Archívum

 

EMLÉKEIM A 25 ÓRÁS WASS ALBERT FELOLVASÁS KAPCSÁN. 2011. 02. 19. VESZPRÉM

EMLÉKEIM A 25 ÓRÁS WASS ALBERT   FELOLVASÁS KAPCSÁN.  2011. 02. 19. VESZPRÉM

 

 

 

 

 

 

 

 

EMLÉKEIM A 25 ÓRÁS WASS ALBERT

 FELOLVASÁS KAPCSÁN.

2011. 02. 19. VESZPRÉM

 

 

   Negyedik éve élek immár az Alföld Gyöngyszemében Gyulán. Most, hogy február 26 – 27 – én lezajlottak a helyszíneken a 25 órás felolvasások, eszembe jutott, hogy legutóbb Veszprémben 2011. 02. 19 - én immár harmadik alkalommal én is részt vehettem ezen a nagyszerű kezdeményezésen. Helyszíne akkor a Kossuth utcában lévő Cserhát Könyvesboltban volt. Magam részéről Wass Alberten kívül nagyszerű magyar költők gyönyörű verseit, többek között Édesapám, Nagy Bálint Parasztköltő lírájából és szerény személyem verseiből is olvastam fel párat.

 

Wass Albert: Ki a magyar?

Papp – Váry Elemérné: Hitvallás

Székely Miatyánk

Nagy Bálint: A Rédei hálaadó Istentisztelet alkalmára

Dr.Kerekes Károly Zirci Apát: Az emlékezés várainál

Wass Albert: Üzenet haza

Mécs László: A királyfi három bánata

Gyóni Géza: Csak egy éjszakára

Kozma Andor: A karthágói harangok

Wass Albert: Honvágy

Nagy Bálint: Az elszakított magyarokhoz

*Kányádi Sándor: Az én Miatyánkom

Ifj. Nagy Bálint: Magyarnak lenni

Gyula Diák: Magyar Miatyánk

Wass Albert: Mikor a bujdosó az Istennel beszél

Nagy Bálint: Sírnak a régi porták

Dr.Kerekes Károly Zirci Apát: Mai Miatyánk

Ifj. Nagy Bálint: Ha a gondolatot is gúzsba kötik

 

   *Akkor még én is tévesen tudtam, hogy a verset nem a kitűnő tollú Kányádi Sándor írta. Utána alapos kutatómunkával sikerült a vers igazi íróját teljes biztonsággal beazonosítani. A gyönyörű Imát Tánczos Katalin írta. Az erről szóló összefoglalóm az alábbi linken elolvasható a verssel együtt:

 

https://www.facebook.com/notes/b%C3%A1lint-valentinus-ifjnagy/-az-%C3%A9n-miaty%C3%A1nkom-igazi-szerz%C5%91je-t%C3%A1nczos-katalin/1388958244655289

 

   Nagyon kedvelem Wass Albertet, mint embert és költő – írói nagyságával egyetemben, éppen ezért hiányoltam, hogy itt Gyulán nem csatlakoztak, legalábbis Intézményesen biztosan nem a Wass Albert maratonhoz. Éppen ezért egy kicsit nosztalgiázva emlékezem meg most a legutóbbi Veszprémi eseményről, ahol a résztvevőkkel együtt én is nagyon jól éreztem magamat a számomra engedélyezett időkeretben, illetve ezen kívül az ott töltött órákra. Az általam felolvasott versekről készített hangfelvételemből a Párommal, Kiss Terikével készítettünk egy kis videót, amelyben hallhatóak a költemények az alábbi linkre kattintva:

 

https://www.youtube.com/watch?v=30hGTF00zc4

 

   Ezen kívül a Békéscsabai Tűz – Kör Közhasznú Kulturális Egyesület 2013. 05. 29 – én 18 órai kezdettel tartott Békéscsabán egy „RÍMSZERDA” rendezvényt a Csabagyöngye Kulturális Központ Jaminai Közösségi Házban. Az estet akkor „A vers és zene egysége – egy est a léleknek” szellemében tartották. Legelőször vendégként Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)(szerény személyem) közel egy órás költői bemutatkozása volt, majd a résztvevők saját, illetve kedvenc költőik műveiből olvastak fel. A jó hangulatú esten számomra jóleső gesztus volt Fábián József Barátom részéről, aki Wass Albert: Üzenet haza – című kitűnő versének felolvasására kért fel, aminek örömmel tettem eleget. Az erről készült videót meg lehet tekinteni az alábbi linkre kattintva:

 

https://www.youtube.com/watch?v=H_LorUKzo3g

 

   A rövid kis visszaemlékezésemben csak azt szerettem volna kihangsúlyozni, hogy a sokat vitatott Wass Albert személye az idők folyamán számomra továbbra is az a kiváló ember, lírikus, író maradt, mint akit több évtizede már volt szerencsém a művein és tettein keresztül megismerni.

 

Pár fénykép készült rólam is, amely az alábbi linkre kattintva megnézhető:

 

https://www.facebook.com/balint.v.ifjnagy/media_set?set=a.1723261641224946.1073741854.100006233804571&type=3&pnref=story

 

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Gyula. 2016. 02. 28. Vasárnap Délután 13: 46

 

 

Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2016. február 28. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 993


   


Tetszik