péntek, 2019. szeptember 13. 11:22, Nézettség: 80

                „MEGSZÁRADT AZ ÚRISTEN, MINDENFÉLE VETÉSBEN.” Édesapám történeteiből, általam elmesélve.      Édesapám nagyon szeretett mesélni a régi gyermekkoráról, ifjúságáról, a katonaságról és természetesen a háborús élményeiről, a Doni csaták napjairól.

csütörtök, 2019. szeptember 12. 08:26, Nézettség: 75

             MILYEN GYÖNYÖRŰ SZÉP  A FELKELŐ NAP… Kaufmann Feri Barátom fotójában gyönyörködve.   Milyen Gyönyörű Szép a felkelő Nap A Zirc melletti Kokas – hegyről nézve. A Természet ecsetje, ha ráharap Témára, ez a látvány lesz a vége.   Persze a Csoda egyedi maradhat, Ha nem jön egy jó szemű korán kelő.

kedd, 2019. szeptember 10. 10:16, Nézettség: 114

                MONDD, NYALTÁL – E MÁR  KÉTGOMBÓCOS FAGYIT?   Mondd, nyaltál – e már kétgombócos fagyit, Mely olyan finom, csak dicsérni lehet. Ha még nem, hozd el Gyermeked és Nagyit Gyulára, ahol nyalhattok eleget.   Egy gombóc ára csak kettőszáz ötven Jó magyar forint, bárkinek megéri. Trécselhetsz, nézelődhetsz nyalás közben, Mely az itteni fagyisok’ dicséri.

hétfő, 2019. szeptember 9. 11:59, Nézettség: 86

              BEKÉKÜLT A BAL HÜVELYKUJJAM Azaz Németh Pali bácsi egy kicsit talán többet ivott a kelleténél.      Bakonyszentkirályon a Szülőfalumban van egy kis mellékhelyiség, házikó a Fácán vendéglő mellett a Bekéék udvarában.

péntek, 2019. szeptember 6. 10:53, Nézettség: 197

               LAKODALOM VOLT, DE NEM A MI UTCÁNKBAN BAKONYSZENTKIRÁLYON. Férjhez ment az Orsós János lánya a Csöpi        Ezt a történetet is már régen szerettem volna megírni, de más egyéb témák mellett mindig elhúzódott. Most azonban rászántam magamat, hogy bepötyögtessem a számítógépembe úgy, ahogyan egykor megtörtént.

szerda, 2019. október 30. 13:39
Nagyon érdekes,ha nem haragszol megosztottam,hadd olvassa más is.
szerda, 2019. szeptember 4. 14:37, Nézettség: 74

              „NÉGUS ÚR” ÉS AZ EGYSZERI BAKONYSZENTKIRÁLYI MENYECSKE Édesapám igaz történeteiből, általam megírva.      Áldott Emlékű Édesapámról éppen tegnap írtam egy születésnapos posztomban. Megemlítettem többek között azt is, hogy nagyon szeretett mesélni. Ezt a régi történetet is tőle hallottam évtizedekkel ezelőtt és sokat gondolkodtam a megírásán.

kedd, 2019. augusztus 27. 10:52, Nézettség: 87

              HA VALAKI CSAK AZT HISZI EL…   Ha valaki csak azt hiszi el, amit lát, Annak ajánlom, hogy jól gondolkodjon el Azon, hogy fejében, ha van, az ész zugát Látta – e már valahol, vagy nem érdekel, Hogy mit gondol magról, de hülyeséget Ne terjesszen a vakvilágba szüntelen. Tanúsítson oly hiteles emberséget, Amely megállja majd helyét a végeken.     Ifj.

kedd, 2019. augusztus 27. 09:57, Nézettség: 91

                HÁRFA HANGJA SZÓL…   Hárfa hangja szól olyan sejtelmesen, Mikor a lágy szellő elhozza felém Gyönyörű dallamát és én csendesen Hallgatom, ahogyan most jönnek elém   Emlékképeim a Mesevilágból, Melyet a „Csudalámpában” olvastam Egy olyan csodálatos szép világról, Ahol csak az álmaimban járhattam.

hétfő, 2019. augusztus 26. 09:46, Nézettség: 88

                A MÚLTAT ELFELEDNI… Nosztalgia, vagy valami más?   A múltat elfeledni soha nem szabad, Mert attól még minden tény bennünk megmarad. Aki szégyelli a megélt történelmét, Nem érdemli meg Jelenét és Jövőjét.

péntek, 2019. augusztus 16. 12:00, Nézettség: 425

              „OTT MEGY A MARI NÉNI VARRÓ GÉPE!” Gyermekkori emlékeimből      Ahogyan korosodik az ember, beleértve magamat is, egyre gyakrabban jönnek elő a gyermekkorunk olyan régi emlékei, amiket néha azt gondoltuk, már régen elfeledtünk, pedig az agyunk rejtekében ott lapulnak csendesen.

1247 bejegyzés | 10 / 125 oldal