csütörtök, 2021. március 4. 16:31, Nézettség: 13

  Húsz éve nem illik kibeszélni a cigányok közül. Két évtizede mindenki makacsul tartja magát ahhoz a hazug és roppant szomorú, már-már tudathasadásos állapothoz, hogy ne beszéljünk őszintén, sokszor még magunk között sem, mert azzal csak a gázsó előítéleteit erősítjük, a cigányságot pedig eláruljuk.

csütörtök, 2021. február 25. 17:19, Nézettség: 17

    Debreceni Zoltán - Eltünődöm a múlton... Fontos vagy nekemmint égen a csillagok. Megvilágitod az utatamikor sötétben ballagok.Lassan, némán ballagok az úton.Eltünődöm sokszor én a régi múlton.Az emlékek mind hozzám szegődnek.A múltunkról de sokat beszélnek.Könny szökik sokszor a szemembe.Mikor rádgondolok a magas hegyekbe.Veled ismertem meg a dombos hegyes tájat.

csütörtök, 2021. február 25. 05:59, Nézettség: 11

Hortobágyi versek - Debreceni ZoltánA téli szél bejárja a puszta rónaságot.Némán simogatja a dermedt Hortobágyot.Néha hangosan fel zokog sírva.Olyan mintha a fájó szívem volnaSajnálak te hűs leheletü tél.Kitudja ölellek simogatlak még.Vagy elmegyek a meleg nyár után.Nem hagy megnézni már téged a halál.

szerda, 2021. február 24. 19:19, Nézettség: 16

    . Debreceni Zoltán párja  Szervusztok! Kedves Barátaim olvashatjátok a verseimet a GOOGLE- ba Debreceni Zoltán versek.eu oldalon, ha tetszik a versem a szívre kattintsatok rá.   Szervusztok! Kedves Barátaim olvashatjátok a verseimet

kedd, 2021. február 16. 19:56, Nézettség: 12

Este gondolj rám mikor lenyugszik a nap.Mikor messzire szállnak fejünkből a gondolatok.Rád gondolok én is a néma üres szobába.Képzeletben megcsókollak a néma félhomályba.Majd elfelejtelek mert téged nem szabad szeretni.Lopás csókollak meg mikor nem látja senki

kedd, 2021. február 16. 15:16, Nézettség: 8

.. ..A Halastó partján hallgatom a víz csobbanását,S a kakukk madár gyönyörű dalát.Öröm boldogság járja át a szívem.Mikor Csajé csókra nyújtja a piros ajakát.         Kilenclyukúhid 2012 Zoltán és Csajé. Tudom e táj idegeneknek semmit sem mondana.De nekem gyerekkorom szerelmes otthona.Omladozó tanyák búsan integetnek.

szombat, 2021. február 13. 15:41, Nézettség: 25

Debreceni Zoltán - Hortobágy Szásztelek..A Halastó partján hallgatom a víz csobbanását,S a kakukk madár gyönyörű dalát.Öröm boldogság járja át a szívem.Mikor Csajé csókra nyújtja a piros ajakát.         Kilenclyukúhid 2012 Zoltán és Csajé. Tudom e táj idegeneknek semmit sem mondana.De nekem gyerekkorom szerelmes otthona.

kedd, 2021. február 2. 17:28, Nézettség: 46

Debreceni Zoltán - A múltamból perceket lopok...Téli éjszakákon elkerül az álom,bársonyos arcodra gondolok.Fáradt vagyok aludni szeretnék,de miattad aludni nem tudok.Kopott kályhában akácfa lobog, télen ez ám a jó világ!A múltamból perceket lopokÁlmosan is jó gondolni rád.Őrzöm szép szemed szinétbőrödnek kellemes illatát.Kergetem mindig az emléked,de hozzám még is visszajár

szombat, 2021. január 30. 16:54, Nézettség: 30

  egy csámpás,  nagy orrú giliszta srác volt.  A fene sem tudja miért, de bukott rá minden csaj. De inkább a csúnyácskákkal állt le,  a gyönyörű csajokat akik megakarták szerezni szélnek eresztette.  Meg is házasodott egy szemüveges csámpás lapos fenekű kancsal penészvirágot vett feleségül. Akinek csinált nem sokára gyereket, de nem is egye hármas ikret.

szombat, 2021. január 30. 13:10, Nézettség: 23

Debreceni Zoltán - Cigány költők, írók... Cigány írók, Cigány költők! Sokasodjatok, emelkedjetek, nőjetek fel az égig. A kezetek érjen el a túlsó világ szélig. Betegen, fáradtan, vérzően is lépjetek előre. A cigányokat és az embereket tereljétek, neveljék, ne hagyjátok elveszni őketa rossz sors tengerébe. Kisvejke: 2014 decembere

39 bejegyzés | 1 / 4 oldal