Archívum

 

NYUGDÍJ EMELÉS 2016 – BAN OLY CSODÁS Bocsásd meg Uram Velem Együtt az Emberek Jogos Kifakadását!

NYUGDÍJ EMELÉS 2016 – BAN OLY CSODÁS  Bocsásd meg Uram Velem Együtt az Emberek Jogos Kifakadását!

 

 

 

 

 

 

 

 

NYUGDÍJ EMELÉS 2016 – BAN OLY CSODÁS

Bocsásd meg Uram Velem Együtt az Emberek Jogos Kifakadását!

 

 

  Akkor is mérgelődtem már nagyon sokadmagammal, amikor a Kormányzati kommunikáció bejelentette az idei évi nyugdíjemeléseket. Szerencsére koromhoz képest elég jó a vérnyomásom, ezért az elvárható szinten maradt, mikor értesültem erről. Hogy mit mondtam, azt takarja be az idő jótékony leple, de az biztos, hogy nem illettem dicsőítő szavakkal az illetékes hatalmon lévőket. 1,6% - kal dicsekedték tele a világot, hogy ez milyen hatalmas összeg, szerintük. Akkor lássuk a tényeket, szigorúan az én pénztárcámból kiindulva:

   Nyolc évvel ezelőtt, pontosabban 2008. Március 13 – án töltöttem be a 60. évemet és kellő letöltött munkaviszonnyal rendelkeztem ahhoz, hogy úgynevezett Előrehozott Öregségi nyugdíjjal mehessek el, teljes jogú ellátással. Ugyanis az akkori 38 ével ellentétben (ha jól emlékszem ennyi volt férfiaknál a minimum követelmény) jómagam majdnem 45 évet tudhattam magam mögött letöltve. Ebben benne volt a 3 éves Ipari sulis végzettségem és a 2 év 20 napos katonaidőm egyaránt. Akkor legalábbis munkaviszonynak számított az is.

    Az eltelt időszakban, írd és mondd, összesen, a mostani emelést is beleértve a 8 év alatt „hatalmasat” növekedett a nyugdíjam, mégpedig pontosan 28275 forinttal.

Ha jól megnézem, az idei emeléssel (Havi 1773 Ft), év végére összesen kapok egy „hatalmas” összeget megint, mégpedig 21276 Ft – ot.

Mindeközben az Egészségügy haldoklik, az Oktatás sem áll a helyzet magaslatán, sok a mélyszegénységben élő és még sorolhatnám napestig a problémás területeket, az új gazdagék pedig pár év alatt sokmilliárdosakká válnak a „keservesen összekuporgatott” hátsó felek fényezése árán megkapott pénzeszsákok és egyéb javak által.

    Azt is tudom, hogy vannak, akik még nálam is kevesebb nyugdíjjal rendelkeznek, de ez akkor is felháborító. Meddig lehet még ezt elkövetni, hogy a szélesebb néptömegek, ebbe beleértve a nyugdíjasokat is, ilyen megalázó helyzetben éljék az életüket. Eközben pedig a focistadionok és az újgazdagék palotái sorra emelkednek ki a földből és csodák csodája, sok esetben Általános Iskolás korú családtagok nevén landolva. Nem beszélve arról, hogy nem tudják bizonyítani azt, de nem is akarják, hogyan lehet sokkal kevesebb bevételből sokkal többet költeni.

   Ha valaki jelenleg Demokráciáról beszél, az valószínű nem ezen a kicsire zsugorodott Magyar földön állva éli világát. A Demokráciához ugyanis az is hozzá tartozna, hogy ne kerülhessenek ilyen megalázó helyzetbe a tömegek, miközben egye szűk rétegek még a talajt is eladják lassan a talpunk alól és kitömött hasú Dagobert bácsiként üldögélnek a pénzhegyeken, miközben az ingyen konyhán mindennap hosszú sorok kígyóznak, hogy ne haljanak éhen.

   Részemről ennyi a véleményem az idei nyugdíjemelés kapcsán.  Hogy ezzel kapcsolatosan kinek mi a véleménye, azt naponta hallhatjuk már. Én a mai nyugdíj utaláskor részesültem abban a „nagy örömben” hogy megérkezett számlámra az emelés mértéke, a havi 1773 Ft.

 

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Gyula. 2016. 01. 12 Délelőtt 9: 21

Szerkesztés dátuma: kedd, 2016. január 12. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 844


   


Tetszik