Archívum

 

SZÉPKORÚAK – ÖREGEK – IDŐSEK, AVAGY Gondolataim az Idősek Világnapja alkalmából

SZÉPKORÚAK – ÖREGEK – IDŐSEK, AVAGY  Gondolataim az Idősek Világnapja alkalmából

 

 

 

 

 

 

 

SZÉPKORÚAK – ÖREGEK – IDŐSEK, AVAGY

Gondolataim az Idősek Világnapja alkalmából

 

 

 

   Október 01 – én köszöntik Világszerte az Időseket. Több alkalommal írtam már én is erről a témáról, hogy mitől válik valaki egy csapásra Időssé, amikor nem is olyan régen még aktív munkásként dolgozott a mindennapokban. Egyébként nézőpont kérdése, hogy ki milyennek tartja magát, de a médiákban hajlamosak a 60 évet alig elkerülő embereket is már Idősnek titulálni, ami mint tudjuk, egyáltalán nem fedi a valóságot.

    Szerény személyem, ha a „libák el nem tipornak, 2016.03. 13 – án töltőm be a 68. évemet, de egyáltalán nem tartom magamat „Öregnek”. Nem is szerettem használni ezt a fogalmat még akkor sem, ha nálam jóval korosabb személyekről volt szó. Főleg ez a kifejezés valahogyan számomra nem is igazán megfelelő, mert sokkal szebben hangzik a címben szereplő másik két meghatározás. Egy valamit azonban tudomásul kell vennünk, akik elmúltunk már 65 évesek, mégpedig azt, hogy az idő kereke sajnos visszafelé nem fog forogni és együtt kell élnünk a korral járó mindenféle járulékos dologgal is, mégpedig a legtöbb esetben az egészségünk romlásával. Az asztal lapján óvatosan lekopogva én még nem szólok egy szót sem, nem panaszkodom, hiszen nálam jóval fiatalabbak mindennapi problémákkal küszködve gyógyszerek sokaságával élnek, én pedig restelkedve mondom, ha kérdik, hogy nem élek ezekkel a szerekkel. Nálam még eddig szerencsére a gyógynövényekből készült teák kisegítettek minden bajból és bízom benne, hogy egy ideig ez sem fog megváltozni.

    Továbbá talán még az is közrejátszik, hogy jó géneket örököltem a hosszabb élet lehetősége terén is, de természetesen ez sem jelenti azt, hogy még hosszú évekig szívom a levegőt ezen a sáros Földgolyón. Tréfásan még azt is szoktam mondani, hogy: „Az immunrendszert meg azért fizetem, hogy végezze a dolgát, ha valami probléma adódik a testemben, hiszen ő az én igazi háziorvosom, aki mindig kéznél, illetve bennem van.”

    Természetesen ezeket most sem a dicsekvés szándékával vetettem papírra, illetve pötyögettem be a számítógépembe, mert más volt az oka, hogy újból ezért a témáért hajoljak le. Valaki mondta ezt nagyon régen: „A téma az utcán hever, csak le kell érte hajolni!” Most még ezt sem kellett tennem, mert a téma ott lapult egy lezárt borítékban a Postaládánkba az én nevemre címezve. Feladója a Gyulai Polgármesteri Hivatal volt. Mikor felbontottam és elolvastam a benne lévő szép képeslap szövegét, egy kicsit elérzékenyültem, mert ez állt benne:

 

TISZTELT HÖLGYEM! TISZTELT URAM!

 

AZ IDŐSEK VILÁGNAPJA ALKALMÁBÓL

 

ezúton szeretnénk kifejezni tiszteletünket

 

és megbecsülésünket.

 

JÓ EGÉSZSÉGBEN TÖLTÖTT BOLDOG ÉVEKET

KÍVÁNUNK ÖNNEK!

 

Sütő András, a neves Erdélyi írótól még egy szép idézetet is kaptunk:

 

ÖNMAGÁT BECSÜLI MEG

minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi:

 

a világ nem vele kezdődött.

 

Dr. Görgényi Ernő polgármester,

Becsyné Dr Szabó Márta címzetes jegyző,

Alt Norbert alpolgármester,

Kónya István alpolgármester.

 

    Végezetül még azt szeretném elmondani, hogy a magam részéről Tisztelettel megköszönöm a Polgármesteri Hivatal figyelmességet, mert az életemben még hasonlót sem kaptam mióta nyugdíjas vagyok, és közel járok már a 70. életévemhez.  Azt azonban még megjegyezném, hogy az utolsó munkahelyemről a Zirci Polgármesteri Hivataltól nyugdíjba vonulásom után is évente egy alkalommal év végén rendszeresen meghívnak bennünket egy kis év végi összejövetelre, ahol köszöntenek bennünket.

 

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Gyula. 2015. 09. 29. Szerda Délelőtt 9: 30

Szerkesztés dátuma: szerda, 2015. szeptember 30. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 967


   


Tetszik