Archívum

 

MELLDÖNGETŐ MAGYARSÁGGAL… Gondolataim a Béke Világnapján így 69. évem felé közeledve

MELLDÖNGETŐ MAGYARSÁGGAL…  Gondolataim a Béke Világnapján így 69. évem felé közeledve

 

 

 

 

 

 

 MELLDÖNGETŐ MAGYARSÁGGAL…

Gondolataim a Béke Világnapján így 69. évem felé közeledve

 

Melldöngető magyarsággal nem mész semmire akkor, ha karosszékből szemlélve akarod megváltani a világot! Soha ne gondold azt, hogy nálad van a bölcsek köve és minden úgy szép és jó, ahogyan azt gondolod, mások véleményére pedig egyáltalán nem vagy kíváncsi. Ne tartozz azok közé sohasem, akik a saját vállukat veregetve harsogják azt, hogy:

 

„Fasza gyerek, aki a vállam veregeti!”

 

Ne hidd azt, hogy amelyik politikai oldalnak az ígérgetését elhiszed, hatalomra kerülve meghálálja neked, hogy segítettél ebben, pedig magasról tesz azokra, akik oda segítették és a szelektív emlékezetet tűzik ki zászlajukra akkor, mikor a „Fele sem igaz” – szóba kerül az ígéretükkel kapcsolatban.

Melldöngető magyarsággal nem jelölheted ki azt, hogy ki a „magyarabb – magyar” - itt és szétszórtan a Világban, hiszen ha a szavakat tettek nem követik, akkor ez is csak elszáll a légbe, mint minden más. Mire erre rájössz, akkor már valószínű késő lesz!  Ne mondj véleményt soha azokról, akiket személyesen nem, csak hallomásból, vagy a világháló „áldásossága” révén ismersz, hiszen nem tudhatod, hogy a valóságban ki áll az írás mögött, akit esetenként ócsárolsz politikai, vagy más nézetei miatt!

   Ezek a gondolataim nem személy és névhez kötötten kerültek megfogalmazásra, hanem az élettapasztalatom és a történések hatására születtek, amelyek folyamatosan foglalkoztatják az embereket. Azt azonban senki ne feledje, hogy aki segít az árkok ásásában még ha az csak képletesen szólva igaz, akkor a szakadék felé vezető úton nézzen vissza néha, hogy a vezénylő tábornokok követik - e a kijelölt úton? Lehet, hogy jó nagyokat röhögve mondják egymás között azt, hogy: „Ezeket a barmokat már megint jól átvertem!”

   Hangosan gondolkodva, de nem kioktató szándékkal írtam ezeket a sorokat. Mindenki azt értsen ki belőle, amit akar, mert ehhez nem lehet és nem is szabad használati utasítást adni, mert különfélék vagyunk és ez a jó, csak nem mindegy, hogy Békességben szeretnénk élni, vagy örök hadban állni a láthatatlan ellenséggel?

 

A BÉKE VILÁGNAPJÁN EZEK A GONDOLATOK KAVAROGTAK MOST DÉLUTÁN A FEJEMBEN.

 

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Gyula. 201. 09. 21. Szerda Délután 15: 55

Szerkesztés dátuma: szerda, 2016. szeptember 21. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 1,128


   


Tetszik