Archívum

 

„BENNEM ÉGŐ TŰZ LOBOG…” IFJ. NAGY BÁLINT (VALENTINUS) LÍRIKUS ÉS PRÓZAI VILÁGA

„BENNEM ÉGŐ TŰZ LOBOG…”  IFJ. NAGY BÁLINT (VALENTINUS)  LÍRIKUS ÉS PRÓZAI VILÁGA

 

 

 

 

 

 

 

 

„BENNEM ÉGŐ TŰZ LOBOG…”

IFJ. NAGY BÁLINT (VALENTINUS)

LÍRIKUS ÉS PRÓZAI VILÁGA

 

GONDOLAT

 

Bennem égő tűz lobog,

Mikor a Végtelenség sodrán

Hánykolódó áradattal úszom.

Képzeletem tovaröppent szárnyain

Magabiztosan száguld,

A Világmindenségen áthatoló

Emberi Értelem.

 

Bakonyszentkirály. 1972. 02. 10

 

KEDES BARÁTAIM ÉS ISMERŐSEIM!

 

   Pár éve már annak, hogy készítettem a Facebookon egy olyan oldalt, ahova csak a lírikus és prózai írásaimat hozom fel. A régebbi oldalamon is megosztom, amik ide felkerülnek, de oda saját fénykép és videóim is megosztom, valamint a mások által posztolt írások, vagy más egyéb anyagok is, amelyek tetszenek, vagy amelyekkel szimpatizálok. Természetesen ez nem kizárólag politikai értelemben értendő, hiszen a művészetek, amelyek legtöbbjénél inkább csak műkedvelő, mint műértő szinten tudok hozzászólni. Az irodalom azért áll közelebb hozzám, mert gyermekkoromtól kezdve dokumentálhatóan bizonyítottan írok verseket és prózákat. Az olvasó kompetenciája eldönteni azt, hogy milyen szintet tudok felmutatni ezen a téren. Azt szoktam mondani, hogy egy kicsit konyítok az íráshoz és valóban saját magamat nem szoktam ezen a téren fényezni.

   Megmondom őszintén, kritikatűrő vagyok, és nem sértődöm meg akkor, ha bárki véleményében nemtetszését fejezi ki, hiszen mindenkinek joga van szeretni, vagy nem szeretni valamilyen írást ugyanúgy, mint a politikai palettán kifejezni a szimpátiáját bárki felé. Természetesen annak örülök én is, ha valaki megtisztel azzal, hogy kifejezi a tetszését az olvasottakkal kapcsolatban. Egy valamit nem szerettem soha, ha bárki meg akarta mondani, hogy kit, mit, melyik művészeti ágat kedveljek, vagy politikai véleményemben akart volna befolyásolni. A vélemény szabad és én ehhez tartom magamat, főleg így, hogy két hónap múlva betöltöm a 71. életévemet, ha a „libák el nem tipornak”, ahogy szokták mondani Szülőföldemen a Bakonyban. Azt is szoktam mondani, hogy mindig, kölcsönösen tartsuk tiszteletben a más véleményét, de ugyanezt viszont is elvárhatjuk, úgy gondolom.

  Visszatérve az irodalmi oldalamra, arra kérek Mindenkit, hogy ide senki ne osszon meg semmilyen posztot, mert az törlésre kerül. Erre ott van a régi Facebookos oldalam, de ott is szuverén jogom még a személyes ismerőseim által megosztottakat is kitörölni, ha azzal nem értek egyet. Köszönettel veszem, ha ezt is tiszteletben tartják, mert én sem osztogatom meg személyes oldalakra a dolgaimat, de természetesen vannak ezzel kapcsolatos kivételek is köszöntések, illetve üdvözlések valamilyen fontosabb eseménnyel kapcsolatosan. Egy kivétel azért van, mivel ezen az oldalamon is szoktak hozzám érkezni köszöntések név és születésnapom kapcsán az ismerőseimtől, természetesen ezek nem kerülnek törlésre.

   Végezetül, aki még nem látogatta volna meg ezt a Facebookos irodalmi oldalamat és esetleg olvasott már tőlem valamit a másikon, annak számára az elérhetőséget közlöm:

 

 https://www.facebook.com/balint.v.ifjnagy

 

   Szívesen látok itt mindenkit és természetesen az érdeklődők ismeretségi felkérését nagy tisztelettel elfogadom. Remélem nem sértettem meg senkinek sem az érzékenységét a fentiekkel kapcsolatban.

 

 

Szeretettel és Barátsággal a Magyar Kultúra Napján

 

Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)

 

Gyula. 2019. 01. 22. 10:30

 

 

 

 

Szerkesztés dátuma: kedd, 2019. január 22. Szerkesztette: Nagy Bálint
Nézettség: 427


   


Tetszik 1 Nagy Bálint kedveli
Nagy Bálint