2015 -

szombat, 2015. július 25. 12:02, Nézettség: 814

                KEDVES BARÁTAIM! Szeptember másodikán lesz tíz éve, hogy ezt a versemet írtam, de érdemben semmi nem változott. Kormányok jöttek mentek balról jobbra, de az állapot továbbra sem megy olyan pozitív irányba, amilyet megérdemelne ez a kicsire zsugorított Magyar Hon Népének Többsége...

csütörtök, 2015. július 23. 17:48, Nézettség: 871

              GYULA VÁRA MADÁRTÁVLATBÓL IS SZÉP… Gondolataim egy fényképet nézve   Gyula vára madártávlatból is szép, Hisz odafentről az egész látszik. Falait ostromolta a török nép, De ma már ott csak ostromosat játszik   Az utókor Kerecsényit követve, Aki védte a várat vér hullatva, Végül a védőket kiéheztetve, Szabad elvonulás helyett elfogta.

kedd, 2015. július 21. 10:23, Nézettség: 859

                MENNYI SZÉPSÉG ÉS BÁJ… Egy Gyönyörű, fába vésett szobrot nézve   Mennyi szépség és báj költözött belé, Mikor ez a fa újra élni kezdett. A fafaragó mester azt kérdezé: A várandóság szép, kiteljesedett   Formájában fába belevéshető, Vagy lesznek, akik majd fejük fordítva Legyintenek és mondják felejthető, Mert a nő nem szép, pocakját felfogva.

hétfő, 2015. július 20. 15:31, Nézettség: 803

              IDESANYÁM SÜSSÖN NEKEM PUFFANCSOT! Édesanyámra emlékezve            Már én sem vagyok ifjú ember a magam majdnem hatvanegy évével, de Szeretett Édesanyám május 14. – én lesz 87 éves, ha az Isten is megsegít bennünket ezen a téren. Minden pillanatának örülünk, mikor együtt lehetünk.

péntek, 2015. július 17. 10:39, Nézettség: 1200

                MASINÁLÁS (Cséplés)            Lehet, hogy nem mindenkinek fog beugrani elsőre a cím meghatározása, de ne keseredjen el. Az sem baj, ha sohasem hallott róla, mert főleg városi emberek számára még régen sem volt annyira ismert, manapság pedig faluhelyen sem tudja az új nemzedék a jelentését.

szombat, 2015. július 11. 12:03, Nézettség: 867

                MODERN ALKOTÓI ÉRTELMEZÉSE  JÉZUS KRISZTUS KERESZTREFESZÍTÉSÉNEK Elnézést kérek, ha valakit esetleg megbántok ezzel az írásommal        Mindig is kedveltem azokat az alkotásokat, amelyek azt próbálták műveikben kifejezni, hogyan nézhetett ki Jézus Krisztus Urunk a Golgotai Kereszten.

péntek, 2015. július 10. 00:17, Nézettség: 1042

    „MAGYARNAK LENNI OLYAN CSODÁLATOS DOLOG…”        2015. December 11 – én lesz immár tíz éve annak, hogy a címben szereplő versemet megírtam. Előtte és utána is sokat foglalkoztatott már ez a téma.  Amikor itt van az ideje, akkor leülök a számítógépem elé és már sorjáznak is a gondolataim ezzel kapcsolatban, a legtöbb esetben versbe öntve.

csütörtök, 2015. július 9. 09:33, Nézettség: 888

            „VÉGRE VALÓRA VÁLT A  NAPRAFORGÓS ÁLMOM.” Mi minden jut eszébe az embernek, mikor egy álom valóra válik        Nem vagyok már mai gyerek, ahogy szokták mondani, főleg ha figyelembe vesszük, hogy már a hatvannyolc évem felé araszolgatok.

péntek, 2015. július 3. 13:21, Nézettség: 815

              TIZENHÁROM ÉVESEN A HUNOK ÖRÖKSÉGÉRŐL ÍRTAM VERSEMBEN Hiszem és vallom, hogy nem véletlenül        Életem során, ami már a hatvannyolc felé közelít, mindig is nagy érdeklődéssel tekintettem a történelmünk iránt. Természetesen összességében érdekelt a történelmi fogalom, mint olyan, de az is érthető, hogy ezen belül Hazánké állt az élen.

péntek, 2015. július 3. 13:28
Kedves Barátaim!
Az írásnál lévő kép Árpád fejedelmet ábrázolja hadai élén, itt pedig Atilla Hun Nagy király látható a Catalaunumi ütközetben-:)))
Szeretettel: Bálint

csütörtök, 2015. július 2. 10:41, Nézettség: 998

              Kedves Barátaim! A vers fikció, de jelenségeklről szól, ha a híradásokat figyelembe vesszük Hazánkban is-:)))   MÁR SEMMIN SEM  CSODÁLKOZOM… „Ingbe, gatya nélkül zsebre tett kézzel?”   Már semmin sem csodálkozom, Azon sem, ha jön egy fazon Velem szemben ruhátlanul, Mert az ember ebből tanul Valami olyat, mit soha, Maga nem is gondolt volna, Mégpe...

11 bejegyzés | 1 / 2 oldal « 1 2 »