2014 -

vasárnap, 2014. február 23. 16:26, Nézettség: 818

KÉT ÉVE MENTÉL EL… Drága Édesanyámra emlékezve   Két Éve Mentél El Drága Édesanyám,  Mosolygós Orcád Csak Még Egyszer Láthatnám. Magamhoz Ölelnélek, Mint Egykor Régen, Mikor Éretted Ragyogott Nap az Égen Olyan Fényesen, Ahogyan Tán Sohasem, Mert Nekem is Vidámabb Volt az Életem.

péntek, 2014. február 21. 11:09, Nézettség: 742

             SZERETNÉK HINNI A BÉKESSÉGBEN…   Szeretnék Hinni a Békességben, Mikor a Magyar Újra Testvér Lesz. Szeretnék Hinni a Tisztességben, Mikor Magyar Semmi Olyat Nem Tesz,   Amivel Szakadékokat Mélyít Olyan Emberek Közé, Akik Még Egymást Meglátva Poharat Készít Mert Úgy Szerette Nem is Olyan Rég.

péntek, 2014. február 21. 08:28, Nézettség: 677

            IGAZSÁG ÉS JOG NEM MINDIG EGY ÚTON JÁRNAK…   Igazság és Jog Nem Mindig Egy Úton Járnak, Van Mikor Aljasul Hatalmat Kiszolgálnak. Jusztícia! Hol Vagy Ilyenkor Mérlegeddel? Mi Van Ilyenkor az Igazságérzeteddel?   Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Gyula. 2014. 02. 21. Péntek reggel 6: 50

szerda, 2014. február 19. 20:01, Nézettség: 872

           FAKUTYA   Emlékeimben sokszor látom Apámat, Ahogyan húzza le véle a csizmákat. Priccs aljáról előhúzza a fakutyát, Egyik lábával megtámasztja az alját. Másik sarkát belehúzza tetejébe, És a csizma már ott is van a kezébe. Segítségével a másik is lekerül, Arca pedig ettől vidáman felderül.

kedd, 2014. február 18. 09:52, Nézettség: 675

              „MONDD, TE KIT VÁLASZTANÁL?”…   „Mondd, Te Kit Választanál?”, Mert én Ma Még Nem Tudom. Kire Voksoljak Majd? A Rosszra Most Nem Akarom Rakni Jelemet a Valódi Való Világban.

szerda, 2014. február 19. 10:18
"Mert én Ma Még Nem Tudom."
Amennyiben most nem tudod, apám szerint: "majd ha több eszed lesz fiam megtudod!


szerda, 2014. február 19. 15:14
Kedves István!
Ha fiatalabb lennék, akkor talán még hajlanék is Édesapád tanácsát megfogadni. Hidd el, okom van azt mondani, amit leírtam, hisz átéltem már annyi beígért "Jobb Világ lesz majd, ha én kerülök hatalomra!" - változtatást győzelem esetén jobbról és balról. Garancia sajnos ma sincs semmi olyan változásra bárki győz, ami szélesebb néptömegek számára meghozza az érdemi változást. Köszönöm szépen, hogy megtiszteltél soraiddal-:)))
Szeretettel: Bálint
csütörtök, 2014. február 27. 14:48
Kedves István! - és Vince István,
Még soha, egyetlen egy, az országgyűlésbe igyekvő képviselő nem hazudott, amikor az idézett mondatot - "Jobb Világ lesz majd, ha én kerülök hatalomra!" - a választói előtt gyakran ismételgette.
Miért?
Mert az ő számára valóban jobb világ lett. Napóleonnak tulajdonítják a mondást, amit a választásokkal kapcsolatban itt is el lehet mondani:
"A közkatonák nyerik meg a háborút, de a had-vezetők húznak hasznot belőle."
A "demokratikus"-nak csúfolt választás a pártoknak a választás napjára élesedő háborúja.
A nyerő csapat sleppje, a szűk brancs, akik leosztják egymás között a hivatalokat, tisztségeket, a koncot. ők húzzák a hasznot.
A többi, a választók, az asztalról lehullott morzsákból csipegethetnek, attól függően, hogy az asztalnak közelebbi, távolabbi részén miként helyezkednek.
Előny, a korábbi századokhoz képest, hogy manapság kiment a divatból, hogy az alulmaradtak nádfedeles házait adószedéskor felgyújtsák.

Az Isten békességét a Feltámadt Krisztus Jézus befogadása által elnyertek pedig mindennek tudatában egyedüli hatalomnak továbbra is az élő Istent tartják. Akinek kezében van a világ sorsa.
A felső tízezernek (százezereknek) megannyi dőzsölése sem hozhat oly békességet és nyugalmat, mint amilyennel bír az üdvözültek serege, akiknek kilétét nem a földi emberek ítélgetése szabja meg.

Igazi változás csak akkor lehetne, ha ez utóbbiak, keresve egymást - egymásra lelve, egy akarattal egyesülnek.
hétfő, 2014. február 17. 10:51, Nézettség: 751

             AKÁCAINKAT NEM ENGEDJÜK… Akácirtást akarsz, Brüsszel?   Akácainkat Nem Engedjük Brüsszeli Aktakukacok! Mondjátok, Mit Vétettek a Mézet - termők? Válaszoljatok! El a Kezekkel Magyar Akácoktól Bürokraták Hada! Nem Engedjük, Hogy Eltűnjön a Gyönyörű Fáink Illata!   Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Gyula. 2014. 02. 17. Hétfő délelőtt 9: 20  

péntek, 2014. február 14. 15:09, Nézettség: 614

              VALENTINUSSÁGOM TÖRTÉNETE      Számomra minden évben a Február 14 már régen nem azt jelenti, mint régen, hiszen egykoron csak egyszerű Bálintként jöttem a világra és sokáig én voltam a „Kisbálind” a falumban.

szerda, 2014. február 12. 10:39, Nézettség: 615

                 ELÁRULNI HAZÁMAT…   Elárulni Hazámat Soha Nem Fogom, Árulóvá Válni Soha Nincsen Jogom, Mert Ha Ilyet Tennék, Amit Nem Akarok, Sújtson Le Rám az Isten Keze Magyarok! Hazám És Népem Annál Jobban Szeretem, Mert Így Szétszaggatva Is Mindig Kell Nekem!   Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Gyula. 2014. 02. 12. Szerda délelőtt 9: 37  

szerda, 2014. február 12. 09:45, Nézettség: 601

                LÍRIKUS ALÁZAT…    Vers olyan legyen, Mint a frissen sütött jó Illatú kalács. Ízlelgesse az ember,  Csettintsen a nyelvével   Miközben olyan Áhítattal kóstolja, Mintha Mennyei Manna érintené az Éhes, szomjas ajkait.   Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Zirc. 2006. 02. 04  

szerda, 2014. február 12. 08:42, Nézettség: 740

         SZÓL A RIGÓ…   Szól a rigó, nádi rigó, itt van már a kikelet, Tópartján az öreg halász óvatosan lépeget. Kikötve vár kis csónakja várja már a gazdáját, Öreg halász meg a válláról leveszi a szákját Mikor odaérve a horgászbotja is lekerül, A derék ember fáradtan csónakja mellé leül.

15 bejegyzés | 1 / 2 oldal « 1 2 »