2013 -

hétfő, 2013. szeptember 2. 12:10
HA VALAMIT NEM TUDUNK…
SPONTÁN JÖTT REGGELI GONDOLATOK

Ha valamit nem tudunk, az nem biztos, hogy nem létezik, sőt… Ha valaki csak azt hiszi el, amit lát, semmit sem ér az élete, mert állandóan kétségek gyötrik. (Lásd: Van neked eszed? - Persze hogy van! – Láttad már valamikor?) Ha valamire látszólag nincs logikus magyarázat, sohasem szabad elvetni és tagadni, mert attól még nagyon is működhet a dolog, bármi legyen az. Vitatkozni lehet bármiről, csak az a kérdés, hogy a vitapartner mennyire vakon hisz a saját igazában, mint a racionális ellenérvekben, amelyek megpróbálnak rávilágítani az igazság lényegére. Az elvakult „csak” szindróma a legegyszerűbb a világon annak elleplezésére, hogy mennyire nem vagyunk képben egy – egy téma vitatása közben. Egy valamiben sohasem szabad, legalábbis szerintem nem érdemes vitatkozni, mégpedig az Isten személyének a kérdése. Ugyanis egyik oldal sem tudja kézzelfoghatóan és meggyőző erővel bizonyítani a saját igazát és csak késhegyig menő veszekedéssé fajulhat a végeláthatatlan diskurzus. Ennek a kérdésnek, Szentnek és Sérthetetlennek kellene lenni és maradni az idők végtelenségéig. Természetesen az általam hirtelenségében elmondottakkal nem szükségszerű egyetérteni, mert mindig tiszteletben tartottam, ma is tartom az ettől eltérő és más véleményeket.

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

Zirc. 2012. 04. 14. Szombat reggel 8:51
szombat, 2013. szeptember 7. 17:13
Megtehettem volna. Soha nem fogjuk föl igazán az ilyen mondatnak az értelmét. Valójában életünk minden pillanata tartogat valamit, ami megtörténhetne, és mégsem történik meg. Rengeteg mágikus pillanat van, amit nem is veszünk észre, mígnem a sors keze - teljesen váratlanul - megváltoztatja az egész életünket.
Minden egyes pillanat az élet mozaikköve - világos és sötét, színes vagy kopott, arany vagy ébenfekete. És ahogy a mozaikot is csak egész képként a távolról szemléljük, és csak ritkán vesszük szemügyre egyenként a művészien egymás mellé rakott kövecskéket, ugyanúgy nem látjuk a pillanatot sem, melynek mindent köszönhetünk. Amit életnek nevezünk, az végül is nem más, mint számtalan pillanat gyűjteménye.
szerda, 2013. szeptember 11. 19:11
Kedves Marika!
Köszönöm szépen, hogy az írásom továbbgondolásra sarkallt Tégedet is-:)))
hétfő, 2013. szeptember 2. 11:14, Nézettség: 827

MÉCS LÁSZLÓ BAKONYSZENTKIRÁLYON       Egy nagyon kedves élményemet szeretném megosztani az olvasókkal, amely máig tartó mély nyomot hagyott bennem. Egy nagyszerű, talán az évek, évtizedek során méltatlanul elhallgatott, mellőzött katolikus papköltővel való találkozásom volt ez az élmény, örökre szóló emlék. Édesapám festőművész barátja, dr. Koperniczky Dr. (Enyi) István 1970.

hétfő, 2013. szeptember 2. 11:07, Nézettség: 1886

„ AZ ÉN MIATYÁNKOM” IGAZI SZERZŐJE TÁNCZOS KATALIN   AZ ÉN MIATYÁNKOM   Mikor a szíved már csordultig tele, Mikor nem csönget rád soha senkise, Mikor sötét felhő borul életedre, Mikor kiket szeretsz, nem jutsz eszükbe: Ó, „Lélek”, ne csüggedj! Ne pusztulj bele! Nézz fel a magasba – reményteljesen, S fohászkodj: MI ATYÁNK! KI VAGY A MENNYEKBEN…   Mikor a magányod i...

