Archívum

 

A PARÁZSON JÁRÁS NEM MISZTIKUM. Avagy egy kis válaszféle a szkeptikusoknak(kétkedők).

A PARÁZSON JÁRÁS NEM MISZTIKUM.  Avagy egy kis válaszféle a szkeptikusoknak(kétkedők).

 

A PARÁZSON JÁRÁS NEM MISZTIKUM.

Avagy egy kis válaszféle a szkeptikusoknak(kétkedők).

 

 Hétfőn megosztott „Parázson járni” – című versemhez többen hozzászóltak és elismeréssel illették, hogy én is letudtam ezt a már régebbi elhatározásomat. Voltak olyanok is, akik szkeptikusan hozzáállva, nem ismerve a miértjét ennek, fejezték ki a véleményüket, mondhatnám azt is, rosszallásukat.

 

PARÁZSON JÁRNI

CSODÁLATOS DOLOG…

A Gyomaendrődi Parázson Járásom Emlékére.

 

Parázson járni csodálatos dolog,

Mikor izzik alattad ez a szőnyeg.

Szíved ilyenkor hevesebben dobog,

De a feladattól nem torpanhatsz meg,

 

Mert ha az erődet összegyűjtötted,

Hogy teljesítsd, amit önként vállaltál

Nincs visszaút, teljesítés előtted

Áll, hogy jobb legyél mai nap magadnál.

 

A parázsszőnyeg túloldalán már vár

Kedvesed ölelő karjaival és

Csókjaival, amely számodra immár

 

Azt jelenti, hogy Tűzzel Eggyé Válva

Létezel a Jelenben és Jövőben

Tűzkeresztséggel a Haza Javára.

 

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Gyula. 2019. 09. 23. Hétfő Reggel 7:05

 

https://www.youtube.com/watch?v=2ygLr9FPUV8&feature=youtu.be

 

Azok számára megpróbálom most összefoglalni ennek a lényegét röviden:

   Immár több mint 14 éve annak, hogy a Békés – megyei térségbe, mikor az Alföld Gyöngyszemébe Gyulára kezdtem rendszeresen járni, itt ismerkedtem meg olyan közösségekkel, amikkel Zirci 33 éves létem alatt nem találkoztam. Előtte a dobolást zenekari hangzás részekén ismertem csak, de itt belecsöppentem egy olyan világba, ahol számomra egy új fogalom került a szótáramba, mégpedig az, hogy: DOBKÖRÖK. Akkor még csak viszonylag ritkábban kerültem velük egy közösségbe a későbbi Párom, az én Szerelmetes Tündérrózsám, Terikém révén, akivel immár az idén December 21 – én lesz 7 éve, hogy együtt is vagyunk. Többször részt vettünk Országos, Nemzetközi, Megyei és Települési Magyarság Találkozókon, Dobkörös Rendezvényeken, Szertartásokon, ahol számomra egy új fogalommal, az úgynevezett tűzzel való eggyé válással, a Parázson való mezítlábas átkeléssel is találkoztam. Többször fényképeztem, filmeztem is ezeket és lassan érlelődni kezdett bennem a gondolat, hogy én is részt szeretnék venni rajta úgy, hogy nem riadok vissza a parázs forróságától, melegétől sem.

   Szombaton, 2019. 09. 21 - én Gyomaendrődön a Napfény - Tanyán elérkezettnek láttam az időt arra és megvolt bennem az – az elszánás, hogy legyőzzem minden félelmemet, ami eddig visszatartott, hogy részt vegyek ezen a felemelő szertartáson. Köszönöm szépen Fehérholló Öskünek, hogy úgy felkészített mindnyájunkat a parázson való átkelésre, hogy nem volt bennünk félelemnek még a szikrája sem, amikor egyesével odaállva és az utasításokat megfogadva, a megfelelő légzési gyakorlatok elvégzése után nekiindulhattunk a rövid útnak az izzó parázsszőnyegen.

A döntés joga, adott esetben az enyém is az volt, hogy tisztelettel közelítsünk a tűzhöz, hallgassunk a belső hangunkra, amely azt mondja, ha közben elveszítjük a kitűzött célunkat szemünk elől, akkor nagy a veszélye annak, hogy megéghetünk. Akár hiszi, akár nem az olvasó, főleg aki szkeptikus ezen a téren is, mert a parázs 400 – 1200 fokon izzik, tényleg iszonyatos hőmérsékletről van szó az emberhez képest, amely mutatja, hogy bizony ez nem tréfa, tűzről van szó.

   Utólag már bátran elmondhatom, egy pillanatra sem fordult meg a fejemben annak a gondolata, hogy visszakozzak, mikor a parázsszőnyeg elején álltam, mert le akartam és le is győztem mindazt, ami visszatartott volna ahhoz, hogy visszalépjek a feladattól. A túloldalon pedig várt a Párom Terike és még a mosolygós tekintette is azt sugallta, hogy nem lesz semmi baj, jöhetsz, várlak és én is erőt adok neked ehhez. Úgy is történt és immár elmondhatom, hogy én is eggyé válva a tűzzel, átestem ezen a keresztségen is.

Aki nem hiszi, járjon utána és tegye próbára magát, de ne úgy induljon neki, hogy majd én megmutatom, hogy milyen bátor vagyok, mert akkor lehet, hogy talp égés lesz a következménye az elhamarkodott hősködésnek.

 

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Gyula. 2019. 09. 25. Szerda Délelőtt 9:00

 

Még több fotó látható a parázson járásomról az alábbi linkre kattintva:

 

https://www.facebook.com/balint.ifjnagy/posts/2797635506937741

 

 

 

 

Szerkesztés dátuma: szerda, 2019. szeptember 25. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 533


   


Tetszik 1 Nagy Bálint kedveli
Nagy Bálint