyitotta a Lateráni Székesegyház Szentkapuját: Radikális elkötelezettséget vár tőlünk
Mindennapi hitvallásunk Safar Bela
vasárnap, 2015. december 13. 14:52
A harmadik gyertya a rózsaszín, az Öröm gyertyája, hiszen Krisztus születése már hamarosan bekövetkezik. Jelenti egyben az Istenszülő Szűz Máriát, illetve Szűz Mária örömét is. Máriával angyal közölte az Örömhírt, hogy Isten Fiának fog életet adni; Isten Fiának, aki Örömhírt hoz a mennyei Atyától az egész emberiségnek: meghirdeti Isten Országát, ahol mindenki számára van hely.
A rózsaszín, mint a lilának halványabb változata jelzi, hogy a böjti időszak ma egy kicsit "enyhébb": a bűnbánat mellett az örömnek is helye van. Másrészt a rózsa színe Máriára utal, hiszen a rózsa többszörös Mária-szimbólum is.
Mindennapi hitvallásunk Safar Bela
vasárnap, 2015. december 13. 14:46
Szent Pió atya és Szent Mandics Lipót földi maradványai Rómában

Pió atya földi maradványai San Giovanni Rotondo-ban - ANSA


A két kapucinus szent földi maradványait Ferenc pápa szándékából Rómába szállítják. Szent Mandics Lipót Padovából, Szent Pió atyáé San Giovanni Rotondo-ból. Néhány napig közszemlére helyezik őket a Szent Péter bazilikában az Irgalmasság rendkívüli szentéve alkalmából, amely december 8-án kezdődik. 2016. február 1-jén érkeznek az Örök Városba és két napig a Falakon kívüli Szent Lőrinc bazilikában helyezik el őket. Erről tájékoztat P. Mauro Jöhri kapucinos főelöljáró levelében. Örömének ad hangot, hogy Ferenc pápa e két jelentős személyt választotta, akik Isten irgalmasságát a kiengesztelődés szentségének kiszolgáltatása által közvetítették.
Február 14-ig lesznek közszemlére helyezve a kapucinus szentek földi maradványai
Mindennapi hitvallásunk Safar Bela
vasárnap, 2015. december 13. 14:36
Áldott szép Adventot !
“Jézusom Szentséges Szíve,remélek és bízom Benned.Ámen ! "
Add ,Uram,hogy látásunk ne homályosuljon el,
hozzád törekvő akaratunk ne gyengüljön el!
Add, hogy akadályokat nem ismerve keressünk és kutassunk Téged!
Add, hogy felismerhessünk téged, aki magadhoz hívsz mindannyiunkat!
Add, hogy készek legyünk önmagukat átadni neked!
Add,hogy tudjunk mindig leborulni Istenséged titka előtt!
Ámen

3196 megjegyzés | 11 / 160 oldal