2016 -

péntek, 2016. április 29. 11:46, Nézettség: 648

  FIATALOK MAJD EMLÉKEZZETEK… Gyermekeink, Unokáink és Hatalmasok   Fiatalok Majd Emlékezzetek Vissza Egykor, Apátok, Nagyapátok Dolgoztak Valamikor Azért, Hogy a Jövőtök Bebiztosítva Legyen, De a Hálátok Ne a Kegyelemkenyér Legyen! Ma Ne Higgyétek Azt, Hogy a Nyugdíjasok Népe Koloncként Nehezedik a Nemzetünk Fejére, Hiszen Nagyon Sokan Köztük Igazi Betegek, Akik El...

csütörtök, 2016. április 28. 09:50, Nézettség: 618

              GONDTALAN GYERMEKÉVEK…             Csend van, áldott drága csend. Az erdő látszólagos csendje átölelve fogva tart, miközben halkan lépegetek a fák között. A madarak csiripelése, az erdei rovarok, apró kis állatkák zajongása az én fülemnek felér egy külvilágtól elzárt szoba csendjével. Elmerengve, álmodozva ballagok és emlékezem.

csütörtök, 2016. április 28. 09:04, Nézettség: 829

                WASS ALBERTRŐL NÉHÁNY MONDATBAN        A kitűnő Erdélyi író – költő számomra akkor került látómezőbe, amikor még az úgynevezett „Rendszerváltás” előtt Vasárnap reggelente hallgattam a Vasárnapi Újság című műsort. Az „Üzenet Haza” verse annyira megfogott első hallásra is, pedig akkor még különféle neveken fordult elő.

szerda, 2016. április 27. 14:14, Nézettség: 658

              MIKOR A HÁZIPÁLINKA VÍZZÉ VÁLTOZOTT       Faluhelyen legtöbb udvarban sok gyümölcsfa található még manapság is. Ezeknek javarészét a szülők, nagyszülők ültették, de azért még manapság is előfordul újak ültetése.

szerda, 2016. április 27. 08:33, Nézettség: 804

              LÓHÁTON JÁRÓ BRIGÁDVEZETŐ Édesapámra emlékezve             Tűző nyári nagy melegben, esőben és szélben, hidegben, de mégis büszkén ült a lovon valaki, aki járta a falu körül a határt.

kedd, 2016. április 26. 14:38, Nézettség: 599

              „SZÓZAT AZ EMBERHEZ”      Lassan elkezdem a szervezési előkészületeket a jövő évben Szülőfalumban Bakonyszentkirályon megrendezendő 55. Általános Iskolai Találkozónkhoz. Az irataim rendezése közben előkerült egy régi jegyzetfüzetem, amelyben megtalálható Vincze Pali Barátomnak, volt osztálytársamnak, talán az egyedüli fennmaradt verse.

kedd, 2016. április 26. 09:42, Nézettség: 743

              A FRISSEN SÜLT KENYÉR ILLATA A házi kemencében készült kenyér emlékére           Manapság mikor elmegy az ember a boltba kenyérért, nem tanácsos sokat venni, ha nem tudjuk rövid idő alatt elfogyasztani. Bizonyos szavatossági idő lejártával ugyanis ehetetlenné válik, és már mehet is a szemétbe. Ilyet én gyermekkoromban nem ismertem.

kedd, 2016. április 26. 08:02, Nézettség: 737

              „MÉG JÓKOR VAN BÁLINT BÁTYÁM! MÉG JÓKOR VAN!” Elmondhatom, hogy szerencsés embernek születtem. Ne gondoljon most senki valami nagy dologra, vagy minden jóban dúskáló jólétre, hisz egy olyan falusi családban éltem le a gyermekkoromat, ahol a pénz, vagyon, érték nagyon szűkmarkúan található volt csak.

hétfő, 2016. április 25. 14:21, Nézettség: 796

              „GYERE VISSZA FIAM!"      Ketten vagyunk testvérek bátyámmal, Gyulával együtt, aki négy évvel idősebb nálam. Teljesen ellentétei vagyunk egymásnak, annak ellenére, hogy gyermek és ifjúkorunkat egy háztartásban, a Szülői házban töltöttük Bakonyszentkirályon.

vasárnap, 2016. április 24. 14:32, Nézettség: 699

              HALÁL A KIRÁLYI UDVARHÁZBAN   „András király Németország felé futott, de el nem menekülhetett; a mosoni kapunál ugyanis elfogták. És mivel a Bakony erdejében Zirc nevű udvarházában gondatlanul tartották, meghalt. Szent Ányos hitvalló monostorában temették el, melyet ez a király alapított Tihanyban, a Balaton tavánál.

30 bejegyzés | 1 / 3 oldal « 1 2 3 »