2014 -

péntek, 2014. május 9. 14:11, Nézettség: 712

            A HALÁLOMAT AKARJA, MESTER ÚR? Életképek Ipari Tanuló időmből I.              Ennyi év távlatából visszaemlékezni az embernek arra mikor inaséveit járta, nem mindig sikerül úgy, hogy ne akarjunk utólag belemagyarázni a megtörtént eseményekbe.

péntek, 2014. május 9. 08:01, Nézettség: 936

             TISZTELETES ÚR DILEMMÁBAN VAN.   ÁLDOTT EMLÉKŰ GYŐRI KÁROLY NAGYTISZTELETŰ ÚRRA EMLÉKEZVE          Városi embereknél talán nem volt szokásban, de faluhelyen nagyon sok embernek, családnak volt valamilyen ragadvány neve a valóságos mellé.

péntek, 2014. május 9. 08:04
Kedves Barátaim!
A fényképen a jelenlegi Parókia látható Bakonyszentkirályon. Győri Károly Nagytiszteletű Úr idejében még a régi volt a helyén. Jobbra mellettük laktak L. Nagy Sándorék-:)))
Szeretettel: Bálint
szombat, 2014. május 10. 01:34
Persze, az adományozó, a szűk család tudta, hogy ők adtak a Templom javára, mert a kihirdetéssel egyidejüleg ők is jelen voltak.
Istentisztelet után a helybéliek meg szokták beszélni a Templomban aktuálisan őket érintő dolgokat. Ezt az ominózus megfogalmazást is jól megtárgyalhatták, bizonyítja, hogy fél évszázad elteltével is élénk emlékezetben van.
Jót derülhettek hetekig a finom, szemérmes megfogalmazáson, a szószéken ki nem mondott "Lisztes", aki Nagy Sándor, "mellettem". Értelmes és frappáns megfogalmazás, különösen húsvéti igehírdetés után. A nagytiszteletű úr, mint Krisztus képviselője, s "mellettem" az említett adakozó. Mennybe vétetett az Istenben megboldogult "mellettem" (L.) Nagy Sándor.
Ezt az adomát mint a Feltámadt Krisztus szolgája, - szállóigeként tovább is örökítem, "mellettem" Nagy Bálint - testvérem!
Derűvel és barátsággal
csütörtök, 2014. május 8. 11:38, Nézettség: 727

              A MŰTÉT NEM LETT MEGKÖSZÖNVE…          1987 januárjában Édesapámat prosztatával műtötték a Megyei Kórházban. Mikor kiengedték, egy hét múlva vissza kellett mennie kontroll vizsgálatra. Fázósan húzta össze a nagykabátot a nyakánál, mert nagyon hideg volt az utcán, mikor a buszpályaudvar felől ballagott a Kórház felé.

csütörtök, 2014. május 8. 08:54, Nézettség: 711

           SZERETEM HAZÁMAT…   Szeretem Hazámat Akkor is, Ha Gyakran Belém Szúr a Tövis, Mikor Látom, Ahogy Rabolják, Gátlás Nélkül Kiárusítják.

kedd, 2014. május 6. 10:12, Nézettség: 668

           Steigerwald István Festőművész - Grafikus Barátomnak Sok szeretettel ajánlom-:)))  Bálint   ÚJ BARÁTRA TALÁLNI… Azoknak, akik csalódtak a Barátságban   Új Barátra Találni Nagyszerű Dolog, Hisz Manapság a Bizalom Fogyóban Van, Mert Szökőkút Vize is Hiába Csobog Ha Úgy Érzed, Hogy Életed Már Céltalan.

hétfő, 2014. május 5. 10:23, Nézettség: 752

              ÖRÖK REMÉNY…   Örök Remény Lakozik a Szívemben, Mert Vesztes Fél Állva Soha Nem Leszek. Mindig Lesz Kitartó Erő Lelkemben, Ha Erőszakkal Térdre Kényszerítnek,    Árulóvá Válni Akkor Sem Fogok, Mert Szülőhazámat Nagyon Szeretem. Szabad Gondolatért Tollal Harcolok, Istenünk Feladatul Adta Nekem.

vasárnap, 2014. május 4. 10:59, Nézettség: 941

           ÉDESANYÁM, HIÁNYZOL NAGYON…   Édesanyám, Hiányzol Nagyon, Most is Szeretlek, Mert Te Nagyon Kedves Vagy a Megsebzett Szívemnek. Nagyon Közel Álltunk Egymáshoz Míg Köztünk Éltél, Mikor Még Jól Voltál, Drága Apámról Meséltél.

szombat, 2014. május 3. 08:42, Nézettség: 830

           ISMÉT SZÓLT A REFORMÁTUS TEMPLOM NAGYHARANGJA          1924 – ben Bakonyszentkirály ( Veszprém Megyében van Zirctől 16 kilométerre Győr irányába ) még nem ezen a néven szerepelt. Ekkor még a falu két részből állt, Magyar és Németszentkirályból.

szombat, 2014. május 3. 08:45
Kedves Barátaim!

A felvételen a Bakonyszentkirályi Református Templom látható. Valószínűleg a két Világháború között készült és nem színes, hanem színezett a fotó-:)))

Szeretettel: Bálint
péntek, 2014. május 2. 16:42, Nézettség: 761

            KILENC ÉVE MÁR, HOGY SZERETLEK… Szerelmemnek Örök Hűséggel   Kilenc Éve Már, Hogy Szeretlek Kedvesem, Hisz Bearanyozod Szívemet Azóta. Bebizonyítottuk, Hogy ez a Szerelem Gyönyörűn Virágzik, Mint a Piros Rózsa Kis Házadnak Udvarában Olyan Szépen, Ahogyan Mesében is Megírták Egykor.

19 bejegyzés | 2 / 2 oldal « 1 2 »