Házi ápolás a beteg saját otthonában

Házi ápolás a beteg saját otthonában
Idős vagy beteg Emberek állandó felügyeletre szorulnak.
Sajnos a mai rohanó világban kevesem engedhetik meg maguknak, hogy otthon maradjanak szeretteik mellett, féltve a munkahelyüket.
A beteg, de főleg az idős Emberek a környezetváltozást nehezen tolerálják. Legyen az kórház vagy idősek otthona.
Megéri-e házi ápolót fogadni? IGEN
Saját megszokott környezetben a gyógyulás folyamata sokkal gyorsabb és mentes a kórházi kiszolgáltatottságtól.
- Az öregedés az élethez hozzátartozó biológiai folyamatok összessége, melyre a mai kor embere hajlamos betegségként gondolni, pedig ugyanolyan fiziológiai folyamat, mint az alvás vagy emésztés. Az öregedés elkerülhetetlenül bekövetkezik
Az idős emberek öregedési folyamata lassúbb és fizikai állapotuk stabilitása évekkel meg hosszabbítható a gondos házi ápolással. A beteg vagy idős ember a családja szerető gondoskodása mellett saját otthonában, EGYÉNRE szabott ápolást, gondoskodást kap.

AZ IDŐS KOR JELLEMZŐI:
Az időskor a szervezet ,,elhasználódása" miatt valóban gyakran betegségeket hoz magával.
- Testsúly változás: csökkenése vagy növekedése. Ezen belül változik a bruttó zsír és víz tartalma. Pl: kövérség, soványság, száraz és ráncos bőr.
- Atrofiás (sejtek, szövetek változása, sorvadása) folyamat az egész szervezetre jellemző.
- Fibrózis (kötőszövetek kialakulása) jelennek meg, melyek a szervek működésének csökkenését eredményezi. Pl: nehezített mozgás, stb.
- Folyadék háztartás zavara, kiszáradáshoz vezet. FONTOS a folyadék bevitel (napi 2 - 3 liter), hogy a vese működése ne károsodjon.
- Széklet ürítés probléma lehet a székrekedés vagy hasmenés.
- Vizelettartási nehézségek: elcsöpög a vizelet, teljes inkontinencia (pelenkázást igényel, mert nincs vizelési inger.) Férfiaknál a prosztata élettani megnagyobbodása miatt a vizelet nehezen ürül.
- Immun rendszer védekező mechanizmusának csökkenése banális nátha is vezethet tüdőgyulladás kialakuláshoz.
- Csont ritkulás, ízületek kopása, érrendszer elmeszesedése.
- Szellemi frissesség csökkenése (feledékenység, időskori elbutulás), alvás zavar. Az életkor előre haladásával az alvás idő igénye csökken.
- Időskori betegségek: Diabetes, szív és ér problémák, vese csökkent működése, magas vagy alacsony vérnyomás, szív koszorúér betegségek, stb.
Mi az a vaszkuláris demencia
A vaszkuláris demencia a második leggyakoribb az Alzheimer típusú betegségek közül. A férfiak gyakrabban érintettek mint a nők. Mint minden demencia típusnak, ennek is nő az előfordulási gyakorisága az életkor előre haladtával. A halálozási arány magasabb mint egyéb demencia típusokban, illetve a betegség kezdetétől számított túlélési idő pedig rövidebb. Az 5 éves túlélés a betegség kezdetétől számítva 39 százalék.
Memóriavesztéssel, testi gyengeséggel jár, döntésképtelenséggel, illetve gyakori hangulatváltozásokkal járó betegség.

Szerkesztés dátuma: kedd, 2013. augusztus 13. Szerkesztette: Antal Mária
Nézettség: 1,090


   


Tetszik  

Megjegyzések

Antal Mária
péntek, 2013. szeptember 27. 13:19
Leinformálható és Megbízható nyugdíjas intenzív szakápoló, idős vagy beteg emberek ápolását, felügyeletét vállalom NAPPALI időszakban Gazdagréten vagy Budán
Érdeklődni: 06 20 / 9167 - 310 lehet
Előre is köszönöm a hozzám vetett bizalmat Antal Mária


 

Hasznos információk, Betegségek ismertetése, megelőzése. Idős vagy beteg emberek háziápolása.