2020 -

péntek, 2020. február 28. 12:05, Nézettség: 83

             FEBRUÁR VÉGÉN ESIK A HÓ GYULÁN…   Február végén esik a hó Gyulán, A Természet tréfát űzik mivelünk. Még pontosabban huszonnyolcadikán, Mikor mindjárt Márciusba érkezünk.   Hová lettek a régi szép Évszakok, Mikor mindegyik tette maga dolgát? Kiszámíthatók voltak a holnapok, Nem keverte össze az Évszak magát.

csütörtök, 2020. február 27. 09:45, Nézettség: 87

                KINYÍLT ORCHIDEÁNK MINDEN VIRÁGA…   Kinyílt Orchideánk minden virága, Teljes pompájukban szépen ragyognak. Most még ablakon kívül Nap sugára Aluszik. Talán ők arra gondolnak   Társaival együtt, hogy Orchidea Testvérek fényessége kisegíti, Helyettük ezt a feladatot majd ma Elvégzi, nekik meg jöhet a szundi.

csütörtök, 2020. február 27. 07:39, Nézettség: 104

              „TÉESZ CSASZTUSKA”      Édesapám irodalmi hagyatékának egy részét még jelenleg is őrzöm. Valamennyi kéziratot pár éve már átadtam a Veszprémi Laczkó Dezső Múzeumnak, amiket már digitalizáltam, hogy nálam is maradjanak belőle. Szándékaim és ígéretem szerint a többinek is ez lesz majd a sorsa, hogy biztonsággal megmaradjanak az utókor számára kutathatóan.

vasárnap, 2020. február 16. 15:47, Nézettség: 118

                FOGADJUNK ŐRMESTER ÚR, HOGY NEM ENGEDI BE MAGÁT A MACSKÁNK A KONYHÁBA. Imre Sándor Bácsira emlékezve       Sándor bácsi ott lakott a mi utcánkban a túloldalon a családjával együtt azon a területen, Bakonyszentkirályon, ahol manapság a Váradi Karcsi háza áll.

szombat, 2020. február 15. 10:43, Nézettség: 100

                NEM LEHET ELÉGGÉ MEGHÁLÁLNI AZT…   Nem lehet eléggé meghálálni azt, Hogy ilyen sokan megköszöntöttetek. Szívemnek - lelkemnek adtatok vigaszt, Hogy távolról is veletek lehetek.   Ez számomra most azért jelent sokat, Mert én lassan már hetvenkettő leszek, Mikor jobban érzem év múlásokat, Hiszen már nem nagyon „hetvenkedhetek.

csütörtök, 2020. február 13. 14:13, Nézettség: 84

                BÁLINT MELLETT VALENTINUSSÁGOMAT IS VÁLLALOM…   Bálint mellett Valentinusságomat is vállalom, Hiszen mindkettő elnevezése az én névnapom. Nem olyan különleges a tizennegyedike nap, Csak abban, hogy ilyenkor az ember sok köszöntést kap.

kedd, 2020. február 11. 13:38, Nézettség: 81

              SEGÍTETTEM TEHÉNKÉNEK A LEGYEK ELZAVARÁSÁBAN. Avagy, mikor Édesanyám fejte a tejecskét a *zséterbe.      Ma már egyáltalán nem jellemző, hogy faluhelyen a még kisebb létszámban meglévő parasztgazdaságokban sem, a klasszikus értelemben végzett tehenek megfejése.

hétfő, 2020. február 10. 16:21, Nézettség: 75

                PÜSPÖKI LÁTOGATÁS BAKONYSZENTKIRÁLON 1930. MÁJUS 15 – ÉN.      Évtizedek óta kutatgatom Szülőfalum Bakonyszentkirály és környékének múltbéli történeteit. Tegnap nem éppen ezzel foglalatoskodtam, hanem a Pápai Református Kollégium Cserkészeti témájában kutakodtam, pontosabban az 1933.

szerda, 2020. február 5. 11:34, Nézettség: 117

                A HÁROM CSERESZNYEFA Apai Nagyapámra és Szüleimre emlékezve ezzel a történetemmel.      Ahogyan mennek el sorba mögöttem az évek, évtizedek, annál intenzívebben törnek rám a gyermekkori élményeim, amiket megéltem Szülőfalumban, Bakonyszentkirályon.

hétfő, 2020. február 3. 10:14, Nézettség: 100

             KINYÍLT A MÁSIK FAJTA ORCHIDEA…   Kinyílt a másik fajta Orchidea Szobánkban, amelyet már régen vártunk. Ennek már intenzívebb az illata, Melyet mindennap örömmel szaglászunk.   Először mutatták meg szépségeit A várva – várt csodának, éppen ezért A várakozás mostani perceit Érdemes volt kivárni.

10 bejegyzés | 1 / 1 oldal