szerda, 2019. július 31. 20:57, Nézettség: 94

              VÉGRE KINYÍLOTT A MI TAVIRÓZSÁNK… Szerelmemnek, Tündérrózsámnak.   Végre kinyílott a mi Tavirózsánk, Erre vártunk az én Tündérrózsámmal, Drága Szerelmemmel és eljött hozzánk Ugyan nem tóból, csak szép mosolygással.   Egyszer majd önálló tavat készítünk, Hogy otthonosabban érezze magát.

vasárnap, 2019. július 28. 08:24, Nézettség: 117

              HARAPNI A SÖRT… Békéscsabai emlék.   Harapni a sört az külön tudomány, Teknikáját ha lehet, megtanulom. Eddig én úgy tudtam, ez csak koholmány, Mert a sört a torkomon legurítom,   Aztán ha leért, jöhet következő Frissen csapolva, üvegből kiöntve, De csak hidegen, langyosan nem nyerő A serital, mert akkor ki lesz köpve.

kedd, 2019. július 16. 12:44, Nézettség: 72

                A KIS HARANGOZÓ Gyermekkori emlékeimből.      Ahogyan múlnak az évek, évtizedek mögöttem, egyre jobban előjönnek azok a régi szép emlékeim, amik Szülőfalumhoz, Bakonyszentkirályhoz kötnek.

kedd, 2019. július 9. 18:07, Nézettség: 105

                FEHÉR FELHŐGALAMB REPÜL A LÉGEN…   Fehér felhőgalamb repül a légen Át kecsesen és szépen, mint aki nem Törődik azzal, hogy mi is volt régen, Mikor az alanti földi világ sem Volt még ennyire összezavarodva, Épp ezért lehetett nyugodtan, szépen Élni, Gyűlöletet Nem Hangoztatva, Egymást Mindig Tisztelve, Békességben.

hétfő, 2019. július 1. 11:11, Nézettség: 113

              A TAVIRÓZSÁT NEM LEHET MEGUNNI… Szerelmemnek.   A Tavirózsát nem lehet megunni, Hiszen szépsége mindig felvidámít. Tündérrózsát mindig lehet szeretni Mert szíveket - lelkeket is megsimít.   Valahányszor Gyulán Hunyadi – tónál Járok, meg kell állni pár percre kicsit, Hiszen már az elképzelt valóságnál Jóval csodálatosabb, ahogy virít.

csütörtök, 2019. június 27. 10:35, Nézettség: 80

                ÖREG „HÉBÉR” LÓG A FALON EGYEDÜL…   Öreg „Hébér” lóg a falon egyedül A kamrában, már nem használja senki. Használatba talán soha nem kerül, Jelenleg a kopott falat díszíti.   Hajdanában Édesapám hordóból Véle a finom borocskát kiszívta, Amely aztán üvegből és kancsóból  Kiöntve került a tiszta pohárba.

szerda, 2019. június 26. 11:28, Nézettség: 91

                „KIÜLTEK A VÉNASSZONYOK A PADRA…”      Megnyugtatom a nyájas olvasót, hogy nem fogok dalra fakadni. Nem csupán azért, mert szégyellnivaló lenne a hangom zeneileg, hisz hála Istennek, azért a génjeimben örököltem valamicskét Áldott Emlékű Édesapám jó nótás alkatából. Nem szándékom csúfolódni sem az idősebb Hölgyeken, hiszen jelenleg már én is a 72.

csütörtök, 2019. június 20. 10:20, Nézettség: 105

              TALÁN MÉG MINDEN  ZIRCI SEM ISMERI… A Gyönyörű Székely kapuról jut eszembe.   Talán még minden Zirci sem ismeri, Hogy ott pompázik ez a gyönyörűség. Aki egyszer meglátja, megkedveli, Hiszen az a bevésett nagyszerűség   Teszi olyanná, amely csodálatos Színfoltja a Bakony Fővárosának.

szerda, 2019. június 19. 17:10, Nézettség: 76

                Valamikor nagyon régen elkezdtem egy fantasztikus regény írását, ami akkor abbamaradt. Ma került ismét a kezembe, illetve a gépre elmentett anyagok közül néztem bele ismét.

péntek, 2019. június 7. 18:50, Nézettség: 104

                EGY PÁPAI DIÁK VÉGZETES SZIKLAMÁSZÁSA  A BAKONYBAN 1908. MÁJUS 28 – ÁN.      Régen jártam már a Bakonyban a Cuha völgyében, amely hosszan elhúzódik Vinye irányába. Ördögréten meg főleg régen, hiszen gyermekként sokszor, diákként pedig, a mai szóhasználattal élve „diákmunkán” több éven keresztül, hogy egy kis pénzt keressek magamnak a nyári szünetben.

1246 bejegyzés | 11 / 125 oldal