Archívum

 

EGY FÉNYKÉP 1934 – BŐL

EGY FÉNYKÉP 1934 – BŐL

 

 

 

 

 

 

 

EGY FÉNYKÉP 1934 – BŐL

 

 

  Előszeretettel kutakodom mostanában Áldott Emlékű Édesapám irodalmi és fényképes hagyatékában. Jó látni Őt fiatalon, amikor már én is a hatvankilencedik évemben járok. Jó olvasni azokat a verseit, amik tükrözték az Ő igazi egyéniségét, Haza- Családszeretetét, Vallásos és egyéb olyan Hitét, amelyre méltán lehetek büszke. Az – az Örökség, amit rám hagyott, nekem olyan édes teher, amelyet halálomig örömmel fogok hordozni, és amit tudok ebből, másokkal is meg fogok osztani.

   Természetesen életében nem tudott számomra olyan válaszokat sem adni, amely akkor még nem merülhetett fel bennem, hiszen csak töredéke volt annak az anyagnak, amit velem akkor megosztott, illetve szóba került. A versi és egyéb, prózai írásai élik a maguk életét és sok olyan gazdagságot hordoznak magukban, amelyre nagyon sokan nem is gondolnak. Az irodalmi értékük ma már megkérdőjelezhetetlen, számomra mindenképpen még akkor is, ha természetesen személyemben bizonyára elfogult vagyok velük kapcsolatban. Most azonban nem az irodalmi értékeiről szólok, hanem visszakanyarodom a fennmaradt fénykép anyagokra. Nagyon sokszor láttam már őket, de amiről most beszélek, egy 1934 – ben, húsz éves korában készült felvétel. Egyike azoknak, amiről életében nem beszéltem vele arról, hogy kivel van lefényképezve.

   Azokkal nincs gond, amiken egyedül van, hiszen természetes a dolog, de mikor több személlyel van lefotózva és csupán általa megjelölt időpont van a hátlapján, akkor, hacsak idősebb korában nem találok egyezést az általam is ismert személlyel, akkor marad az, hogy nem tudom, ki lehet. Nyilván ebből adódik a kérésem is azok felé, főleg Bakonyszentkirályi és Cseszneki lakosokhoz, illetve innen elszármazottakhoz, hogy aki felismeri Édesapám mellett a másik személyt, valamiképpen jelezzen vissza, mert nagyon kíváncsi lennék rá. Lehet, hogy ez is valamelyik színdarabos felvétel, mert a háttérben a díszlet mintha a Cseszneki vár lenne fénykorában. Várom a reagálásokat, mert biztos vagyok benne, hogy valaki az élő, vagy már eltávozott rokonban, ismerősben felismeri Édesapám társát.

 

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Gyula. 2016. 05. 11. Szerda Délután 14: 34

 

U.I. A fényképen szemből a baloldali az Édesapám, Nagy Bálint, aki esetleg nem ismerte volna fel.

Szerkesztés dátuma: szerda, 2016. május 11. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 607


   


Tetszik