hétfő, 2013. szeptember 2. 10:51, Nézettség: 936

LEHET VAJON NEMZETBEN GONDOLKODNI, NEMZETTÉ VÁLNI 2013 – BAN?         Családunkban sokszor emlegették a következő megfogalmazást: „Vastagnyakú kálomista!” Ha valaki nem tudná mit jelent”magyarra” fordítva, elmondom:    Azt jelenti, hogy makacsul ragaszkodik a saját véleményéhez az utolsó pillanatig is, amíg meg nem tudják győzni annak tarthatatlanságáról.

hétfő, 2013. szeptember 2. 10:38, Nézettség: 1337

 ISTENEM OTT FENT A MAGAS ÉGBEN… Ima Magyarországért   Istenem ott fent a magas Égben, Trónusodon ülsz nagy fényességben. Szánj meg minket, a mi kis Hazánkat, Fordítsd újra felénk az orcádat. Szeretetet- Békességet kérünk, Erre vágyik a mi magyar népünk.   Istenem ott fent a magas Égben, Lakozol ott fénylő dicsőségben.

hétfő, 2013. szeptember 9. 07:50
"Ne gondoljon soha háborúkra." már ez jobbá tenné a világot.
kedd, 2013. szeptember 10. 15:16
Kedves András!
Jobbá bizony, én is így gondolom-:)))
kedd, 2013. szeptember 10. 18:04
Kedves Bálint!
Pedig ez nem is nagy megerőltetést okozna az embereknek (bár bizonyos érdekkörök nem így gondolják) és rengeteg szenvedést meg lehetne spórolni.
hétfő, 2013. szeptember 2. 09:21, Nézettség: 962

MAGASAN SZÁLL A SÓLYOM… VÉREIM MAGYAROK Dalszöveg   Magasan Száll a Sólyom a Kárpátok Felett, Hozza Magával Azt a Fontos Üzenetet, Melyet Olyan Sóvárogva Régóta Várunk, Mert Számunkra Ez Lehet Végső Megoldásunk. Nincsen Már Békesség e Szétszabdalt Hazában, Nagy Szakadék Tátong Szeretett Hunniánkban.

hétfő, 2013. szeptember 2. 08:02, Nézettség: 1344

NINCS MÁR APÁM, ANYÁM IS ITTHAGYOTT… ŐK ADNAK NEKEM HITET ÉS REMÉNYT MINDÖRÖKRE   Nincs Már Apám, Anyám Is Itt Hagyott, De Én Még Élek, De Van Hazám - Szerelmem És Szabadságot Remélek Ami Ma Még Nem Nevezhető Annak, Mert Tovaszállt: Ránk Rovott Kötelességek Vannak, Jogot Nem Talált Ki Keresett, Mert Úri Gőggel Saját Képre Írták, A Morzsákat Pedig a Népünk Lába Elé Dobt...

hétfő, 2013. szeptember 2. 07:37, Nézettség: 775

A KÉTLAKI PARASZT – KŐBÁNYÁSZ ÉDESAPÁM            Keserves esztendők voltak 1952 – ben. Az igaz, hogy akkor még négyéves kis emberpalántaként tekintettem a világra, de már sok mindent láttam és megéltem. Természetesen a legtöbb mégis a szüleim által később elmondottak alapján rögződött meg az elmémben.

hétfő, 2013. szeptember 2. 07:38
A képen az alsó sorban balról a második az Édesapám-:)))
hétfő, 2013. szeptember 2. 07:32, Nézettség: 997

A BÖLCSŐ            A családi házunk velem egyidős, vagyis közös múltunk, titkaink vannak még most is. Szüleim a II. Világháború után 1947 – ban vettek meg egy volt uradalmi épületet, amely egy kis mesterséges domb tetején épült. Valamikor szeszgyár volt ott, ami az évek során eléggé leépült, ezért eladásra kínálták fel.

hétfő, 2013. szeptember 2. 07:29, Nézettség: 828

MAGYARNAK LENNI…    Magyarnak lenni olyan csodálatos dolog, Itt minden fa és fűszál énreám mosolyog. Magyarországról elmenni soha nem fogok, Mert ez az én Hazám, jobbat sehol nem kapok. Csodás hegyvölgyes Bakonynak szülötte vagyok, Tiszta éjszakákon ragyognak rám csillagok.

102 bejegyzés | 10 / 11 oldal « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 »