Általam gyűjtöt szép versek és videók

 

2013 -

péntek, 2013. május 31. 23:59, Nézettség: 494

Forgalmas sugárút mentén,Árnyas fák között megbújva,Stációkkal a kertjébenÁll a Szent Kereszt temploma.Egyszerű a homlokzata,Tornya sem nőtt túl magasra,Hívogató harangszóvalMóraváros népét várja.Megrokkant, öreg házakbólJönnek idősek, betegek,Szép, új otthonaitokbólFiatalok is jöjjetek!Amikor kapuján belépsz,Az áhítat csöndje fogad,Békességet sugároznakA fehérre festett falak.

péntek, 2013. május 31. 23:52, Nézettség: 1055

Az ég kupoláján a nap magasan jár,Szent Iván havában beköszöntött a nyár.Sötétebb lett a zöld, világosabb a kék,Leghosszabb a nappal, legrövidebb az éj.Szűzi liliomok, bordóbársony rózsák,Kis pünkösdi szegfűk illatukat ontják.Virágernyőjüket kinyitják a bodzák,Így köszöntik együtt piros pünkösd napját.

péntek, 2013. május 31. 23:48, Nézettség: 1972

Tavasszal a három barát:Sándor, József, Benedek -telipakolt három zsákot,s cipelte a meleget...Minden évben így volt eddig,de most - lássatok csodát -szőrén - szálán felszívódottez a három jó barát.Sem a Sándor, sem a József,s ugyanígy a Benedek -nem hozott az idén semmit...de főként nem meleget.Fogunk vacog, ázunk, fázunk,didereg a sok madár...

péntek, 2013. május 31. 23:46, Nézettség: 1057

Reggelente hófehérköd pihen a tájon,süvöltő szél didergősdalt suttog az ágon.Erőtlenül süt a Nap,egyre feljebb kúszva,a szőlőcsősz élelmetcsomagol az útra.Seregélyek hada száll,akár egy nagy felhő,lakmároznak szüntelen,míg a szüret eljő'.

péntek, 2013. május 31. 23:41, Nézettség: 933

Tavaly télen az ovibannálunk járt a Télapó.Arca kedves és mosolygós,haja fehér, mint a hó.Egymás után minden ovisa térdére ülhetett.Nagyon meg voltunk hatódva,s úgy mondtuk a verseket.Télapóka mesélt nekünk,s készült rólunk egy fotó.Mivel nekem nagyon kedves,szobám falán látható. Amikor a képre nézekeszembe jut, mit mondott:- Egy év múlva újra jövök,s hozok nektek csomagot.

péntek, 2013. május 31. 23:35, Nézettség: 907

Útnak indult fecske, gólya,búcsúcsókot hint a nyár,minket újból hív a suli,csengőszóval visszavár.Mi már tudjuk, azért szeretjönni minden kisgyerek,mert amerre eddig jártak,ilyen csodák nincsenek.Betű-ország nyitogatjahétmérföldes ajtaját...csuda szépet mesél nektekminden hős, ki arra járt.S ott a számok rengetege,összeadás, kivonás...megtanulja a fortélyátgyorsan minden iskolás.

péntek, 2013. május 31. 23:32, Nézettség: 1043

Nézd, ott pereg a rőt levél,és szél szalad tova,s a kertek mélyén érik már a barna naspolya,az alma, ott az ághegyenpirulva rád nevet,de füstgomoly száll felfeléamott, a ház felett,mert lám, a tarka kert mögött az ősz oson tova,és élezésre vár megint a régi korcsolya,mely ott suhan a tó jegén,ha jő a tél, a fagy,ha parti sétány fái közta büszke szél szalad.

péntek, 2013. május 31. 23:22, Nézettség: 978

Szemed tükre mint a gyémánt,úgy tündököl, úgy ragyog...elmondtad már milliószor:legszebb kincsed én vagyok.Mesét mondasz lefekvéskor,simogatsz, ha felkelek,s hogyha néha úgy visítok,hogy az ég is megremeg,kifürkészed, mi a gondom,megtörlöd a szememet,hiszen tudod, mindent megold az anyai szeretet.

péntek, 2013. május 31. 23:16, Nézettség: 821

Mentovics Éva: A tél vad sóhaja Megjött a tél, hisz itt a jel,nem esti szellő ringat el,süvít a szél, a zord rokon,vágtázik bércen, dombokon,s már hófelhőkkel álmodik,mit vad kacajjal ránk borít.Kopár a bükk, az orgona,s a téli szélnek zord fogaharapja, nyúzza, tépdesi...

9 bejegyzés | 1 / 1 oldal