2021

vasárnap, 2021. április 11. 11:38, Nézettség: 3

                MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJÁN ÖRÜLNI KELLENE… Költészet – napi gondolataim.   Magyar Költészet Napján Örülni Kellene, De a Covid Vírus Ezt Sem Engedélyezte. Otthonunkban csendesen verseket olvasunk, A magyar klasszikusainkról gondolkodunk, Akik olyan szépen meg tudták fogalmazni Azt, amit az átlagember nem tud leírni.

hétfő, 2021. április 5. 09:10, Nézettség: 16

                COVID ŰZŐ LOCSOLÓKA. Valentinus is halad a korral locsolóügyileg.   Nem divat ma már reggel zöld - erdőbe járni, Nem divat ma már korán ágyból kiugrálni. Locsolni is csak maszkban lehet elindulni, Nem akar senki a Coviddal találkozni. Nem kell más, Covid ölővel felszerelkezni: Hölgyeim mondjátok! Szabad ezzel locsolni?     Ifj.

vasárnap, 2021. április 4. 15:40, Nézettség: 16

                KEDVES BARÁTAIM ÉS ISMERŐSEIM! SAJNOS NEM BOLDOGSÁGTÓL HEMZSEGŐ VERSEM SZÜLETETT MA, DE AZT HISZEM, AKI ELOLVASSA, MEG FOGJA ÉRTENI A MIÉRTJÉT. ETTŐL FÜGGETLENÜL ISTENTŐL ÁLDOTT ÉS BOLDOG HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDNYÁJATOKNAK.

péntek, 2021. április 2. 11:26, Nézettség: 5

              CSENDES MA MÁR A VIA DOLOROSA I…   Csendes ma már a Via Dolorosa, Egy lélek sem jár „Szenvedések útján”. A város utcáit senki sem járja, Jeruzsálem nem harsány, szél is pusztán   Azért oson halkan, mert emlékezik Néppel együtt, aki az otthonában Járványtól sújtva vár és védekezik, Siratva Megváltót csendben, magában.

vasárnap, 2021. március 28. 15:41, Nézettség: 9

             HA MA MENNE JÉZUS  JERUZSÁLEMBE… Virágvasárnapi gondolataim.   Ha ma menne Jézus Jeruzsálembe, Már csak üres utcákkal találkozna. Nem szórnának virágokat eléje, Mert járvánnyal lennének elfoglalva,   De akkor még örültek a jöttének, Nem tudhatták, hogy majd mi következik. Akkor hódolattal eléje mentek, A csacsit is kötőféken vezetik.

vasárnap, 2021. március 21. 12:46, Nézettség: 17

            KÖLTÉSZET VILÁGNAPJÁN  NINCS MOST ÖRÖM… Aktuális, nem éppen vidám gondolataim.   Költészet Világnapján nincs most öröm, Hogy a lírát ünnepeljük felhőtlen Boldogsággal, ezért nem örömködöm Én sem, hisz Világjárvány dúl most éppen.

szombat, 2021. március 20. 17:25, Nézettség: 12

           ISTENEM, MEDDIG  TART MÉG A RETTENET… Csúcsra járáshoz közelít a Veszedelem.

csütörtök, 2021. március 18. 16:11, Nézettség: 20

                HUSZONÖT ÉVESEN  NEM HOSSZÚ IDŐ… Dávid Unokám Születésnapjára.   Huszonöt évesen nem hosszú idő Még az idő múlásáról beszélni, Mert Rád váró reményteljes szép jövő Előbbre való és ezt kell elérni.   Fiatal vagy még, erős lendülettel Felvértezve ne félj soha megtenni Azt, amit Te mindenkor jó érzéssel, Alkuvás nélkül szeretnél elérni.

szerda, 2021. március 17. 12:07, Nézettség: 13

                NAGY LEGÉNY PATRIK, KINEK NEVE NAPJÁN…   Nagy legény Patrik, kinek neve napján Mindenből a legjobbakat kívánok. Lehet, hogy nincs árvalányhaj kalapján, De utána fordulnak már a lányok.   Vagány, hiszen volt kitől örökölje, Hiszen Anyukája még most is ilyen, Aki büszke is arra, hogy gyermeke Jussolta Tőle szépen, művészien.

hétfő, 2021. március 15. 11:30, Nézettség: 13

           SZÁZHETVENHÁROM ÉVVEL  EZELŐTT EGY ESŐS NAPON…   Százhetvenhárom évvel ezelőtt egy esős napon, Valami történt, de sajnos később sok áldozaton Keresztül sem jött el a rég áhított Szabadságnak Beteljesülése, bukás lett vége „lázadásnak”.

29 bejegyzés | 1 / 3 oldal « 1 2 3 »