csütörtök, 2019. május 16. 10:59, Nézettség: 64

                MÉG MINDIG SZÉP AZ ORCHIDEA NÁLUNK… Szerelmetes Tündérrózsámnak.   Még mindig Szép az Orchidea nálunk, Tán örökké tartóan illatozik? Ennél szebbet szobánkban nem találunk, Ébredéskor szemünk rácsodálkozik,   Hiszen Gyönyörűséges a látványa, Amitől napunk is vidámabban indul.

szerda, 2019. május 15. 11:33, Nézettség: 47

             TOLLFOSZTÁS BAKONYSZENTKIRÁLYON Gyermekkori emlékeimből     Eddigi életemből (72. évemben járok ma már) elég sokat éltem Szülőfalumban Bakonyszentkirályon ahhoz, hogy ezeket a régi, praktikus „szokásokat” soha ne feledjem el. Ezek igazából nem is szokások, hagyományok voltak, hanem a falusi élet velejárói.

szerda, 2019. május 8. 19:30, Nézettség: 78

              Emlékeztet a múlt a rohanó időre, Amikor még nem is gondoltunk a jövőre. Bíztunk magunkban akkor még ifjú emberként, Őszintén hittünk - meghaltunk volna eszmékért. Lázadó ifjúság dacával cselekedtünk, Ha kellett igazunkért sokszor ölre mentünk.   Emlékeztet a múlt a rohanó időre, Amikor még nem is gondoltunk a jövőre.

hétfő, 2019. május 6. 21:58, Nézettség: 54

             MIKOR NEM SZERETTEM AZ ISTENT Magamba szállva emlékezem Volt az életemnek olyan pillanata, Mikor nem számított mit mond a Biblia. Isten szent szavaival nem törődtem én, Hánykódtam semmiségnek habos tengerén. Hittem, hogy téves eszmék boldogítanak, Gondoltam, hogy majd ezek utat mutatnak.

hétfő, 2019. május 6. 16:28, Nézettség: 52

              CSAK A SZÉL TUDJA? Kié a Magyar Trikolór? Magyar Trikolórt lóbálnak zászlótartó kezek, Magyar Trikolórt lengetnek fújdogáló szelek. Magyar Trikolórt emelnek most ütlegelésre, Magyar Trikolórt teker valaki a testére. Magyar Trikolórt más, megcsókolja szenvedéllyel, Magyar Trikolórt gyűri valaki önkezével.

hétfő, 2019. május 6. 11:10, Nézettség: 69

                 HÍVNAK A HEGYEIM… Hívnak a hegyeim, bármerre is járok, Mindig vágyom vissza szebbet, nem találok. Zöldellő Bakonyom nem tudom feledni, Nem tudnék örökre tőle elszakadni. Itt ringott fabölcsőm madár dalolt a fán, Hallgattam énekét csillagos éjszakán.

hétfő, 2019. április 29. 11:09, Nézettség: 60

              „MAGYARNAK LENNI BÜSZKE GYÖNYÖRŰSÉG”…   "Magyarnak lenni Büszke Gyönyörűség" Még akkor is, ha manapság Gyűlölet Mérgezi meg ahelyett, hogy a Hűség Töltené be ma a Magyar Szíveket.

vasárnap, 2019. április 28. 16:44, Nézettség: 65

  TUDJÁTOK MI A KORTALAN SZERELEM…   Tudjátok mi a kortalan Szerelem Mikor a Szerelmes ember nem nézi Az idő múlását? Tudom, hogy nekem Szerelmes Tündérrózsám nem ígéri   Azt, hogy majd egyszer azt mondja, hogy „Kincsem”, Hanem napjában többször hallom tőle.

szombat, 2019. április 27. 15:29, Nézettség: 46

  HARMINC ÉVE MÁR,HOGY EGYKOR MEGALAKULT ESTE GYULÁN…   Harminc éve már annak, hogy egykor megalakult este Gyulán A Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete, vagy délután, De a lényeg nem ez volt, hanem, hogy összefogja a Szépkorú Embereket városszerte.

péntek, 2019. április 26. 10:28, Nézettség: 45

                  A versem megjelent a Zirc és Vidéke 2019. 7 - 8 összevont számában   A BAKONYNAK FŐVÁROSÁBAN ZIRCEN…   A Bakonynak Fővárosában Zircen Éltem harminchárom éven keresztül. Sokad - magammal osztoztam a kincsen, Melyet elhoztam magammal emlékül   Az Alföldnek Gyöngyszemébe Gyulára.

1168 bejegyzés | 5 / 117 oldal