Archívum

 

55 ÉVES ÁLTALÁNOS ISKOLAI TALÁLKOZÓ BAKONYSZENTKIRÁLYON 2017. 07. 15 – ÉN

55 ÉVES ÁLTALÁNOS ISKOLAI TALÁLKOZÓ BAKONYSZENTKIRÁLYON 2017. 07. 15 – ÉN

55 ÉVES ÁLTALÁNOS ISKOLAI TALÁLKOZÓ BAKONYSZENTKIRÁLYON 2017. 07. 15 – ÉN

 

    Nagy napra készülődve értünk Bakonyszentkirályra a „Fácán Vendéglőbe” 2017. Július 15 – én. Itt tartottuk ugyanis az 55. Éves Általános Iskolai Találkozónkat.

 A rendezvény szerény személyem szervezésében jött létre, amit ma már Gyuláról vezényeltem le, hiszen már ott élek ötödik éve. Kezdettől fogva részt vettem az Osztálytársak rendszeres összeverbuválásában. Az 5 éves találkozót velem együtt férfitársaim katonáskodása meghiúsította, de a 10 évestől kezdve már 5 évente rendszeressé váltak az összejövetelek Szülőfalunkban a kis Bakonyi községben, Bakonyszentkirályon. A legelején Sulyok Irénnel, később pedig már egyedül vágtam neki a szervezési feladatoknak, állandóan felfrissítve az osztálytársak és tanáraink lakhely és telefon adatait, ezzel is megkönnyítve minden alkalommal a sikeres lebonyolítást. Már régebben, 1992 - ben egy Emlékkönyvet is elindítottam, amely kezdetektől napjainkig rögzíti írásban és fényképekkel illusztrálva az eseményeket.

    Köszöntőm elején szokásunkhoz híven most is egy perces néma felállással adóztunk az elhunyt diáktársak és tanáraink emlékének.

 Miután elfogyasztottuk a finom vacsorát és leöblögettük a torkunkat különféle hűs nedűvel, utána kezdetét vette a véget nem érő beszélgetés és az Emlékkönyv nézegetése. Derültséget okozott néha, ha valaki nem ismerte fel a 12 – 13 éves önmagát, vagy az osztálytársain is elgondolkodott, hogy vajon ki lehet? Mielőtt még az est jótékony sötétsége ráborult volna a tájra, a Fácánnal szemben felállított Szent István király szobránál egy közös fotó erejére összeálltunk tanárainkkal, majd folytattuk az emlékek felidézését.

    A mostani alkalomra a szervezés időszakában elkészítettem egy Facebookos Találkozó Csoportot is, az alábbi címmel: 55 ÉVES ÁLTALÁNOS ISKOLAI TALÁLKOZÓ BAKONYSZENTKIRÁLYON 2017. 07. 15 – ÉN.

Az oldal elérhetősége az alábbi linken megtalálható:

 

https://www.facebook.com/groups/1924344211115134/

 

Mostanra már elég sok anyagot felettem a régebbi időkből és ezt folytatni szeretném majd, kiegészítve a mai Találkozó dokumentumaival is.

 Búcsúzáskor most is megfogadtuk, hogy 5 év múlva újból találkozni fogunk vagy itt, vagy más helyyen, de kitartóan, nem lankadó lelkesedéssel. Amíg bírom, természetesen továbbra is számíthatnak a szervező munkámra Tanáraink és Osztálytársaim egyaránt, Mindhalálig.

Egy kis statisztikai adat a jelenléti ív alapján a diák résztvevőkről és a megjelent Tanárainkról:

 

Az osztály létszáma 25 fő volt.

Elhunyt: 7 fő

Jelen volt: 9 fő osztálytárs és 5 fő Feleség, illetve Férj.

Igazoltan távol volt külföldi utazás miatt: 1 fő.

Igazolatlan hiányzó: 8 fő. (Közülük még egyik találkozón sem vett részt 4 fő)

A Tanári kar részéről pedig 2 fő Tanárnő tisztelt meg bennünket jelenlétével.

   A Találkozó köszöntőjéről készített videó felvételem megnézhető az alábbi linkre kattintva:

 

https://www.youtube.com/watch?v=2IAvwpn19lY

 

 

Nagy Bálint

 

Gyula. 2017. 07. 18

 

További felvételek láthatók az alábbi linkre kattintva:

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1948661672016721&type=1

 

 

 


Szerkesztés dátuma: kedd, 2017. július 18. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 770


   


Tetszik