Általam gyűjtöt szép versek és videók

 
péntek, 2014. január 10. 17:59, Nézettség: 1536

Útnak indult fecske, gólya,búcsúcsókot hint a nyár,minket újból hív a suli,csengőszóval visszavár.Mi már tudjuk, azért szeretjönni minden kisgyerek,mert amerre eddig jártak,ilyen csodák nincsenek.Betű-ország nyitogatjahétmérföldes ajtaját...csuda szépet mesél nektekminden hős, ki arra járt.S ott a számok rengetege,összeadás, kivonás...megtanulja a fortélyátgyorsan minden iskolás.

péntek, 2014. január 10. 17:53, Nézettség: 2469

Itt az este: giling-galang.Megszólal az esti harang.Szól a csengő: csingilingi.Pelyhét a tél szertehinti.Téli erdő, fehér álom...Díszes csipke ring a fákon.Karcsú fenyők tüskés inge hókristállyal van behintve.Minden házban - giling-galang...Ünnepelni hív a harang.Elérkezett szent karácsony,fény táncol a fenyőágon.  

péntek, 2014. január 10. 17:50, Nézettség: 1089

Hó hull az ágra,s apró kis pelyhekszél karján víganlibbennek, lengnek.Felkel a szél most,jól megkavarja-Pelyheket szép nagybuckákra rakja.Hófehér dombok,mint téli álom-csillogva ringnakhófehér tájon.  

péntek, 2014. január 10. 17:47, Nézettség: 1005

Megjött a tél, hisz itt a jel,nem esti szellő ringat el,süvít a szél, a zord rokon,vágtázik bércen, dombokon,s már hófelhőkkel álmodik,mit vad kacajjal ránk borít.Kopár a bükk, az orgona,s a téli szélnek zord fogaharapja, nyúzza, tépdesi...

péntek, 2014. január 10. 17:44, Nézettség: 1406

tt van a farsang,készül a fánk.Hatalmas mókavár itt ma ránk.Pattog a tűz, ésserceg a zsír,mindenki ehet,amennyit bír.Tűnjön el innenvégre a tél,ropja a táncotaki csak él!Jöjjön a napfény,süssön le ránk!Addig is együnk,fogyjon a fánk!   

péntek, 2014. január 10. 17:31, Nézettség: 1014

Eljött hát a szilveszter,Éjfélt üt az óra.Legtitkosabb vágyaidváljanak valóra.Harangoznak, szól a himnuszpezsgő a kezedben.Kívánom, hogy életedteljen szeretetben.Egészséged, egyre jobb,szíved fitten dobban,mozogj, nevess, s érezd magadnapról-napra jobban!Váltsd valóra terveidet,legyen, ahogy kéred,Kívánok egy sikeresebb,boldogabb új évet!  

péntek, 2014. január 10. 17:28, Nézettség: 912

Nem érek rá, mert dolgoznom kell,hogy majd, mindened meg legyen!Ezt mondod drága gyermekednek,s alig látsz túl a gondhegyen.Játékot adsz, hogy békén hagyjon,reá, magára nincs időd.Nem ismered, csak pótolgatod,a holmikat, amit kinőtt.Csodálkozol, ha egy napon majd,te is csak kinőtt gönc leszel?A probléma, hogy nem is látod, hogy ezért mindent megteszel.

péntek, 2014. január 10. 17:23, Nézettség: 1017

Szívedből szólj, s másoknak küldd el azt,Vidíts, taníts, s ha kell te nyújts vigaszt,Segítsd fel azt, ki előtted lent hever,Ápold a lelkét, mert többet érdemel.Ha megbántanak, - porold le lelkedet!Ne őrízgesd a vélt sérelmeket.Gyarlók vagyunk, s már túl érzékenyek.(Szótüskék szúrják az érző lelkeket.)Ha így teszel, lelked is felderül,A békesség madara a válladra ül.

péntek, 2014. január 10. 17:20, Nézettség: 952

Néha kinyitja ablakát a nap.és nagy vidáman köszönget reánk,majd tovább lép egy felhőcske mögé,s köddé fakul az árnyék glóriánk.A hangulatunk így ingadozik.Nevetni támad néha-néha kedvünk,de elborong, ha árny borítja el,ha sírni kell, ha néha fáj a lelkünk.De fel a fejjel, itt már a tavasz,a nap megérint langy meleg kezével.A szív is olvad, nincs már több panasz.

péntek, 2014. január 10. 17:18, Nézettség: 1052

avaszi szél tépi a fákat.Aranyló napunk ránk tekint.Föld mélyére bújik a bánat,életre kelnek sejtjeink.Apró virág, hófehér szirma,hirdeti itt a kikelet.A hófoltokra rá van írva:Elűztük végre a telet!Megújult erővel az élet,ősi jussát követeli,A tél eliszkolt, s a természet,madárdallal megint teli.Hit és remény most újra éled,vidáman dobban a szívünk.

89 bejegyzés | 1 / 9 oldal